Εφές - Ολυμπιακός 64-60: Με την πλάτη στον τοίχο…

Εφές - Ολυμπιακός 64-60: Με την πλάτη στον τοίχο…

Ο Ολυμπιακός… κοιμήθηκε στην τρίτη περίοδο του αγώνα με την Εφές και έχασε με σκορ 64-60 στην Τουρκία.

Η Τουρκική ομάδα έκανε το 2-1 στη σειρά αφού είχε φτάσει στο μπρέικ στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τα παίξουν όλα για όλα την Παρασκευή (28/4) να επιστρέψουν την σειρά στο ΣΕΦ και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους να βρεθούν στο Final Four της Πόλης.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η ομάδα του Πειραιά δεν πάτησε ποτέ στο παρκέ και η Εφές πήρε διαφορά ασφαλείας.

Ο Ολυμπιακός ξέχασε το κακό του πρόσωπο στο τέταρτο δεκάλεπτο, εμφανίστηκε δυναμωμένος στην άμυνα, περιόρισε αρκετά τους Τούρκους και στο τέλος ο Βασίλης Σπανούλης πήρε μεγάλα σουτ τα οποία έβαλε και καρδιοχτύπησε την ομάδα του Περάσοβιτς.

Ωστόσο το παιχνίδι αν και γύρισε από το -14 τελικά κατέληξε στην Τουρκική ομάδα που πλέον χρειάζεται μια νίκη για να βρεθεί αυτή στο Final Four. 

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην πρώτη και την τέταρτη περίοδο, όμως στο «νεκρό» του διάστημα η Εφές εμφανίστηκε πολύ δυνατή και όταν η ομάδα του Πειραιά έκανε την αντεπίθεσή της για τη νίκη, είχε την επιθυμητή διαφορά προκειμένου να μην χάσει το ματς.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 17-14, όμως η συνέχεια ήταν κάκιστη για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου αφού η Εφές με κύριο επιθετικό της εκφραστή τον Ντάνστον που έκανε ότι ήθελε κάτω από τα καλάθια κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενη με 33-27.

Στην Τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός άφησε περίπου τέσσερα λεπτά να πάνε χαμένα, αφού σε αυτό το διάστημα η ομάδα δεν σκόραρε ούτε πόντο. Αντίθετα η Εφές έχτιζε μια διαφορά που έφτασε μέχρι τους 14 πόντους (41-27) και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη πιο εύκολα απ’ ότι αυτή ήρθε τελικά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η άμυνα σοβαρεύτηκε, ο Σπανούλης θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 61-60 χάρη σε μεγάλα τρίποντα του αρχηγού του. Όμως στο τέλος η Εφές πανηγύρισε και πλέον περιμένει τους «ερυθρόλευκους» την Παρασκευή, προκειμένου να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στο Final Four. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (3), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 8

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κερκ 2

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60

 



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved