Δ. Γιαννακόπουλος: «Με Τζέιμς για το 7ο αστέρι»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Με Τζέιμς για το 7ο αστέρι»

Μέσα στα γήπεδα της Euroleague θα δοθεί η μάχη του Παναθηναϊκού εναντίον του συστήματος που βάζει τρικλοποδιές στην ομάδα, με στόχο κόντρα σε όλους και σε όλα να ραφτεί το πολυπόθητο έβδομο αστέρι και με τον Μάικ Τζέιμς ξανά στα πράσινα, το νέο ηχηρότατο μήνυμα που στέλνει με γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ ξεκαθαρίζει πως δεν θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού και όλη η πράσινη οικογένεια μίλησε χθες με τη στάση τους στο ΟΑΚΑ, διευκρινίζει πως θα σεβαστεί την προσωρινή τιμωρία του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης από το δευτεροβάθμιο όργανο, αλλά σε περίπτωση μη δικαίωσης, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία με εκείνον και τον Παναθηναϊκό στη Euroleague. Και καταλήγει οδηγώντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα… ουράνια, ανακοινώνοντας την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι ο παίκτης είναι καθ’… οδόν για την Αθήνα, αφού περιμένει μόνο το τυπικό της αποδέσμευσής του από τους Pelicans.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Η χθεσινή στήριξη των παικτών, του προπονητή, αλλά και του κόσμου ήταν συγκινητική και με ξεπερνά προσωπικά. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα, όπως έχω πει επανηλειμμένως και αυτό αποτελούσε πάντα απαράβατο όρο-παρακαταθήκη του πατέρα μου Παύλου και του θείου μου, Θανάση Γιαννακόπουλου. Ως εκ τούτου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Διάβασα με προσοχή τις χθεσινές δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague στη συνέντευξη Τύπου του στην Τουρκία στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας χορηγίας με την εταιρεία Sinpas REIT, την οποία ως μέτοχος χαιρετίζω. Επιτέλους, σε κάποια σημεία βρίσκω ότι συμφωνούμε, ασχέτως εάν ακόμα συνεχίζουμε να έχουμε ατελείωτες διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν. Εκεί που συμφωνώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ότι πρέπει να κινούμαστε ΟΛΟΙ σε φιλικό και αθλητικό πλαίσιο.

Ο τρόπος αντιμετώπισής μου με αυτή την άδικη και παράνομη τιμωρία της Euroleague, είναι πολύ μακριά από αυτό που προτάσσει η έννοια του σεβασμού, με αποκορύφωμα τη χθεσινή της ατυχή κίνηση να στείλει τη φωτογραφία μου σε όλους τους φύλακες των σταδίων ανά την Ευρώπη, σαν να είμαι ένας καταζητούμενος και όχι ένα σεβαστό μέλος της, που επενδύει χρόνο, χρήμα και ενέργεια για το καλό του αθλήματος. Επίσης, συμφωνώ στο ότι η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και ότι ο Παναθηναϊκός καλό θα ήταν να βρίσκεται εκεί που αγωνίζονται τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό πράξη, οφείλει η Euroleague να αναγνωρίσει το λάθος της και έστω και την ύστατη στιγμή να ακυρώσει την άδικη προς εμένα ποινή, ώστε η σχέση μας να επανέλθει στην πρότερή της κατάσταση, η οποία ήταν στα καλύτερά της των τελευταίων πολλών ετών. Δεν γίνεται να μην μου επιτρέπει να παρακολουθώ από κοντά την ομάδα που αγαπώ παθολογικά και στην οποία, όπως επανέλαβα και νωρίτερα, επενδύω χρόνο χρήμα και ενέργεια, για λόγους που δεν αφορούν το άθλημα. Είναι μία τιμωρία που πέρα από άδικη, την έχει καταδικάσει και όλη η μπασκετική κοινωνία της Ευρώπης.

Από την πλευρά μου, λυπάμαι που την απόλυτα δικαιολογημένη αντίδρασή μου στην άδικη προς εμένα και τον Παναθηναϊκό δράση της, την έχει εκλάβει ως ασέβεια. Ουδεμία τέτοια πρόθεση είχα.

Μέχρι τότε εμμένω στην απόφασή μου να αποχωρήσουμε από την Euroleague, σε περίπτωση που όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζονται με τον πρέποντα σεβασμό που δικαιούται ένα από τα έντεκα ιδρυτικά μέλη της.

Χωρίς κανένα δημοψήφισμα (ο κόσμος μίλησε χθες) είμαι διατεθειμένος να αναλάβω κάθε οικονομική θυσία ώστε ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση που θα απολαμβάνει τον σεβασμό που του αρμόζει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρωθούν ρήτρες εκατομμυρίων. Δεν είμαι, όμως, έτοιμος να παίξω με τον ιδρώτα των παικτών μας, που έχουν κάνει ως τώρα μια μεγάλη προσπάθεια, των φιλάθλων που έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους για την αγορά διαρκείας και των αντιπάλων 15 ομάδων, τις οποίες σέβομαι απόλυτα και δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει φέρει σήμερα η Euroleague.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον σύλλογο και τους φιλάθλους του, θέλω να ανακοινώσω την τελική και οριστική μου απόφαση. Είναι μια απόφαση ειλημμένη και όχι μια αντίδραση της στιγμής.

Θα σεβαστώ την προσωρινή τιμωρία μου από την Euroleague (η οποία δεν ανέστειλε την απόφαση έως ότου εκδικαστεί από δευτεροβάθμιο όργανο), αλλά σε περίπτωση μη δικαίωσής μου, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία με εμένα και τον Παναθηναϊκό στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Προς το παρόν θα φτάσουμε τον αγώνα μας εντός γηπέδου μέχρι το τέλος. Θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το σύστημα που μας βάζει «τρικλοποδιές» και θα δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε να ράψουμε το πολυπόθητο έβδομο αστέρι στη φανέλα μας. Κόντρα σε όλους και σε όλα, θέλουμε να νιώσουμε την υπέρτατη χαρά της απονομής του τροπαίου από τα χέρια του κ. Μπερτομέου σε Παναθηναϊκά χέρια.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνω ότι Παναθηναϊκός και Μάικ Τζέιμς έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο παίκτης είναι… καθοδόν για το ΟΑΚΑ, περιμένοντας μόνο την τυπική του αποδέσμευση από τους Pelicans».

Πηγή: Leoforos.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνου: «Φαιδρό το κατηγορητήριο για Γιαννακόπουλο, ζητάμε την εξαφάνιση της ποινής»

Θάνου: «Φαιδρό το κατηγορητήριο για Γιαννακόπουλο, ζητάμε την εξαφάνιση της ποινής»

Παναθηναϊκός Superfoods-Μπασκόνια: Οι μεγαλύτεροι μάγκες της Ευρώπης! (video,photos)

Παναθηναϊκός Superfoods-Μπασκόνια: Οι μεγαλύτεροι μάγκες της Ευρώπης! (video,photos)

ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved