Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 78-76: Άλλη ομάδα, ίδια διαιτησία... (photos)

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 78-76: Άλλη ομάδα, ίδια διαιτησία... (photos)

Ο μισός από τις απουσίες Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Μιλάνο στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη, αλλά ο απίθανος Ιερεθουέλο με σφύριγμα βγαλμένο από την εποχή Μπερτομέου χάρισε τη νίκη στην Αρμάνι.  

Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, πάλεψε σαν λιοντάρι για μια νίκη ψυχολογίας, αλλά για 5η φορά φέτος λύγισε στις λεπτομέρειες, αλλά κι από απίθανα διαιτητικά σφυρίγματα.

Με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να αποτελεί παρελθόν, τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague και παρά τις σημαντικές απουσίες (Γκουντάιτις, Αγραβάνης, Γιώργος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης) το «τριφύλλι» έπαιξε ορθολογικά σε άμυνα κι επίθεση. Σημάδευσε τις αδυναμίες της Αρμάνι και προσπάθησε να κρύψει τις σημαντικές αμυντικές του αδυναμίες, φτάνοντας στο σουτ το παιχνίδι.

Κάπου εκεί όμως, η αστοχία του Μπέικον σε συνδυασμό με απίθανες διαιτητικές αποφάσεις (με αποκορύφωμα το φάουλ του Παπαγιάννη που έφερε τις βολές της νίκης από τον Μέλι) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια ακόμα ήττα φέτος.

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο κορυφαίος της Αρμάνι, καθώς έκανε πάρτι στη ρακέτα (κυρίως απέναντι στον Ουίλιαμς) με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Κομβικός και ο Σαμπάζ Νέιπιερ με 16 πόντους (4/8 τρίποντα), ενώ ο Νικολό Μέλι (14π., 7ρ.) ήταν καθοριστικός με 2/2 βολές στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός είχε κορυφαίο επιθετικά τον Ντέρικ Ουίλιαμς με 21 πόντους (άλλα πολλά προβλήματα αμυντικά), ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 23'. Μεγάλα καλάθια στο τέλος ο Πάρις Λι (13 πόντους, 6 ασίστ), διψήφιος, αλλά μοιραίος ο Μπέικον στο τέλος (14π. με 5/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 3/4 βολές).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε συγκεντρωμένος στο παρκέ και με καλή κυκλοφορία στην επίθεση, αλλά και στόχευση στις καταστάσεις που είχε πλεονέκτημα, πήρε μικρό προβάδισμα χάρη στην κυριαρχία του Παπαγιάννη τα πρώτα λεπτά. Με τους Μπέικον και Ουίλιαμς να δίνουν, επίσης, λύσεις σε εκείνο το σημείο προηγήθηκε με 13-17 στο 6'. Η Αρμάνι, ωστόσο, με τον Μέλι να αρχίζει να βάζει την μπάλα κοντά στο καλάθι αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε 20-19 με 7 σερί πόντους του Ιταλού.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με καλάθι του Ουόλτερς, αλλά η Αρμάνι είχε βρει τον τρόπο να πληγώσεις τους «πράσινους». Ο Χρήστος Σερέλης αναγκάστηκε να παίξει με χαμηλά σχήματα λόγω των πολλών απουσιών (Γκουντάιτις, Αγραβάνης, Γιώργος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης) και η ομάδα του Μεσίνα χτύπησε στο «ζωγραφιστό» με τον Ντέιβις, αλλά και έναν απρόσμενο ήρωα, τον Τονούτ. Ο διεθνής Ιταλός με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο είχε ήδη ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και έδωσε προβάσιμα μέχρι και 8 πόντων (36-28).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν κατέθεσε τα όπλα. Με τον Ουίλιαμς σε τρομερή βραδιά επιθετικά έμενε κοντά στο σκορ (στο 16' είχε 15 πόντους με 3/3 τριπ, 2/2 διπ, 2/2 βολές και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 17 πόντους) και έκλεισε το 20λεπτο στο -1 (40-39).

Οι παίκτες του Σερέλη διατήρησαν τη μαχητικότητά τους και στην τρίτη περίοδο. Με καλάθι του Μπέικον, μάλιστα, βρεθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ (44-45) στο 22', αλλά το ανύπαρκτο τρίτο φάουλ του Παπαγιάννη τον έστειλε στον πάγκο. Νέιπιερ και Μπάρον ανέλαβαν δράση και με 14 σερί πόντους έφεραν την Αρμάνι στο +8 (61-53), αλλά ο Νέιτ Ουόλτερς με προσωπικές ενέργειες μείωσε στο 64-60 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Η Αρμάνι έδειχνε να έχει τον έλεγχο και μικρό προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο, αλλά με τον Ουίλιαμς να σκοράρει 4 σερί πόντους (πρώτοι στο δεύτεροι ημίχρονο) ο Παναθηναϊκός βρισκόταν κοντά (70-68). Σε εκείνο το σημείο κάποιες απαράδεκτες διαιτητικές αποφάσεις από Ιερεθουέλι, Νέντοβιτς και Νίκολιτς, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Ντέιβις απέναντι στον Ουίλιαμς έδωσαν στην ομάδα του Μιλάνου προβάδισμα νίκης (76-70 στο 37').

Ο ηρωικός Παναθηναϊκός κατάφερε με μεγάλο καλάθι του Μπέικον και τρίποντο του Λι να ισοφαρίσει σε 76-76 και στη συνέχεια έβγαλε την άμυνα, αλλά ο Ιερεθουέλο έδωσε φάουλ στον Παπαγιάννη (5ο) σε διεκδίκηση του ριμπάουντ μακριά από την μπάλα!!! Ο Ιταλός ευστόχησε στις βολές και στο τελευταίο σουτ ο Μπέικον αστόχησε για 2 και η Αρμάνι πήρε τη νίκη μέσω... διαιτητικής σφαγής!

Δεκάλεπτα: 20-21, 40-39, 64-60, 78-76

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:



Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved