Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4

Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4

Ο Παναθηναϊκός Aktor επέστρεψε και είναι... πεινασμένος, με τους "πράσινους" να ισοπεδώνουν τη Μακάμπι (81-72) και να παίρνουν το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου. 

Ναι. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ!  Οι "πράσινοι" μετά από μια συγκλονιστική σειρά... υπέταξαν τη Μακάμπι, παίρνοντας την νίκη στο Game 5 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου. Η ομάδα του "τριφυλλιού" επιστρέφει στη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 12 σεζόν απουσίας και πλέον ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. Η κορυφή. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατέθεσαν καρδιά, κατέθεσαν ψυχή, τα έδωσαν όλα και έγραψαν και πάλι ιστορία! 

Αναμενόμενα πολύ νευρικό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς με τους “πράσινους” να μην έχουν βρει ρυθμό στην άμυνα τους, ενώ την ίδια στιγμή στην επίθεση οι “πράσινοι” έμοιαζαν πολύ στατιστικοί. Στο πρώτο τρίλεπτο το σκορ ήταν ήδη στο 4-9 με τον Μπράουν να “διαβάζει” εξαιρετικά την άμυνα των “πράσινων”, ενώ ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 8-9. Ο Νίμπο για ένα παιχνίδι έκανε μεγάλη… ζημιά στη ρακέτα του Παναθηναϊκού με τους “πράσινους” να χάνουν τα ριμπάουντ και στο 6’ το σκορ να είναι στο 8-13. 

Ανάλογη η εικόνα και στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό όμως να δείχνει πιο… ζωντανός. Ο Ντιμπαρτολομέο συνέχιζε να “εκτελεί” πίσω από τη γραμμή του τρίποντου με τον Γκραντ όμως να απαντά για το 14-18. Ο Ντιφαλά για μία ακόμα φορά ξεκίνησε τα… δικά του δίνοντας… αέρα στη Μακάμπι με τον Αταμάν να περνάει στο παρκέ τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός με το που πάτησε παρκέ μείωσε σε 16-20, με τον Σλούκας λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου να κλέβει και να μειώνει σε 19-21 και στην τελευταία επίθεση να αστοχεί σε τρίποντο και να χάνει την ευκαιρία να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό. 

Ο Ναν έδωσε προβάδισμα αλλά το ντέρμπι καλά... κρατούσε  

Δεν το έκανε ο Σλούκας, αλλά το έκανε ο Ναν και με τρίποντο έκανε το 22-21, με τον Μπλατ αυτή τη φορά να απαντάει και πάλι με το ίδιο νόμισμα για το 22-24. Ο διαιτητής Ντιφαλά είχε πάρει το… όπλο του και τα έβλεπε όλα κίτρινα με τον Παναθηναϊκό να πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος. Ο Χουάντσο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, αφού με τις κινήσεις του στην άμυνα ζώνης της Μακάμπι, αλλά και με την ευστοχία του στις βολές είχε δώσει στην ομάδα το τα ηνία της αναμέτρησης. Οι διαιτητές επιτέλους τιμώρησαν τη χείριστη συμπεριφορά των βοηθών του Κάτας και των μελών του πάγκου της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό να “τρέχει” σερί 5-0 και να παίρνει προβάδισμα με 29-28 στο 15’. Το παιχνίδι πήγαινε μπάλα-μπάλα με καμία από τις δύο ομάδες να μη μπορεί να “χτίσει” διαφορά. Κάποια λάθη του Παναθηναϊκού στην άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στη Μακάμπι να προηγηθεί με 34-39, έπειτα από ελεύθερο τρίποντο του Ουέμπ και ένα ακόμα πιο ενώ ρολ με καλάθι από τον Ριβέρο. Ο Σλούκας πήρε πάνω του τις επόμενες επιθέσεις και με δίποντο αλλά και φοβερή ασίστ στον Παπαπέτρου για τρίποντο, το σκορ έγινε 39-39, στο τελευταίο λεπτό, με τον Ναν να χάνει τετ α τετ στη λήξη και το ημίχρονο να “κλείνει” με 41-41. 

 Πρόβλημα στη γάμπα ο Σλούκας, “αυτοκτονούσαν” από τη γραμμή οι “πράσινοι”

Ο “πόλεμος” κρατούσε για τα καλά στο ΟΑΚΑ με την ένταση να ανεβαίνει όλο και περισσότερο με τον Σλούκας να πατάει παρκέ με πρόβλημα στη γάμπα από το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μπράουν συνέχιζε να έχει τη μπαγκέτα για τη Μακάμπι και ο Κόλσον με τρίποντο να της δίνει προβάδισμα με 43-46. Ο Λεσόρ πάλευε με όλους και με όλα κάτω από το καλάθι της Μακάμπι, έτρωγε… μυθικό ξύλο και δε μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Ούτε εντός, αλλά ούτε και εκτός πεδιάς. Με το σκορ στο 49-49 ο Λεσόρ είχε 4 πόντους με 2/12 βολές και όλο το ΟΑΚΑ ήταν στο πόδι φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του. Η Μακάμπι ήταν στο +2, 49-51, με τον Αταμάν να αποσύρει (για λίγο) τον Λεσόρ και να επαναφέρει τον Χουάντσο, βάζοντας στο “5” τον Ντίνα Μήτογλου. Αυτό κράτησε ελάχιστα μιας και ο Μήτογλου δεν ήταν σε καθόλου καλό βράδυ, με αποτέλεσμα ο Λεσόρ να περάσει και πάλι στο παρκέ. Ο Χουάντσο ήταν όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό, έκανε το 52-53 και το 56-56, με τους “πράσινους” να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, από τη γραμμή των βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του δεκαλέπτου, με το σκορ στο 58-56, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 15/27 βολές. 

Ο Καλαϊτζάκης παράγοντας "Χ"

Αίμα και άμμος στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με τον Σλούκα να μένει στον πάγκο και να είναι αμφίβολο αν θα ξαναπατήσει παρκέ. Οι “πράσινοι” με τον Καλαϊτζάκη να είναι εξαιρετικός πάνω στο μαρκάρισμα του Μπράουν άρχισαν να παίρνουν το μομέντουμ της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα ο Ναν έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι και με μεγάλο τρίποντο ύστερα από πολύ όμορφη δημιουργία του Παπαπέτρου το σκορ έγινε 64-56 στο 33’. Ακόμα και το προβάδισμα των 8 πόντων, σε ένα τόσο κλειστό και κρίσιμο παιχνίδι δεν ήταν τίποτα, με το σκορ έξι λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα είναι στο 64-58 και τον Αταμάν να περνάει στο παρκέ τον Κώστα Σλούκα. Ο Μήτογλου, έστω και αργά, άρχισε να μπαίνει στο ματς και με συνεχόμενους πόντους του Έλληνα παίκτη η διαφορά πήγε, για πρώτη φορά στο +10, 68-58. Ο Μπράουν με συνεχόμενα τρίποντα προσπαθούσε να κρατήσει όρθια τη Μακάμπι, αλλά μία ο Ναν και μία ο Λεσόρ, συντηρούσαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Ο Μήτογλου 2:25 πριν το τέλος έπαιξε κορυφαία άμυνα πάνω στον Κοέν και ο Λεσόρ με τον 4ο συνεχόμενο πόντο του έκανε το 77-67 και σήκωσε το ΟΑΚΑ στο… πόδι. Ο Γάλλος σέντερ έκανε το 78-69, 90 δεύτερα πριν από τη λήξη του αγώνα και ο ναν έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο από το... σπίτι του για το 81-69, 54,6 δεύτερα πριν από τη λήξη. Η Μακάμπι δε μπορούσε να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός είναι στο Final-4. 

Τα Δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72



Στην Basket League ο Πανιώνιος, πήρε τη ματσάρα με τον Ηρακλή!
Στην Basket League ο Πανιώνιος, πήρε τη ματσάρα με τον Ηρακλή!
Λίβερπουλ: Συγκλονιστική υποδοχή στον Γιούργκεν Κλοπ για το τελευταίο του ματς (vid)
Λίβερπουλ: Συγκλονιστική υποδοχή στον Γιούργκεν Κλοπ για το τελευταίο του ματς (vid)
Συλλαλητήριο οπαδών του Παναθηναϊκού και πορεία στην Αλεξάνδρας– Επεισόδια κοντά στο γήπεδο
Συλλαλητήριο οπαδών του Παναθηναϊκού και πορεία στην Αλεξάνδρας– Επεισόδια κοντά στο γήπεδο
Άρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών έξω από το ξενοδοχείο του Δικέφαλου - Στα μπαλκόνια οι παίκτες (vid)
Άρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών έξω από το ξενοδοχείο του Δικέφαλου - Στα μπαλκόνια οι παίκτες (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved