Σφαιρόπουλος: «Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ντέρμπι»

Σφαιρόπουλος: «Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ντέρμπι»

Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει στις προπονήσεις για τη βελτίωση της επίθεσής εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό Superfoods, στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το τριφύλλι την Παρασκευή (10/11, 21:00) με στόχο τη νίκη, στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. «Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ,» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τη «μητέρα των μαχών» ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα δηλώσει στη δωδεκάδα τον νεοαποκτηθέντα Καναδό πάουερ φόργουορντ Κάιλ Ουίλτζερ. «Είναι νωρίς, αλλά ίσως χρειαστεί,» αρκέστηκε να πει ο Σφαιρόπουλος που εξήγησε πως η επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη... θα αργήσει!

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, για:

-την φτωχή επιθετική συγκομιδή των τελευταίων αγώνων:

«Σίγουρα δεν μας ικανοποίησε η εμφάνισή μας στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δουλέψαμε κάποιες λεπτομέρειες και κάποια ανισορροπία που υπήρχε. Θα χρειαστούμε καλύτερο διάβασμα και να είμαστε καλύτεροι στο σετ παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο αποδοτικοί».

-το αν υπάρχουν ομοιότητες με το ματς πρωταθλήματος:

«Όταν παίζεις έναν κακό παιχνίδι η ήττα πονάει αλλά σου δείχνει και τις αδυναμίες σου και τι πρέπει να βελτιώσεις. Μετά τη Βαρκελώνη αυτό κάναμε. Δουλέψαμε πολύ στα λάθη μας. Οι προπονήσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα αυτή την κατεύθυνση είχαν».

-την συμμετοχή του Κάιλ Γουίλτζερ:

«Δεν έχω αποφασίσει για τον Γουίλτζερ. Τη τελευταία στιγμή. Δεν έχει μπει ακόμα καλά μέσα στην ομάδα. Ίσως είναι λίγο ρίσκο, ίσως τον χρειαστούμε, αλλά όπως είπα θα το ξέρουμε αύριο».

-το αν βοήθησαν οι τρεις σερί προπονήσεις πριν από παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος:

«Ασφαλώς και θα μας βοηθήσουν γιατί παρότι γενικά έχουμε παίξει καλό μπάσκετ, θέλουμε να αποκτήσουμε περισσότερη συνοχή και ρυθμό. Σίγουρα αυτά τα αποκτάς και μέσα από τους αγώνες, αλλά οι προπονήσεις είναι εξίσου σημαντικές, από τη στιγμή που δεν είμαστε ακόμα πλήρεις».

-το αν ο τρόπος που νίκησε η ΑΕΚ είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό:

«Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, βλέπεις τα παιχνίδια των αντιπάλων. Ασφαλώς βλέπεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες και εκεί προσπαθείς να χτυπήσεις. Όλα τα παιχνίδια που προηγούνται είναι ένας οδηγός ένα υλικό»

-την επιστροφή του Σπανούλη:

«Έχω πει πως μόνο όταν είναι 100% το πόδι του θα μπει με την ομάδα. Και επειδή έχει να προπονηθεί καιρό για να παίξει θα πρέπει να κάνει πολλές προπονήσεις με την ομάδα. Άρα έχουμε καιρό ακόμα».

-το αν είναι… πληγωμένο θηρίο ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα:

«Μετράει η κακή εικόνα μας και όχι η μεγάλη διαφορά που χάσαμε. Θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για την επιστροφή στις επιτυχίες. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ντέρμπι και έχουμε προετοιμάσει την ομάδα για να παίξει το καλύτερο δυνατό».

-τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο:

«Πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου. Στο πρωτάθλημα παίζουμε χωρίς κόσμο. Η παρουσία του θα δώσει μεγάλη ώθηση. Χαίρομαι που θα είναι γεμάτο το γήπεδο».

-το αν δημιουργούν πίεση οι δύο σερί ήττες του Παναθηναϊκού:

«Οι παίκτες μας ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός χτυπήσει πολύ δυνατά το παιχνίδι γιατί ψάχνει μία καλή νίκη και την πρώτη εκτός έδρας φέτος στην Ευρωλίγκα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πιο πολύ».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved