Αταμάν: «Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους»

Αταμάν: «Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Aktor μίλησε για το επερχόμενο ματς με τη Μονακό και τη σημασία που έχει για την ομάδα του η νίκη – «Μας δίνει ενέργεια και κίνητρο το ΟΑΚΑ»

Έτοιμος για ακόμη μια σπουδαία αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague, ο Παναθηναϊκός Aktor. Οι «πράσινοι» υποδέχονται το βράδυ της Πέμπτης (11/1) την Μονακό. Ο Εργκίν Αταμάν παραμονή του σπουδαίου αγώνα, μίλησε για τη σημασία του παιχνιδιού, αλλά και την ώθηση που δίνει το ΟΑΚΑ στο «τριφύλλι». Παράλληλα αναφέρθηκε στο πόσο μετρά κάθε νίκη για τον τελικό στόχο που αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση μιας θέσης στην τετράδα.

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που τον χαρακτήρισε «μάστερ της ψυχολογίας» και τη βελτίωση της ομάδας του: «Έτσι είναι η Euroleague. Πρέπει κάθε παιχνίδι να το αντιμετωπίζουμε ως τελικό, γιατί στο τέλος μια νίκη μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την 4η θέση ή εκτός των πλέι οφ. Σε κάθε ματς πρέπει να παίζεις σαν να είναι τελικός. Έχουμε συγκέντρωση για κάθε παιχνίδι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, απέναντι σε άλλον αντίπαλο. Σίγουρα, όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα μας δίνει αρκετή ενέργεια και μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε να κερδίζουμε τόσο για τους εαυτούς μας, όσο και για τον κόσμο που έρχεται εδώ να μας υποστηρίξει».

Για το πλάνο του ενόψει Μονακό: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Πιστεύω πως τακτικά η Μονακό μοιάζει με την Εφές. Έχει πολύ επικίνδυνους περιφερειακούς, όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Τζόρνταν Λόιντ, ο Άλφα Ντιαλό. Έχει σκόρερ και δημιουργούς, ενώ και οι ψηλοί της κάνουν καλή δουλειά στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Κανείς δεν έχει χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δίχως αμφιβολία, η Μονακό είναι πιο αθλητική από την Εφές, αλλά και καλύτερη αμυντικά. Θα είναι ένα πιο σκληρό παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς. Νικήσαμε στην έδρα της Μονακό με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά μιλάμε για μια ομάδα που ανήκει στα φαβορί για το Final Four. Θα είναι κομβικό να τη νικήσουμε ξανά. Αν κερδίσουμε θα πάρουμε ένα σπουδαίο πλεονέκτημα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας».

Για την κατάσταση των παικτών του και το αν υπάρχουν νέα προβλήματα πέραν των Λούκα Βιλντόζα και Ιωάννη Παπαπέτρου: «Όχι. Φυσικά, όλοι είναι κουρασμένοι. Ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια. Όμως, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Η Μονακό έπαιξε χθες και σήμερα είχε ταξίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο νέο πρόβλημα. Ελπίζω πως ύστερα από αυτό το παιχνίδι ο Παπαπέτρου θα γυρίσει στην ομάδα».

Για τη χημεία που υπάρχει στο ρόστερ του: «Το πιο σημαντικό είναι να “χτίσεις” καλή χημεία και πιστεύω πως αυτό έχουμε τώρα. Όλοι παίζουν για τους συμπαίκτες τους και έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το μέλλον. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους. Έχουμε πάρει ένα καλό πλεονέκτημα μέχρι στιγμής και θέλουμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Είμαστε στην 4η θέση και θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Θα είναι πολύ κρίσιμο να κρατήσουμε αυτή τη θέση και να μπούμε στα πλέι οφ ως 4οι».

 



Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved