Σφαιρόπουλος: «Δύσκολο το έργο μας»

Σφαιρόπουλος: «Δύσκολο το έργο μας»

Κρίσιμο και δύσκολο χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας το απόγευμα της Πέμπτης (28/12) για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε την Τετάρτη (27/12) από το «Ελ. Βενιζέλος» για την λιθουανική πόλη με πτήση τσάρτερ και πριν την «πτήση», ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την αναμέτρηση με το «συγκρότημα» του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά και τις απουσίες που έχει η ομάδα του.

«Οι διακοπές έχουν τελειώσει προ καιρού για μας. Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι και κρίσιμο και δύσκολο. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε άμυνα και επίθεση και δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στο γήπεδο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Στην συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς μίλησε για:

Τις απουσίες των Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη: «Πάμε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες μας, τρεις παίκτες πολύ έμπειρους, ωστόσο διαθέτουμε κι άλλους εγνωσμένης αξίας. Πιστεύω σε όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού και με κάποια σχήματα που έχουμε ετοιμάσει, θεωρώ ότι θα καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει».

Την προσθήκη του Μπένο Ούντριχ στην Ζαλγκίρις: «Πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, αν και δεν ξέρουμε ούτε αν θα παίξει, ούτε σε τι κατάσταση είναι. Τον έχουμε… δουλέψει, πάντως, στο scouting και είμαστε προετοιμασμένοι, αν αγωνιστεί».

Την Ζαλγκίρις σαν σύνολο: «Έχουν διακριτούς ρόλους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά στο παρκέ. Είναι μία πολύ μαχητική ομάδα, δεν τα παρατάει ποτέ και στην επίθεση παίζει πάντα με κατευθύνσεις και πλάνο. Θέλουμε να μπλοκάρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και να διαβάσουμε την άμυνά τους σωστά».

Την δύναμη της έδρας: «Η έδρα είναι θερμή και θορυβώδης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε με καθαρό μυαλό και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε σωστά την κάθε στιγμή».

Τον απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμούς. Είναι πολύ νωρίς. Ξέρουμε καλά πως η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις 3-4 παιχνίδια στην σειρά και να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε τι έχει γίνει ή τί θα γίνει. Εγώ κοιτάω μόνο το παρόν. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου. Ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό όταν τελειώσει η κανονική περίοδος».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved