Euroleague, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-88: Πήραν το… θρίλερ οι «ερυθρόλευκοι»

Euroleague, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-88: Πήραν το… θρίλερ οι «ερυθρόλευκοι»

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με το… δεξί για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι επικράτησαν 88-78 των «πράσινων» στην παράταση, έπειτα από μία «μυθική» μάχη στο ΟΑΚΑ.

Στο… κόκκινο έκατσε η «μπίλια» στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της Euroleague, μια και ο Ολυμπιακός είχε πιο «καθαρό» μυαλό στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης και κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Το ντέρμπι ήταν αντάξιο της αίγλης των δύο αντιπάλων, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν εξαιρετικό θέαμα, με έντονες συγκινήσεις.

Οι δύο «μονομάχοι» είχαν από μία… ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο φινάλε της κανονικής διάρκειας με το σκορ στο 74-74, αλλά στα 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Τόμας Ουόκαπ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, ενώ στην εκπνοή, ο Κώστας Σλούκας δεν μπόρεσε να σκοράρει υπό την πίεση του Αϊζάια Κάνααν.

«Διπλός» ο Πίτερς, κομβικός ο Μιλουτίνοφ

Καθοριστικοί για το «συγκρότημα» του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν οι Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, με τον πρώτο να μετράει 17 πόντους, έχοντας ακόμα 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο δεύτερος σημείωσε 16 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, αλλά πέτυχε κρίσιμα τρίποντα στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας.

Με double double τελείωσε τον αγώνα ο Άλεκ Πίτερς, 17 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αγωνίστηκε 36 λεπτά, ελέω της απουσίας του Μουσταφά Φαλ και είχε 15 πόντους και 7 ριμάουντ.

Ισοφάρισε το ρεκόρ ο Σλούκας, κακές επιλογές στο τέλος

Από την άλλη, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, βρέθηκε να έχει προβάδισμα ακόμα και 10 πόντων στο τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά στα κρίσιμα σημεία, οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τα εκμεταλλευτούν και να πάρουν τη νίκη.

Ο Κώστας Σλούκας σημείωσε 20 πόντους απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του και ισοφάρισε το ρεκόρ που έχει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά υπέπεσε σε μερικά λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο στην τελική… ευθεία της παράτασης. Με double double τελείωσαν τον αγώνα οι Ερνανγκόμεθ, με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και Ματίας Λεσόρ, με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ σε μεγάλη βραδιά ήταν ο Μάριους Γκριγκόνς με 17 πόντους, αλλά έμεινε από δυνάμεις στο τέλος.

Ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν... χεράκι χεράκι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να κλείνουν στο +1 (23-22), όμως, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο δεύτερο, με ηγετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, έφτασαν τη διαφορά στο +10 (39-29) στο 17', όμως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 7 (43-36) στο ημίχρονο.

Αντίδραση Ολυμπιακού, κράτησε τη διαφορά ο Παναθηναϊκός

Στην έναρξη της 3ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε απόσταση ενός καλαθιού (51-49) στο 25' αλλά οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και κράτησαν το +7 (59-52).

Συνεχόμενα σερί, μεγάλα τρίποντα από Ουίλιαμς - Γκος

Στο τελευταίο... κομμάτι της κανονικής περιόδου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μείωσε στο ελάχιστο το ροτέισον και με σερί 12-0 οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα τριών πόντων, 59-63 στο 34'. Όμως, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, έκαναν δικό τους σερί 7-0 (66-63) στο 36' αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν έναν νέο σερί 6-0 και πήραν το προβάδισμα (69-66) στο 37'. Τα τελευταία λεπτά είχαν μετατραπεί σε θρίλερ, με καμία ομάδα να μην μπορεί να πάρει προβάδισμα, φτάνοντας ισόπαλοι 74-74 στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα.

Μία λάθος επιλογή του Ματίας Λεσόρ δεν στοίχισε στον Παναθηναϊκό, καθώς στα 5'' ο Τόμας Ουόκαπ δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στην εκπνοή, ο Κώστας Σλούκας δεν μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο καλάθι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Περισσότερες δυνάμεις ο Ολυμπιακός

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν, καθώς έβγαλαν στο παρκέ τους αυτοματισμούς που έχουν τα τελευταία χρόνια, ενώ στην απέναντι... όχθη, οι «πράσινοι» έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Έτσι, οι Πειραιώτες έκαναν σερί 12-0 και ουσιαστικά έγειραν υπέρ τους την πλάστιγγα και πήραν το πρώτο ντέρμπι στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74 κ.δ., 78-88 παρ.



Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved