Παναθηναϊκός Superfoods: Ομιλείτε… ευρωπαϊκά!

Παναθηναϊκός Superfoods: Ομιλείτε… ευρωπαϊκά!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει φροντίσει με να γεμίσει το «οπλοστάσιό» του με παίκτες που έχουν εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ώστε να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έβαλε αίσιο τέλος στην περσινή σεζόν, την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχημένα με την κατάκτηση του νταμπλ. Οι «πράσινοι» επανήλθαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, επαναφέροντας την... τάξη, αποκαθιστώντας την φυσιολογική ροή της ιστορίας του και επιβάλλοντας ξανά την «πράσινη» δυναστεία, ωστόσο απέχουν ένα βήμα από την ολική επαναφορά του… διακόπτη και την επιστροφή της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας. Η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν κατάφερε να φτάσει στην… πηγή της Euroleague και να προκριθεί στο Final 4 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που ήταν ο τρίτος στόχος της περσινής σεζόν. 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ενισχύθηκαν και ενισχύονται αισθητά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο προκειμένου να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί σε Ελλάδα και Ευρώπη και με στόχο, τόσο να παραμείνουν στην κορυφή εντός συνόρων, όσο και να φτάσουν στο Final 4 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ενέταξαν στο δυναμικό τους πολύ σημαντικά «εργαλεία», παίκτες με ταλέντο, ποιότητα και με συγκεκριμένα «ατού» τα οποία θα επιστρατεύσουν στους ρόλους για τους οποίους αποκτήθηκαν. Μέσα στα «φίλτρα» και τα «θέλω» του Τσάβι Πασκουάλ ωστόσο, στο «σαφάρι» που είχε εξαπολύσει για την αναζήτηση παικτών ήταν και ένα ακόμα που ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία του Καταλανού τεχνικού και αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της Euroleague. Ποιο ήταν αυτό;

Οι ευρωπαϊκές παραστάσεις και εμπειρίες που επιζητούσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά την αναζήτησή του στο βιογραφικό των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων. Οι επτά προσθήκες του «τριφυλλιού» μέχρι στιγμής προδίδουν αυτό ακριβώς το πράγμα και ικανοποιούν απόλυτα αυτό το ζητούμενο που έθεσε ο Τσάβι Πασκουάλ σε όλη τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Παίκτες οι οποίοι ικανοποιούν από τη μία όλες τις αγωνιστικές προϋποθέσεις που σκιαγράφισε ο Καταλανός στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ παράλληλα καλύπτουν και το ευρωπαϊκό «προαπαιτούμενο» της ευρωπαϊκής παραμέτρου. Έτσι, στο ήδη υπάρχον ρόστερ προστίθενται έξι νέοι παίκτες, που δεν στερούνται ευρωπαϊκών παραστάσεων και γνωρίζουν την μπασκετική πραγματικότητα της Γηραιάς ηπείρου, έχοντας έτσι την εμπειρία που θα τους ωθήσει στην άμεση προσαρμογή και ανταπόκριση στις απαιτήσεις της Euroleague.

Λούκας Λεκαβίτσιους

Lekavicius

Ένας απόλυτα «Ευρωπαίος» παίκτης, ο οποίος μάλιστα γαλουχήθηκε μπασκετικά δίπλα σε έναν προπονητή που έχει φάει με τα… κουτάλια τα ευρωπαϊκά γήπεδα και έχει διακριθεί πολλάκις στη διοργάνωση και μάλιστα με τον Παναθηναϊκό! Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν το πουλέν του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε μία από τις πιο ιστορικές και διαχρονικές ομάδες της Euroleague, τη Ζαλκγίρις, ενώ πέρυσι είχε την πιο «γεμάτη» και παραγωγική του χρονιά, η οποία τον ωρίμασε και κυρίως τον βοήθησε να κάνει το βήμα παραπάνω στον Παναθηναϊκό. Πήρε πολλά παιχνίδια, είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής και πολλές παραστάσεις στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έτσι, έρχεται «ξεψαρωμένος», γνωρίζοντας καλά τις απαιτήσεις της Euroleague.

Μάρκους Ντένμον

denmon

Μολονότι είναι Αμερικανός, έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Ευρώπη, αφού έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν στην Τουρκία, μία στη Γαλλία και μία στην Ιταλία. Πέρυσι μάλιστα, στην τουρκική Γκαζιάντεπ έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με πολύ μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας στο Τουρκικό Πρωτάθλημα, αλλά και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Η περσινή του παρουσία ήταν και το σκαλοπάτι για να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου έρχεται χωρίς μεν να έχει παραστάσεις από Euroleague, γνωρίζοντας όμως τις απαιτήσεις και τη νοοτροπία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κωνσταντίνος Μήτογλου

mitoglou

Ναι μεν δεν έχει παίξει ακόμα σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» με τον Παναθηναϊκό και μπαίνοντας απευθείας στα βαθιά, αλλά ο νεαρός άσος έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τις μικρές Εθνικές. Αυτή τη στιγμή μάλιστα συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ και αγωνίζεται στα φιλικά της παιχνίδια, παίρνοντας ακόμα μία γεύση από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Antetokounmpo

Μπορεί να επέστρεψε στην Ευρώπη μέσω… Αμερικής, όπου κυνήγησε το όνειρο του NBA, ωστόσο η περσινή του χρονιά στην Ανδόρρα ήταν αρκετή για να τον βάλει στο… πετσί του ρόλου που πρέπει να έχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και να τον βοηθήσει να ξεδιπλώσει την μεγάλη ικανότητα προσαρμογής που έχει σε νέα δεδομένα. Σε μία σπουδαία σεζόν στο ισπανικό Πρωτάθλημα και στο Eurocup, την οποία εξαργύρωσε με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, προσέθεσε εμπειρίες και παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΟΑΚΑ.

Ζακ Όγκαστ

ogast

Ένας παίκτης με ελληνικές ρίζες, που επιστρέφει στη χώρα μας για να τις γνωρίσει ακόμα καλύτερα και να μπει ακόμα πιο… βαθιά στην ελληνική και ευρωπαϊκή νοοτροπία! Παράλληλα, όμως, και ένας παίκτης που προσδίδει ακόμα περισσότερη αθλητικότητα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Ζακ Όγκαστ είναι ένας αθλητικός «ψηλός», ο οποίος έρχεται στον Παναθηναϊκό για να «θωρακίσει» τη ρακέτα του, να βοηθήσει στη θέση «5», σε άμυνα και επίθεση χάρη στα σπουδαία σωματικά του χαρακτηριστικά, την αλτικότητά του, την έφεσή του στα ριμπάουντ και την μαχητικότητά του. Ξεκίνησε από Κολλέγιο της Αμερικής, ωστόσο την καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν του την έκανε πέρυσι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην Τουρκία Έχει, λοιπόν, το αμερικανικό μοντέλο, φέρει όμως και την ευρωπαϊκή, αλλά και ελληνική σφραγίδα.

Ίαν Βουγιούκας

vougioukas

Ο πιο έμπειρος παίκτης μεταξύ αυτών που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής από τον Παναθηναϊκό. Έχοντας ήδη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βιογραφικό του και μάλιστα με την ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί φέτος, αφού με τα πράσινα είχε κατακτήσει τη Euroleague του 2011. Ακόμα και στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην πρώτη και την τωρινή, δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι» όμως, συνέχισε να μαζεύει ευρωπαϊκές εμπειρίες, αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως η Ζαλγκίρις, η Γαλατάσαραϊ, η Ούνικς Καζάν και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ματ Λοτζέσκι

lojeski

Οι συστάσεις εδώ δεν χρειάζεται να γίνουν, ούτε και να αναφερθούν επιχειρήματα για την ευρωπαϊκή εμπειρία του Αμερικάνου φόργουορντ. Αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στη Euroleague, είχε δύο συμμετοχές σε Final 4, ενώ αν και είναι από τις ΗΠΑ, έχει βελγικό διαβατήριο και απόλυτα ευρωπαϊκή νοοτροπία.

Πηγή: Leoforos.gr



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved