Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!

Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!

Η μεγάλη ώρα του Παναθηναϊκού AKTOR έφτασε με την Μακάμπι να αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο των «πράσινων» για το Final-4 και τον Εργκίν Αταμάν να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του και ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ που θα… φλέγεται.

Η πιο μεγάλη ώρα του Παναθηναϊκού έφτασε. Απόψε στο κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 1 της σειράς με τους Ισραηλινούς και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα, από τα τρία που απαιτούνται για να φτάσουν στο μεγάλο τους στόχο. Στη Γη της Επαγγελίας. Στην επιστροφή τους στο Final-4 του Βερολίνου. Εκεί που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν.

Για να πραγματοποιήσει, όμως, ο Παναθηναϊκός AKTOR τον στόχο του αυτό θα πρέπει να προσπεράσει ένα τεράστιο εμπόδιο. Την ομάδα του Όντεντ Κάτας η οποία έρχεται στην Ελλάδα, έρχεται στο ΟΑΚΑ για να κάνει ένα τουλάχιστον break. Οι Ισραηλινοί παρά τα… δεινά του πολέμου έχουν καταφέρει και έχουν παραμείνει συμπαγείς, διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα, απίθανο επιθετικό ταλέντο και… μπόλικο κίνητρο.

Και για όλα τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός AKTOR οφείλει να βρει… αντίδοτο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πάλεψε όλη τη σεζόν για να καταφέρει να βρεθεί στην τετράδα και να έχει στα χέρια της το μεγάλο «όπλο» του πλεονεκτήματος της έδρας. Και τα κατάφερε. Και αυτό θέλει τώρα να εκμεταλλευτεί.

Το ΟΑΚΑ στο… πόδι

Το ΟΑΚΑ απόψε θα… βράζει. Οι 18.000 φίλοι των «πράσινων» θα δώσουν για μία ακόμα φορά βροντερό παρών, θα δημιουργήσουν μια απίθανη ατμόσφαιρα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουν και πάλι την Ευρώπη να… παραμιλάει. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως όλα τα μέλη της αποστολής της Μακάμπι που μίλησαν για τον αποψινό αγώνα στάθηκαν στην παρουσία του κόσμου και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ΟΑΚΑ. Και εντάξει, ο Όντεντ Κάτας γνωρίζει από… πρώτο χέρι, παίκτες όμως όπως ο Κλίβελαντ και ο Ουέμπ να μιλάνε συνεχώς για τον κόσμο αυτό… λέει πολλά.

Όλοι στη διάθεση του Αταμάν

Ο Τούρκος τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, κάτι… υπερπολύτιμο για τη συνέχεια της σειράς. Μιλάμε για συνεχόμενα παιχνίδια που δε μπορούν να βγουν με πέντε και έξι παίκτες. Είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα στηριχθούν εν πολλοίς στους παίκτες που τους… .κουβάλησαν μέχρι εδώ. Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Μήτογλου, Γκριγκόνος, Λεσόρ, αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR απόψε περισσότερο από ποτέ χρειάζεται παίκτες όπως ο Βιλντόζα, ο Χουάντσο, ο Παπαπέτρου για να κάνουν τη διαφορά. Χρειάζεται την εμπειρία τους, το μπασκετικό τους I.Q και το… πάθος τους για να επιτευχθεί ο στόχος.

Η Μακάμπι ήρθε για το 0-1, το 1-1, ακόμα και το 0-2

Η Μακάμπι ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τη ζημιά. Ήρθε με κίνητρο, ήρθε με φόρα, ήρθε αποφασισμένη. Θέλει να αποδείξει σε όλους πως αξίζει πολλά περισσότερα από την 7η θέση και πως παίκτες σαν τον Μπράουν και τον Μπόλντγουιν δεν αρκούνται με τα playoffs αλλά θέλουν κάτι παραπάνω. Και για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κάνει το πρώτο βήμα αλλά και τα επόμενα θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει «κυκλώσει»:

*Τη δημιουργία και την εκτέλεση των δύο: με 12,6 πόντους ο πρώτος και 6,1 ασίστ, αλλά και 18 πόντους και 5 ασίστ ο δεύτερος είναι οι κυριότεροι λόγοι που η Μακάμπι των 88,5 πόντων μέσο όρο θεωρείται και είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.

*Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί «κατεβάζουν» πάνω από 13 επιθετικά ριμπάουντ σε κάθε ματς και είναι η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας στη διοργάνωση.

* Το ποιος το θέλει περισσότερο. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, λόγω του ότι δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ και την τακτική, αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Εργκίν Αταμάν. Το έχει πει πολλές φορές στους παίκτες του και θα το πει ακόμα περισσότερες μέχρι το τζάμπολ. Μπορεί και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει να δείξουν ότι το θέλουν περισσότερο από τη Μακάμπι. Και η Μακάμπι το θέλει πολύ…



Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved