Γιαπλές: «Το πρόβλημά μας ήταν η άμυνα και τα λάθη»

Γιαπλές: «Το πρόβλημά μας ήταν η άμυνα και τα λάθη»

Ο Θανάσης Γιαπλές μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Βαλένθια και την επόμενη ημέρα της ομάδας

Βαλένθια, αποστολή: Δημήτρης Κοντός

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Βαλένθια και ο Θανάσης Γιαπλές στάθηκε στα λάθη της ομάδας του «τριφυλλιού».

Για το τι έφταιξε: «Τα λάθη ήταν καθοριστικός παράγοντας. Είναι θέμα συγκέντρωσης συνεργασίας και ανετοιμότητας. Κάποιες φορές δεν μπορούμε κι εμείς να τα ερμηνεύσουμε. Μια λάθος πάσα και ένα εύκολα λει απ. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι. Η προσπάθεια και διάθεση των παιδιών δεν άξιζε γι αυτό το παθητικό στην άμυνα».

Για την ποιότητα της Βαλένθια: «Η Βαλένθια είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Παρά το ότι δεν έχει κόσμο το γήπεδο, αν δεν είσαι 1005 έτοιμος έχει… κατηφόρα. Και εμείς πήγαμε πίσω 15 πόντους χωρίς να το καταλάβουμε. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε. Δεν έχεις την πολυτέλεια να επιστρέψεις».

Για την αλλαγή στην απόδοση του Παπαπέτρου από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Δεν υπάρχει στόχευση. Ο Ιωάννης είναι βασική μονάδα. Είναι φυσιολογικό να ξεκινάει καλά και η αντίπαλη άμυνα να στρέφεται πάνω του. Εμείς πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτό. Όμως αυτό δεν ήταν πρόβλημα σήμερα. Σήμερα είχαμε πρόβλημα στην αμυντική μας λειτουργία και στην άμυνα. Σήμερα ήμασταν πολύ κακοί στην rotation άμυνα».

Για το θέμα της άμυνας: «Η άμυνα είναι θέμα συγκέντρωσης στιγμής. Όταν ο ίδιος παίκτης την μία φορά παίζει σωστά και την άλλη ξεχνιέται είναι θέμα αμυντικής συγκέντρωσης. Και από εκεί και πέρα δικό μας θέμα για να μπορέσουμε να κρατάμε την συγκέντρωση των παικτών. Οι περισσότεροι για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αυτό το επίπεδο. Και τα μαθήματα είναι πολλά».

Για τον Μακ: «Στο «χτίσιμο» της ομάδας είναι καθοριστικά όσα έχουν συμβεί στον άσο. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο ο Μακ για να μπορέσει να δείξει ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Είναι ενθαρρυντικό ότι αισθάνεται καλά. Μπήκε μουδιασμένος αλλά βελτιώθηκε. Ο χρόνος είναι υπέρ του και υπέρ της ομάδας».

Για την επόμενη ημέρα: « Θέλει δουλειά στην ψυχολογία η ομάδα. Ειδικά σε διπλές εβδομάδες. Να μην συνηθίσει η ομάδα ότι μένει πίσω. Να μην υπάρχει η αύρα του looser. Είναι ο μόνος τρόπος. Και όσο προλαβαίνεις να δουλέψεις. Είναι θέμα ψυχολογίας και εγκεφαλικής προετοιμασίας. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα θα παλεύουμε για το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός».

 



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved