Σφαιρόπουλος: «Να έχουμε θυμό με Μακάμπι»

Σφαιρόπουλος: «Να έχουμε θυμό με Μακάμπι»

Το μήνυμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει Μακάμπι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αφού υπενθύμισε πως η αστοχία σε πολλά ελεύθερα σουτ ήταν ο βασικός λόγος που επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες του στο ματς με την Μπασκόνια, τους κάλεσε να μετατρέψουν σε πείσμα και θυμό τη στενοχώρια τους, αρχής γενομένης την Τρίτη (16/1, 21:00) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Euroleague. «Δεν είναι η δυσκολότερη. Είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι η δυσκολότερη στιγμή στον Ολυμπιακό. Ήταν μια βραδιά που δεν τιμά κανέναν αυτό το αποτέλεσμα,» εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού για το -32 στη χώρα των Βάσκων. Για πολλοστή φορά, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε δημόσια την πίστη στις ικανότητες των παικτών του: «Πιστεύω στους παίκτες μου. Ποτέ δεν τους είπα να μην σουτάρουν. Οταν είσαι μόνος σου πρέπει να σουτάρεις. Είναι θέμα πνευματικό, όταν χάσω ένα δύο σουτ, να πιστεύω πως θα βάλω το επόμενο». Στο τέλος, κάλεσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στην ομάδα του Τελ Αβίβ στέλνοντας το εξής μήνυμα στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά: «Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούμε ψηλά».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε αρχικά για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Εχουμε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι με μία επικίνδυνη ομάδα. Μια ομάδα που παίζει πολύ καλά επιθετικά, με ταχύτητα στο transition, μια ομάδα που διαθέτιε πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Το ζητούμενο για εμάς είναι να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι σημαντικό να ανακάμψουμε μετά την πολύ κακή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι και μετά από μια πολύ κακή βραδιά να δείξουμε ξανά το καλό μας πρόσωπο. Αυτό θέλουμε... να βγούμε δηλαδή δυνατά από την άμυνα, να σταματήσουμε το επιθετικό παιχνίδι τους, να σταματήσουμε το εύκολο καλάθι. Ως προς τη δική μας επίθεση, θέλουμε στο σετ παιχνίδι μας να έχουμε υπομονή, να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και να πάμε εμείς στο εύκολο καλάθι. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούμε ψηλά. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, θα έχουμε έναν υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε αν το -32 στη Βιτόρια αποτελεί τη δυσκολότερη κατάσταση, κυρίως ψυχολογικά, για τον Ολυμπιακό και απάντησε: «Δεν είναι η δυσκολότερη. Είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι η δυσκολότερη. Ήταν μια βραδιά που δεν τιμά κανέναν αυτό το αποτέλεσμα. Υπήρχαν πιο δύσκολες στην περυσινή σεζόν. Ή το να μένεις έξω από τους 16 στη Euroleague πρόπερσι ήταν πιο δύσκολο για να σας φέρω ένα παράδειγμα. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για αυτό που έγινε. Πρέπει τώρα να το μετατρέψουμε σε πείσμα, σε θυμό και να αντιδράσουμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε εν συνεχεία γιατί οι παίκτες του έδειξαν αυτή την άσχημη εικόνα απέναντι στους Βάσκους: «Οντως με την Μπασκόνια, είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Έριξε την ψυχολογία μας ότι χάσαμε πολλά εύκολα σουτ. Αδυνάτησε την άμυνά μας, τρώγαμε εύκολα καλάθια. Μας πήρε η κατηφόρα. Πρέπει να πιστεύουμε στο σουτ μας. Προσωπικά, πιστεύω στους παίκτες. Ποτέ δεν τους είπα να μην σουτάρουν. Οταν είσαι μόνος σου πρέπει να σουτάρεις. Είναι θέμα πνευματικό, όταν χάσω ένα δύο σουτ, να πιστεύω πως θα βάλω το επόμενο».

Στο τέλος, σχολίασε σε ερώτηση για τη δυσκολία μίας ακόμη «διαβολοεβδομάδας», καθώς μετά την Μακάμπι, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Ρωσία για το ματς της Πέμπτης (18/1) με την Κίμκι: «Εχουμε πολλά παιχνίδια. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς πνευματικά και ενεργειακά, αλλά σε ωθεί το πρόγραμμα της Euroleague να ξεπερνάς το προηγούμενο ματς και να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο. Είναι ευκαιρία, λοιπόν μετά την κακή εμφάνιση στη Βιτόρια, να την ξεχάσουμε και να αντιδράσουμε. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».

 



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved