Μιζράχι: «Έχει προκληθεί τεράστια οικονομική ζημιά»

Μιζράχι: «Έχει προκληθεί τεράστια οικονομική ζημιά»

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στο μπάσκετ μίλησε ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι.

Ένας από τους πιο έμπειρους και εμβληματικούς παράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κλήθηκε να σχολιάσει τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού στο άθλημα. Ο λόγος για τον Σιμόν Μιζράχι, που έκανε λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα που δημιουργείται στις ομάδες είναι τεράστιο.

Ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ εξήγησε πως αν συνεχιστεί η σεζόν, αλλά και αν ξεκινήσει η επόμενη χωρίς κόσμο, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο ενώ επεσήμανε πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το ποδόσφαιρο όπου τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Παράλληλα, σχολίασε πως ακόμα και αν δοθεί «πράσινο φως» για συνέχεια της Euroleague,θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για τους παίκτες έτσι ώστε να μην υπάρξει ρίσκο τραυματισμών, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει στα χρόνια του στο μπάσκετ.

«Η Μακάμπι και εγώ έχουμε περάσει από πολλούς "πολέμους". Πάντα κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην σταματήσουν οι αγώνες στο πρωτάθλημα και την Euroleague. H τωρινή κρίση έχει δημιουργήσει μια τρομερή ζημιά. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει. Η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ποιος θα μας χρηματοδοτήσει, αν συνεχιστεί η σεζόν; Τα διαμερίσματα των παικτών, τα αυτοκίνητα, οι μισθοί, τα αεροπορικά εισιτήρια... Δεν ξέρω τι θα συμβεί αν οι διοργανώσεις αρχίσουν την επόμενη σεζόν χωρίς κόσμο», είπε αρχικά ο Μιζράχι στην ιστοσελίδα «one.co.il» και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένα νούμερα και να κρίνω τι γράφει ο καθένας. Όμως, η οικονομική ζημιά είναι τεράστια. Μην ξεχνάτε πως τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικά, γιατί υπάρχουν μεγαλύτερα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Τέλος, σχολίασε ότι: «Το πιο βασικό θέμα είναι η ασφάλεια όλων. Η νέα σεζόν θα είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει χωρίς κόσμο. Από την άλλη, αν συνεχιστεί η τρέχουσα σεζόν, οι παίκτες θα πρέπει να περάσουν από ένα καμπ τουλάχιστον τριών εβδομάδων, για να αποφύγουμε το ρίσκο τραυματισμών. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή».



Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved