Euroleague, Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 78-71: Πρώτη νίκη με κυρίαρχο Λεσόρ και κομβικό Μαντζούκα
Eurokinissi

Euroleague, Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 78-71: Πρώτη νίκη με κυρίαρχο Λεσόρ και κομβικό Μαντζούκα

Euroleague: Την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 78-71 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν στην δεύτερη αγωνιστική της Euroleague χωρίς δύο βασικά τους «όπλα», τους Κώστα Σλούκα και Ντίνο Μήτογλου, ωστόσο, το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος ήταν κυρίαρχος κάτω από το καλάθι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παράλληλα, κομβικοί ήταν στο τέλος οι Λευτέρης Μαντζούκας και Τζέριαν Γκραντ, καθώς ο νεαρός Έλληνας άσος σημείωσε μερικά κρίσιμα τρίποντα, ενώ ο Αμερικάνος τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο φάσεις που έδωσαν… ανάσα στους «πράσινους».

Από την άλλη, ο Λεάντρο Μπολμάρο αποτέλεσε την μεγαλύτερη απειλή για το καλάθι του «τριφυλλιού» καθώς τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, ωστόσο οι Βαυαροί ήταν κακοί πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Εξαιρετική εκκίνηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «πράσινους», οι οποίοι δεν απώλεσαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησαν με σερί 10-0 στο 3’, οι Γερμανοί απάντησαν με δικό τους 5-0, χάρις στα σουτ του Αντρέας Ομπστ, αλλά η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, έφτασε στο +10 (15-5) στο 6’ και στο +12 (23-11) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε μερικά κρίσιμα καλάθια, η διαφορά έφτασε στο double score (28-14) στο 14’ και στο +16 (30-14) στο 15’. Όμως, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Λεάντρο Μπολμάρο άρχισαν και ροκάνιζαν τη διαφορά, την έριξαν στο -8 (30-22) στο 17’, αλλά το buzzer beater του Λευτέρη Μαντζούκα στο ημίχρονο, έδωσε απόσταση 7 πόντων (37-30) στους «πράσινους».

Πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ η Μπάγερν

Οι Γερμανοί προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο με τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, μένοντας κοντά στο σκορ (63-57) στο 35’ σ’ ένα σημείο του ματς, που ο Λεάντρο Μπολμάρο έμεινε στον πάγκο, με τον αρνητικό Έντουαρτς να μένει στο παρκέ.

Κομβικός ο Μαντζούκας

Στο τελευταίο… κομμάτι του αγώνα, ο Λευτέρης Μαντζούκας έβαλε «μεγάλα» σουτ, πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, είχε 3/3 προσπάθειες και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν σωστά την τελική… αντεπίθεση των Βαυαρών.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 34-30, 54-48, 78-71.



Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved