Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: Τα «κλειδιά» του αγώνα και το… 12-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: Τα «κλειδιά» του αγώνα και το… 12-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ενδιαφέρονται στοιχεία και στατιστικά για τη «μάχη» της 4ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο έργο, όπως μαρτυρά και το σερί 12-0 νικών που μετρά η «βασίλισσα», η οποία μετά το 2000 έχει συνολικά 21 νίκες, έναντι μόλις 10 του Παναθηναϊκού.

Ας δούμε συνολικά όμως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά της «μάχης» δύο μεγαθηρίων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που μετρούν συνολικά 16 πρωταθλήματα Ευρώπης.

Τα «κλειδιά» του αγώνα

  • Ο τομέας των ριμπάουντ θα παίξει δεδομένα σημαντικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μόλις 6 επιθετικά κόντρα στη Μονακό την περασμένη Τετάρτη, μετά τα 27 που είχε συνολικά (16+11) στις δύο πρώτες αγωνιστικές.
  • Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχασε το παιχνίδι με την Μπασκόνια σε μεγάλο βαθμό λόγω των ριμπάουντ, έχοντας 12 λιγότερα από την αντίπαλό του. «Επέτρεψαν» στους Βάσκους να πάρουν 15 επιθετικά, έχοντας «δώσει» μόλις 9 κατά μέσο όρο τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οπότε κόντρα στους Ταβάρες και Πουαριέ θα χρειαστεί πολύ καλύτερα box out.
  • Παράλληλα οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι προσεκτικοί μετά από δικές τους άστοχες προσπάθειες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εξαιρετική στο transition παιχνίδι και «χτυπάει» με μεγάλη συχνότητα και επιτυχία στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα των επιθέσεών της.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

  • Στις «μάχες» τους από το 2000 και μετά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 21 νίκες έναντι 10 του Παναθηναϊκού, ενώ «τρέχει» ένα σερί 12 νικών.
  • Τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» ήταν τον Απρίλιο του 2018 στο πρώτο παιχνίδι των playoffs, όταν και είχε επικρατήσει με 95-67, ξεκινώντας το παιχνίδι με 20-0!
  • Στη Μαδρίτη, σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Ρεάλ έχει 13 νίκες και μόλις 3 ήττες. Τελευταία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού ήταν τον Μάρτιο του 2013 (73-74) για το Top-16, με 16 πόντους του Τσαρτσαρή και 14 του Διαμαντίδη (είχε και 8 ασίστ).
  • Ο Φαμπιάν Κοζέρ σκόραρε 26 πόντους και ήταν MVP της αγωνιστικής με 29 PIR, στη νίκη της Ρεάλ με 92-75, τον Μάρτιο του 2018.
  • Ο Έντι Ταβάρες ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague με 10 αμυντικά ριμπάουντ κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Μάρτιο του 2019 και έσπασε το ρεκόρ του με 8 επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στους «πράσινους» τον Δεκέμβριο του 2019.
    Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ισοφάρισε τα ρεκόρ του σε ριμπάουντ (6) και κλεψίματα (3), παίζοντας με την Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στη Ρεάλ τον Οκτώβριο του 2018.
  • Στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, ο Τζέρεμι Έβανς σημείωσε τα έως τώρα ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση στην αξιολόγηση (31), στα μπλοκ (3) και στα ριμπάουντ (12), αγωνιζόμενος με την Νταρουσάφακα, τον Φεβρουάριο του 2019.


Λυσσασμένοι «Λύκοι» κατασπάραξαν τους Νάγκετς κι έστειλαν την ημιτελική σειρά σε Game 7!
Λυσσασμένοι «Λύκοι» κατασπάραξαν τους Νάγκετς κι έστειλαν την ημιτελική σειρά σε Game 7!
Στις 25 και 26 Μαΐου όλοι οι… fitness «δρόμοι» οδηγούν στην Ακτή Βουλιαγμένης
Στις 25 και 26 Μαΐου όλοι οι… fitness «δρόμοι» οδηγούν στην Ακτή Βουλιαγμένης
Με τη νέα της εμφάνιση στην Αθήνα η Φιορεντίνα
Με τη νέα της εμφάνιση στην Αθήνα η Φιορεντίνα
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved