Εφτάψυχη «αρκούδα» η ΤΣΣΚΑ, έβγαλε νοκ άουτ τη «βασίλισσα» Ρεάλ!

Εφτάψυχη «αρκούδα» η ΤΣΣΚΑ, έβγαλε νοκ άουτ τη «βασίλισσα» Ρεάλ!

Euroleague Final Four: Θα έχουμε νέο πρωταθλητή! Η ΤΣΣΚΑ μετά από μια ματσάρα που… άντεχε και παράταση, επέστρεψε από το -14 και νίκησε (95-90) τη Ρεάλ Μαδρίτης

Οι Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς μετέτρεψαν τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Βιτόρια σε… παράσταση για έναν ρόλο, ωστόσο ο δεύτερος ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία. Έμοιαζε περισσότερο με… πρόωρο τελικό, στον οποίο ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξαν γιατί θεωρούνται δύο από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Ήταν, όμως, δεδομένο ότι στο τέλος της ημέρας θα χαμογελούσε μόνο μία κι αυτή τελικά ήταν η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία πήρε δίκαια και παλικαρίσια τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό της Euroleague! Η «ομάδα του στρατού» δεν το έβαλε ποτέ κάτω, ακόμα κι όταν η Ρεάλ ήταν μπροστά με 65-51 κι έδειχνε να έχει απαντήσεις σε… όλα!

Στο τέλος, όμως, «μίλησαν» ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και κυρίως ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους στο δεύτερο μέρος και το κρισιμότερο καλάθι του αγώνα. Το τρίποντο, με το οποίο η ΤΣΣΚΑ πέρασε μπροστά (87-85), 1’19’’ πριν το τέλος, αλλάζοντας ολοκληρωτικά το μομέντουμ.

Ο αγώνας θα… άντεχε και παράταση, την οποία θα βλέπαμε με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά το τρίποντο του Γιουλ στο 93-90 ήταν άστοχο κι η ΤΣΣΚΑ επιστρέφει έτσι στον τελικό μετά το 2016.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν με μεγάλο πείσμα στο παρκέ κι έδωσαν δυνατές μονομαχίες. Η Ρεάλ, όμως, είχε το «βουνό» που ακούει στο όνομα Ταβάρες. Ο σέντερ των Μαδριλένων είχε 6 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 τάπες σε οκτώ λεπτά αγώνα και συνέβαλε στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του. Η «βασίλισσα» προηγήθηκε με 22-11 (8’) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ροντρίγκεθ.

Με πρωτοστάτη τον Ισπανό γκαρντ, η ομάδα του Ιτούδη ισορρόπησε το ματς και μάλιστα κατάφερε να περάσει μπροστά, καθώς με επιμέρους 18-6 προηγήθηκε με 29-28 (14’)! Το συγκεκριμένο διάστημα ο «Τσάτσο» είχε 12 πόντους, την ώρα που η Ρεάλ προσπαθούσε να βρει τον καλό ρυθμό που είχε στην επίθεση και τον απώλεσε από τη στιγμή που πήγαν στον πάγκο οι Καμπάτσο και Ταβάρες.

Αυτοί που έδωσαν τη λύση ήταν οι Κοζέρ (9π.) και Τόμπκινς (7π.), οι οποίοι πέτυχαν τους 16 από τους 23 πόντους της ομάδας του λάσο στη δεύτερη περίοδο. Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, όμως, ο Κλάιμπερν πέτυχε ένα γκολ φάουλ κι ένα buzzer-beater στο φινάλε του ημιχρόνου, φέρνοντας την ΤΣΣΚΑ στο -2 (43-45).

Ο Αμερικανός περιφερειακός συνέχισε και στην τρίτη περίοδο να δημιουργεί πρόβλημα στην άμυνα της Ρεάλ κι έκανε ένα απίστευτο κάρφωμα στο πρόσωπο του Ταβάρες, τον οποίο χρέωσε με το τρίτο φάουλ. Οι Μαδριλένοι, όμως, είχαν πολλές λύσεις και με πρωταγωνιστές του Φερνάντεθ, Ράντολφ και Καμπάτσο βρήκαν ρυθμό, την ώρα που η ΤΣΣΚΑ ζοριζόταν στην επίθεση, σκοράροντας κυρίως με βολές!

Αποτέλεσμα ήταν η Ρεάλ να «τρέξει» επιμέρους 17-5, μετατρέποντας το 46-48 σε 51-65 (26’). Το ξέσπασμα του Ντε Κολό κράτησε «ζωντανή» την «ομάδα του στρατού» αλλά η «βασίλισσα» έβρισκε διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, όπως ο εκπληκτικός Κοζέρ, ο οποίος είχε σημειώσει 16 πόντους σε λιγότερο από οκτώ λεπτά!

Οι παίκτες του Λάσο, όμως, τα… έσπασαν έξω από τα 6μ75 (βλ. 5/19) με τον Γιουλ να έχει 0/7(!), κάτι που σε συνδυασμό με την άμυνα της ΤΣΣΚΑ τους έβγαλε εκτός ρυθμού! Από την άλλη ο Ντε Κολό συνέχισε να προσθέτει πόντους από τη γραμμή των βολών, ο Ροντρίγκεθ ανέβασε και πάλι την απόδοση του κι ο Χάντερ έδωσε πολλές λύσεις κοντά στο καλάθι! Κάπως έτσι η «ομάδα του στρατού» με επιμέρους σκορ 29-15 από το -14 έφερε το ματς στην ισοπαλία!

Οι ομάδες βρέθηκαν στο ισόπαλες στο 80-80 για πρώτη φορά μετά το 18ο λεπτό όταν το σκορ ήταν 36-36 και τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε ένα ματς για γερά νεύρα! Βέβαια, η ΤΣΣΚΑ είχε πλέον το μομέντουμ, με τον Ντε Κολό να βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα «έκαιγε»!

Ο Γάλλος γκαρντ, ο οποίος σημείωσε τους 19 από τους 23 πόντους του στο δεύτερο μέρος, πέτυχε και το μεγαλύτερο σουτ του ημιτελικού! Συγκεκριμένα, με ένα τεράστιο τρίποντο έκανε το 87-85, 1’19’’ πριν το φινάλε, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Καμπάτσο κι έστειλε την ομάδα του στο +4 (89-85).

Το ματς πήγε στις βολές, ενώ ο Γιουλ, ο οποίος είχε 0/7 τρίποντα ως εκείνο το σημείο, με εύστοχο σουτ έξω από τα 6μ75 μείωσε στον πόντο (91-90) για τη Ρεάλ, 14.1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Χίγκινς είχε «κρύο» αίμα και με 2/2 βολές έκανε το 93-90, για να ακολουθήσει άστοχο τρίποντο του Γιουλ! Ο Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ «σφράγισε» τη μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας του Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-45, 65-73, 95-90.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery...



Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής και επίσημα ο Χρήστος Κόντης!
Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής και επίσημα ο Χρήστος Κόντης!
Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
Τουρκία: «Σεισμός» με την αποχώρηση του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Τι γράφουν τα ΜΜΕ
Τουρκία: «Σεισμός» με την αποχώρηση του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Τι γράφουν τα ΜΜΕ
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved