Euroleague, Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 73-71: Μεγάλη νίκη με τρομερή άμυνα και ηγέτες Μήτογλου, Σλούκα

Euroleague, Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 73-71: Μεγάλη νίκη με τρομερή άμυνα και ηγέτες Μήτογλου, Σλούκα

Euroleague: Μία πολύτιμη νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε 73-71 της Ζαλγκίρις στο «θρίλερ» του ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική.

Με το… δεξί ξεκίνησε την πορεία του στη διαβολοβδομάδα της Euroleague ο Παναθηναϊκός, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ζαλγκίρις 73-71 στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 15.000 οπαδούς που δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα στις εξέδρες.

Μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντίνος Μήτογλου, καθώς ήταν αυτός που κράτησε τους «πράσινους» στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ενώ κομβική ήταν και η παρουσία του αρχηγού, Κώστα Σλούκα, στην τελευταία περίοδο, όπου σημείωσε καθοριστικά καλάθια και κρίσιμες βολές στα τελευταία λεπτά.

Ο διεθνής πάουερ φόργουρντ των «πράσινων» τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, έχοντας 3/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα, ενώ παράλληλα κατέβασε 6 ριμπάουντ. Από την πλευρά του, ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 16 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, με τον Τζέριαν Γκραντ να προσθέτει άλλους 10 πόντους.

Στην αντίπερα… όχθη, οι Λιθουανοί είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ρόλαντ Σμιτς, που σημείωσε μεγάλα καλάθια και τελειώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους, ενώ μοιραίος ήταν ο Κίναν Έβανς που υπέπεσε σε λάθος στην τελευταία φάση, με τους Γκριγκόνις και Γκραντ να τον «εγκλωβίζουν» και να κλέβουν την μπάλα.

Χαμηλός ρυθμός

Νευρικό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να συνδεθούν εύκολα με το αντίπαλο καλάθι, κάτι που… βόλεψε τη Ζαλγκίρις, η οποία πήρε το προβάδισμα 15-13 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Μπουτκεβίτσιους και Μπιρούτις και οι χαμένες βολές έδωσαν… αέρα 7 πόντων τους φιλοξενούμενους (36-29), αλλά ένα… ξέσπασμα του Σλούκα και ένα κλέψιμο του Γκραντ έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση… αναπνοής, πριν ο Ντίμσα διαμορφώσει το 39-36 του ημιχρόνου για την ομάδα του Κάουνας.

Πίεση στην άμυνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «πράσινους» να πιέζουν σε μεγαλύτερο βαθμό στην άμυνα, τη στιγμή που ο Ντίνος Μήτογλου βρήκε το… χέρι του από την περιφέρεια, έχοντας 4/4 πίσω από την γραμμή του τρίποντου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν βραχεία κεφαλή 53-52 στο τέλος της περιόδου.

Το ματς έγινε… ροντέο στα τελευταία λεπτά. Μερικές αποφάσεις των διαιτητών προκάλεσαν την έκρηξη από την εξέδρα και τον Αταμάν, που δέχθηκε τεχνική ποινή, 6 λεπτά πριν το τέλος και τη Ζαλγκίρις να έχει το προβάδισμα (61-60). Ο Κώστας Σλούκας μ’ ένα μεγάλο καλάθι έφερε το ματς στα ίσια, ενώ στην συνέχεια μία δική του διείσδυση έφερε τους «πράσινους» στο +3 (67-64).

Στο τελευταίο λεπτό, οι διαιτητές πήγαν να βάλουν και πάλι… φωτιά στο παρκέ, καθώς χρέωσαν μ’ ένα αυστηρό επιθετικό τον Ματίας Λεσόρ στα 42,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ ένα ζευγάρι βολών του Σλούκα έδωσε… αέρα τριών πόντων στους γηπεδούχους (71-68). Όμως, ο Μάνεκ κατάφερε να βρει ελεύθερο σουτ τριών πόντων, φέρνοντας το ματς στα ίσια (71-71) στα 14,2 δευτερόλεπτα.

Έπειτα από το τάιμ άουτ του Αταμάν, ο Σλούκας κέρδισε φάουλ και είχε δικαίωμα για δύο βολές, στα 13,2 δευτερόλεπτα. Ο αρχηγός των «πράσινων» με ½ έκανε το 72-71 και ακολούθησε η τρομερή άμυνα του Γκριγκόνις και του Γκραντ στον Έβανς, με τον Λιθουανό του «τριφυλλιού» να κερδίζει το φάουλ. Με μία εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 73-71, ενώ στην συνέχεια, ο Μήτρογλου έκλεψε τη μπάλα και κλείδωσε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71.



Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved