Παναθηναϊκός AKTOR: Αταμάν και Ναν έδωσαν το σύνθημα!

Παναθηναϊκός AKTOR: Αταμάν και Ναν έδωσαν το σύνθημα!

Παναθηναϊκός AKTOR: Οι δηλώσεις του προπονητή και του Αμερικανού σταρ των «πράσινων» για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, που «φτιάχνουν» τον κόσμο για τον μεγάλο αγώνα.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε για την 26η αγωνιστική της Euroleague, είναι ένας απ’ τους «τελικούς» που έχει να δώσει το «τριφύλλι». Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και σαφώς ο νικητής θα πάρει το πάνω χέρι για το καλύτερο πλασάρισμα.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν τον σπουδαίο αγώνα της Παρασκευής στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Εργκίν Αταμάν και ο Κέντρικ Ναν έδειξαν αποφασισμένοι και πεπεισμένοι πως η έδρα του Παναθηναϊκού AKTOR θα σπρώξει την ομάδα δίνοντας ώθηση σε ακόμη μία σημαντική αναμέτρηση.

«Όλη η Ευρώπη θα δει πως είναι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ»

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:

Για την ήττα από τον Άρη και την αντίδραση της ομάδας του: «Δεν υπάρχει ομάδα της Euroleague που δεν έχει χάσει έστω και ένα ματς στο πρωτάθλημά της. Μια ήττα στο πρωτάθλημα είναι φυσιολογική, ειδικά μετά τις διαβολοβδομάδες. Παίξαμε χωρίς τον Λεσόρ, τον Ερνανγκόμεθ και τον Παπαπέτρου, ο Σλούκας είχε τραυματισμό. Δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο. Το σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές της Euroleague και θέλουμε να πάρουμε μια καλή θέση στη βαθμολογία. Η κατάταξη είναι ξεκάθαρη. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Φενέρμπαχτσε. Χάσαμε πριν από τρεις μήνες στο πρώτο ματς. Ήμασταν μια άλλη ομάδα, όπως και εκείνοι ήταν μια άλλη ομάδα. Άλλαξαν τον προπονητή τους και ορισμένους παίκτες. Αύριο θα είναι ένα νέο ματς. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας. Η Φενέρμπαχτσε είναι καλή ομάδα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην έδρα μας, όπως ήμασταν σχεδόν σε όλα τα ματς ματς στην Euroleague».

Για το πλάνο του ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και το sold out: «Τα τελευταία παιχνίδια μας στο ΟΑΚΑ είναι sold out. Ο κόσμος γνωρίζει τη σημασία του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε για την κατάταξη. Έχουμε δυο διαφορετικές ομάδες. Η Φενέρμπαχτσε έχει νέο προπονητή, νέο σύστημα, νέους παίκτες. Άλλαξαν τους ρόλους των παικτών τους. Έχουμε και εμείς νέους παίκτες σε σχέση με το ματς του Α' Γύρου, όπως τον Κέντρικ Ναν και τον Ντίνο Μήτογλου που δεν είχε αγωνιστεί σε εκείνη την αναμέτρηση. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Οι δύο ομάδες θα δείξουν χαρακτήρα για να νικήσουν».

Για τα σημεία που θα επικεντρωθεί: «Το πλάνο μας δεν αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο. Παίζουμε στην έδρα μας. Μέχρι στιγμής στα εντός έδρας ματς έχουμε καλή άμυνα και έξυπνη επίθεση. Κυκλοφορούμε καλά την μπάλα. Φυσικά, αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε τον Σλούκα, όπως καταλαβαίνω. Πρέπει να βρούμε καλό rotation και σίγουρα καλά ποσοστά στην επίθεση».

Για την κούραση της ομάδας του: «Όλοι είναι κουρασμένοι, υπάρχουν πολλά ματς στην Euroleague. Επιστρέφεις από ένα ταξίδι και παίζεις αμέσως για το πρωτάθλημα. Ειδικά όταν έχεις και τραυματίες, οι υγιείς παίκτες παίζουν περισσότερα λεπτά και κουράζονται παραπάνω. Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή την περίοδο. Κάποιοι παίκτες μας παίρνουν πολλά λεπτά όπως ο Γκραντ και ο Γκριγκόνις ή ο Ναν, γιατί ο Βιλντόζα ήταν τραυματίας για τρεις εβδομάδες. Τώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι ο Σλούκας τραυματίας. Άρα, οι υπόλοιποι παίρνουν πολλά λεπτά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά αύριο είμαι σίγουρος πως όλοι θα δώσουν μάχη. Βέβαια, θα μας βοηθήσει και η ατμόσφαιρα. Περιμένω εξαιρετική ατμόσφαιρα. Όλη η Ευρώπη θα δει πώς είναι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, για να πάρουμε την νίκη».

Για τα παράπονα των προπονητών της Euroleague για το «βαρύ» πρόγραμμα: «Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε τώρα. Δεν πιστεύω πως τα ματς της Euroleague είναι πάρα πολλά. Πιστεύω πως το πρόγραμμα γίνεται πολύ δύσκολο αν βάλουμε και τα ματς της Euroleague και εκείνα των εθνικών πρωταθλημάτων. Η Euroleague θέλει περισσότερα παιχνίδια, γιατί αυτό σημαίνει και περισσότερα έσοδα. Έχουν να κάνουν και με τα οικονομικά όλα αυτά. Οι παίκτες και οι προπονητές παίρνουν πολλά χρήματα και οι ομάδες είναι σε δύσκολη θέση. Θέλουν περισσότερα έσοδα από τα εισιτήρια, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και χρειάζονται περισσότερους αγώνες. Πρέπει να δούμε το πρόγραμμα για την Euroleague, το πρωτάθλημα και τις εθνικές ομάδες. Τώρα πολλοί παίκτες θα πάνε στις εθνικές. Μην ξεχνάτε πως είμαστε άνθρωποι. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί σε όλες τις ομάδες».

Για το γεγονός πως οι εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου με παίκτες της Euroleague και αν αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια συμφωνία μεταξύ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και της FIBA: «Πιστεύω πως η Euroleague, η FIBA και τα εγχώρια πρωταθλήματα πρέπει να βρουν πραγματικές λύσεις. Αυτές δεν είναι καλές λύσεις. Φυσικά, οι παίκτες της Euroleague πρέπει να παίζουν στις εθνικές. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες από το ΝΒΑ. Γιατί να ισχύει μόνο για αθλητές της Euroleague; Η FIBA πρέπει να τοποθετήσει τα παιχνίδια της σε περιόδους που όλοι οι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι. Για παράδειγμα, στην εθνική Τουρκίας έχω πέντε παίκτες στο ΝΒΑ και δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω στα προκριματικά. Ίσως θα είναι δύσκολη η πρόκρισή μας. Αν είχα όλους αυτούς τους παίκτες, η Τουρκία θα ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες. Όλο αυτό προκαλεί ζημιά στο μπάσκετ».

«Θα έρθουν και θα χάσουν»

Ο Κέντρικ Ναν απ’ την πλευρά του είπε:

Για την προετοιμασία για το ματς με τη Φενέρ: «Θέλουμε να μπούμε στο παρκέ συγκεντρωμένοι. Να επιστρέψουμε στις νίκες. Είχαμε μία πάρα πολύ καλή προπόνηση και πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν ακόμα πιστεύει ότι ο τρόπος παιχνιδιού του Αταμάν του ταιριάζει: «Αισθάνομαι το ίδιο. Κάνω καλή δουλειά, βελτιώνομαι μέσα από το σύστημά του, πολλά σκριν πάνω στην μπάλα, το προτέρημά μου, έχω εξαιρετική υποστήριξη από τους συμπαίκτες μου, μου δίνουν την μπάλα εκεί που πρέπει. Και στην άμυνα παίζουμε καλύτερα και είμαστε όλοι μαζί. Το σημαντικό είναι βελτιωνόμαστε κάθε μέρα που περνάει».

Για το τι θέλει να πει στη Φενέρ που έρχεται στο ΟΑΚΑ: «Ότι θα έρθουν και θα χάσουν».

Για τα δυνατά σημεία της τουρκικής ομάδας μετά την αλλαγή προπονητή: «Είναι καλή ομάδα, δεν πρόκειται να τους υποτιμήσουμε. Είδαμε το παιχνίδι τους, παίζουν αρκετά επιθετικά. Έχουμε έτοιμο το πλάνο μας και θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά».

 

 



Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved