Ο Γιαννακόπουλος σας τα είχε πει ΟΛΑ! Δε θέλατε να τον πιστέψετε!

Ο Γιαννακόπουλος σας τα είχε πει ΟΛΑ! Δε θέλατε να τον πιστέψετε!

Στον Παναθηναϊκό Aktor τίποτα δε γίνεται τυχαία, οι «πράσινοι» σχεδίασαν την επιστροφή τους στην κορυφή με τρόπο μεθοδικό και οργανωμένο, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να έχει προαναγγείλει κάθε… πτυχή της ολικής επαναφοράς.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Για την κορυφαία μπασκετική ομάδα στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague. Για μια ομάδα που είχε μάθε να κερδίζει κάθε βράδυ. Να βρίσκεται συνέχεια στο Final-4 και να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Η ζωή όμως… κύκλους κάνει. Κύκλοι ανοίγουν, κύκλοι κλείνουν. Νομοτελειακά. Και ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι «πράσινοι» πέρασαν δύσκολα χρόνια, πέρασαν δύσκολες στιγμές, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Δεν τα παράτησαν. Ούτε στην Α2 πήγαν, ούτε από γήπεδα έφυγαν, ούτε άλλαξαν ΑΦΜ, ούτε απαρνήθηκαν το ίδιο τους το όνομα. Έμεινε εκεί. Πάλεψαν και ήρθε η στιγμή της επιστροφής τους. Της ολικής τους επαναφοράς.  

Ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκεται εκεί που πρέπει. Εκεί που αρμόζει βάσει της ιστορία του, του DNA του, της φανέλας του και της… τροπαιοθήκης του. Γιατί ξέρετε στον Παναθηναϊκό δεν μετρούν σερί νικών. Μετρού σερί τίτλων. Δε μετρούν συμμετοχές σε Final-4, μετρούν κατακτήσεις. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες.

Στον Παναθηναϊκό Aktor ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει. Και προδιαγράφεται λαμπρός. Η φετινή σεζόν μπορεί να αποδειχθεί η παρχή μιας καινούρια «Δυναστείας». Ανάλογης του λαμπρού παρελθόντος της ομάδας. Ναι. Μπορεί να βιαζόμαστε, αλλά τα δείγματα αυτά είναι. Τόσο τα αγωνιστικά, με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Final-4 έπειτα από απουσία 12 ετών, αλλά και την επιστροφή του από τη 17η θέση της κατάταξης.

Και απορία όλων είναι γιατί κάποιοι εκπλήσονται με την πορεία του Παναθηναϊκού. Δεν ήξεραν; Δεν ρώτησαν; Δεν διάβασαν; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε φροντίσει να τους ενημερώσει για όλα από το απόγευμα της 19ης Ιουνίου του 2022, όταν το όραμά του είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ότι χρειάζεται για να κάνει πράξη της δεσμεύσεις του. Όπως έχει μάθει και όπως συνηθίζει.

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος…  

«Η Ευρωλίγκα αλλάζει προς το καλύτερο, η υπάρχουσα διοίκηση μαζεύει τα τελευταία της υπάρχοντα και αποχωρεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό αλλά κυρίως για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ».  

Η Ευρωλίγκα όντως άλλαξε, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η Ευρωλίγκα που φαντάζονται οι υγιείς φίλαθλοι του μπάσκετ. Το σάπιο υπόβαθρο δεκαετιών που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ζόρντι Μπερτομέου, θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να ξεριζωθεί. Θα γίνει όμως. Η αρχή έγινε. Και επειδή ο Γιαννακόπουλος έπαψα να είναι ο τρελός του χωριού, οι φωνές πλύθηναν, οι ομάδες ξεσηκώθηκαν και βήμα-βήμα η Ευρωλίγκα μπορεί και θα γίνει ένας υγιής οργανισμός που θα μπορεί να πορσφέρει πολλά στο μπάσκετ, στις ομάδες και στους θαυμαστές του αθλήματος.

«Είμαστε σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το ΟΑΚΑ, που πλέονει είναι το δικό μας σπίτι για τα επόμενα 49 χρόνια».

Έγινε και αυτό. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το δικό του «σπίτι» για πρώτη φορά στην ιστορία του. Έπειτα από έναν απίστευτο αγώνα που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τους συνεργάτες του. Έναν αγώνα κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντα σε φίλους, εχθρούς και πολιτικά και κυβερνητικά συμφέροντα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όμως ήταν αποφασισμένος.ςΑπό πέρσι το καλοκαίρι το ΟΑΚΑ έχει αλλάξει και πρώτα ο Θεός από τον Σεπτέμβριο το «σπίτι» των «πράσινων» θα αποτελεί την καλύτερη και πιο σύγχρονη έδρα της Ευρώπης.

«Στο αγωνιστικό πρέπει να χτίσουμε σχεδόν από το μηδέν και θα το κάνουμε».

Το έκανε και αυτό. Το καλοκαίρι του 2023 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε πολύ βαθια το χέρι στην τσέπη για να φέρει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, τον Εργκίν Αταμάν. Τον καλύτερο Έλληνα παίκτη στην Ευρώπη, τον Κώστα Σλούκα, από τον Ολυμπιακό. Ένα κορυφαίο αστέρι του ΝΒΑ, τον Κέντρικ Ναν, έναν κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη του ΝΒΑ, τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, τον κορυφαίο σέντερ των τελευταίων ετών, τον Ματίας Λεσόρ. Και ότι άλλο του ζήτησε ο Τούρκος τεχνικός. Νέος προπονητής, 12 νέοι παίκτες και ξεκίνημα από το μηδέν. Και σήμερα, 8 Μαίου 2024 ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα για τους τελικούς και βρίσκεται ήδη στο Final-4 της Ευρωλίγκας.  

«Στο ελληνικό μπάσετ θα επαναφέρουμε την κανονικότητα. Να είναι όλοι σίγουροι γι αυτό».

Όπως και στην Ευρωλίγκα, έτσι και έδω έχει ακόμα δουλειά να γίνει. Σε όλα τα επίπεδα. Όμως είναι αποδεκτό απ' όλους ότι το μπάσκετ πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια.  

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Ακόμα και αυτό το έχει κάνει ήδη πράξη. Το βράδυ που ο κόσμος του Παναθηναϊκού… παραληρούσε, ζούσε σε… παράνοια με την νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωνε την ανανέωση του συμβολαίου του Κέντρικ Ναν. Και αυτή είναι η αρχή είπε… Όπως είπε και όλα τα υπόλοιπα που έγιναν πραγματικότητα.

ΥΓ1: Τα είχε και ο Αταμάν. Νοέμβριος του 2023 ήταν, όταν ο τεχνικός του "τριφυλλιού" είχε προτείνει στους φίλους της ομάδας να "κλείσουν" από... τότε τα εισιτήριά τους για τα playoffs και το Final-4. Και τότε τον λέγανε αλλαζόνα, εριστικό κλπ... Τελικά δίκιο είχε ο κορυφαίος. 

ΥΓ2: Θίχτηκε ο Έντι Τζόνσον που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον Κέντρικ Ναν ως τον μεγαλύτερο παίκτη που έχει περάσει τον Ατλαντικό μετά τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Απαγορεύεται να έχουμε γνώμη δηάδή, εκτός αν το "Πιστόλι" ψάχνει καμιά... θεσούλα στην Ευρώπη. Τότε αλλάζει το πράγμα. Και πανηγυρίζει που κέρδισε ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό επειδή αστόχησε ο Οικονόμου. Στον τελικό της Ευρωλίγκας ηττήθηκε, όπως ηττήθηκε και στο Σπόρτινγκ από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. 



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
Στην Basket League ο Πανιώνιος, πήρε τη ματσάρα με τον Ηρακλή!
Στην Basket League ο Πανιώνιος, πήρε τη ματσάρα με τον Ηρακλή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved