Σπανούλης: «Δεν μετάνιωσα για τον Ολυμπιακό»

Σπανούλης: «Δεν μετάνιωσα για τον Ολυμπιακό»

Επί παντός επιστητού μίλησε στην εφημερίδα «Φως», ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος αποτελεί αναμφισβήτητα τον ηγέτη των «ερυθρολεύκων», δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του, ευχήθηκε να παραμείνουν στο χώρο του μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι, μίλησε γα τους στόχους του Ολυμπιακού και για πολλά άλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Δεν μετανιώνω σε καμιά περίπτωση. Αν θα μου ξαναδινόταν μάλιστα η ευκαιρία, το ίδιο πράγμα θα έκανα. Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Ήταν μια συνειδητοποιημένη απόφαση και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θέλω να τον βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται να καταφέρει τους στόχους της. Στο μυαλό μου έχω το πώς θα πετύχουμε με αυτή την ομάδα. Πώς θα φτιάξουμε τον Ολυμπιακό, που θα κάνει τον κόσμο του χαρούμενο για τα επόμενα χρόνια», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο Σπανούλης σκιαγράφησε ως εξής το νέο Ολυμπιακό:

«Εγώ είμαι μέλος της ομάδας, έχω συμβόλαιο με αυτήν, άρα είμαι υποχρεωμένος και το θέλω με όλη μου την καρδιά κάθε φορά που βρίσκομαι στο γήπεδο να τα δίνω όλα. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, κάθε παίκτης θέλει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους συμπαίκτες, για να φτάσει στην κορυφή. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει όλη η Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε το μπάσκετ να μείνει αμέτοχο. Και νομίζω ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε, φέτος από την ομάδα μου ενδεχομένως να αποτελεί και μια διέξοδο για το ίδιο το μπάσκετ.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει νεανικό ενθουσιασμό, με νέους και πολύ ταλαντούχους παίκτες, αλλά κι έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Γι' αυτά τα παιδιά, μάλιστα, που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σαν προπονητή είναι μεγάλη τους τιμή και ένα πραγματικό σχολείο για τη συνέχεια. Είμαστε, λοιπόν, μια καινούργια ομάδα, που αν δουλευτεί καλά και κάνει μερικές προσθαφαιρέσεις είναι ικανή να κάνει σπουδαία πράγματα. Στο παρόν, στο κοντινό μέλλον και στο απώτερο».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον προπονητή του, Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με ένα τόσο έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή, αλλά και έναν τέτοιο άνθρωπο. Η ζωή δεν είναι μόνο μπάσκετ και χαίρομαι που με τον κόουτς Ίβκοβιτς έχω την ευκαιρία να μιλήσω και για πολλά πράγματα εκτός γηπέδου. Μου έχει πει δυο - τρία πράγματα για το επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μου, τα οποία τα κρατάω για τον εαυτό μου. Θέλει κι αυτός συνεχώς να με βελτιώνει, με γνώμονα πάντα το πώς θα παίζει καλύτερα η ομάδα».

- Αυτά που λες ότι τα κρατάς για τον εαυτό σου, σε έχουν βοηθήσει;

«Ναι, πάρα πολύ και τεχνικά και ψυχολογικά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να απορροφάς το κάθε τι που σου προσφέρει ένας τέτοιος προπονητής και να το χρησιμοποιείς αναλόγως μέσα στο γήπεδο».

Ο διεθνής άσος, που παραδέχθηκε ότι έχει τρέλα με το μπάσκετ, θεωρεί ότι αν δεν τραυματιζόταν πέρσι σε ένα κρίσιμο σημείο της χρονιάς, μίλησε και για το πως έχει βιώσει τον μπασκετικό Ολυμπιακό εδώ και ενάμιση χρόνο.

«Όταν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια για την κατάκτηση τίτλων, ένα πρωτάθλημα ή μια Ευρωλίγκα, δημιουργείται πράγματι μια υπερβολή. Και μάλιστα όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Μια δήλωση, ένας τραυματισμός, στον Ολυμπιακό διογκώνονται σε απίστευτο βαθμό, κάτι που δεν βλέπουμε να γίνεται σε άλλες μεγάλες ομάδες. Εδώ τα πάντα γιγαντώνονται. Αν κάνεις μια μεγάλη εμφάνιση φτάνεις στον ουρανό, αν χάσεις μπαίνεις κάτω από το πάτωμα».

- Δεν υπάρχει, δηλαδή, μια ισορροπία

«Ακριβώς. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι, θα έχουν  άσχημες στιγμές. Κανείς που έρχεται στον Ολυμπιακό δεν θέλει να μη τη βοηθήσει, γιατί μιλάμε για ένα σύλλογο με τεράστια ιστορία και κόσμο. Νομίζω όμως ότι κάπου έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη, κάτι βεβαίως που οφείλεται σε αυτό που είπαμε. Στην έλλειψη των τίτλων. Όταν αλλάξει αυτό, θα αντιστραφεί και η ροή των πραγμάτων».

Όσο για τον κόσμο της ομάδας, τόνισε: «Ξέρω ότι ο κόσμος της ομάδας δεν ξεχνάει το μπάσκετ, το νοιάζεται, το έχει και μαράζι. Κάποια στιγμή θα έρθει κοντά μας. Είναι στο χέρι μας να μην τον απογοητεύσουμε, γιατί είναι αυτό που έλεγα πριν. Η σχέση εμπιστοσύνης έχει χαθεί. Ο κόσμος έρχεται σε ένα, δυο ματς και στην πρώτη στραβή αποχωρεί. Έχει δίκιο και ο φίλαθλος, έχει δίκιο και ο παίκτης που έτσι νιώθει ακόμη μεγαλύτερη την πίεση.  Κάποιοι μάλιστα αυτή την πίεση δεν την αντέχουν, ακόμη κι αν είναι τα μεγαλύτερα ονόματα. Πιστεύω όμως ότι κυρίως στα παιχνίδια του τοπ-16, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σταθεί στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει στο μάξιμουμ. Μαζί άλλωστε μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, αυτό είναι δεδομένο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved