«Αλκυονίδες μέρες»

«Αλκυονίδες μέρες»

Τζάμπολ στις..εργασίες για την διαπλάτυνση του δρόμου για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Οι φιναλίστ της διοργάνωσης θέλουν να δείξουν από την πρεμιέρα την αποφασιστικότητα να σηκώσουν τις όποιες… μπάρες ώστε να φτάσουν καταρχάς στα πλέι οφ.

Ξεκινάει την Πέμπτη η φάση του TOP16 της ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό να «ρίχνεται» στη μάχη απέναντι στην Φενέρ/Ούλκερ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συγκεκριμένη φάση όπως δείχνουν οι αριθμοί «πηγαίνει» στους «ερυθρόλευκους». Από το καλοκαίρι του 2004 που ήρθαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στην ομάδα(αν εξαιρέσουμε την πρώτη σεζόν) οι πειραιώτες φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Τη σεζόν 2005-06 οι πειραιώτες αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα την Μάλαγα και την Ζαλγκίρις Κάουνας. Με ρεκόρ 4-2 πήραν την δεύτερη θέση και την πρόκριση για τα play off της διοργάνωσης έχοντας όμως μειονέκτημα έδρας. Με 2-1 νίκες αποκλείστηκαν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.


Την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν και Μπανταλόνα. Με 3 νίκες και 3 ήττες κατάφεραν να πάρουν τηνπρόκριση αλλά και πάλι με μειονέκτημα έδρας. Εκεί οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ισπανική Ταου, νυν Κάχα Λαμποράλ, οι Βάσκοι πήραν την πρόκριση με 2-0.


Το 2007-08 Μακάμπι, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν τα «εμπόδια» για τους πειραιώτες. Με ρεκόρ 4-2 πήραν και πάλι την πρόκριση αλλά δεν ευτύχισαν και πάλι να έχουν το πλεονέκτημα αφού οι ισραηλινοί είχαν το ίδιο ρεκόρ μεν αλλά καλύτερο συντελεστή δε. Στους «8» ο αποκλεισμός ήρθε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 2-1 νίκες.


Το πλεονέκτημα έδρας ήρθε τη σεζόν 2008-09. Ταου, Αρμάνι Μιλάνο και Πρόκομ δεν κατάφεραν να προβληματίσουν τους πειραιώτες που με ρεκόρ 5-1 πήραν εύκολα την πρόκριση. Στα play off  ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ρέαλ Μαδρίτης με 3-1 νίκες.


Πέρυσι η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους τους ερυθρόλευκους με την Κάχα Λαμποράλ την Χίμκι και την Τσιμπόνα. Η πρόκριση ήρθε εύκολα με ρεκόρ 5-1. Στους «8» το «εμπόδιο» ήταν η Πολωνική Πρόκομ, με 3-1 νίκες η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε την πρόκριση για το final Four του Παρισίου.     


Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι δύο: αφενός η συγκεκριμένη φάση(top16) «ταιριάζει» στους πειραιώτες αφού έχουν να αποκλειστούν από τη σεζόν 2004-05, αφετέρου ότι το κλειδί για να φτάσεις με το τέλος του «ταξιδιού» που είναι το Final Four είναι το πλεονέκτημα έδρας! Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ομάδες που πάνε με πλεονέκτημα στην προημιτελική φάση συνήθως παίρνουν και την πρόκριση.
Η κατάκτηση της πρώτη θέσης, άρα, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας!



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved