Αυτή είναι η Φενέρμπαχτσε

Αυτή είναι η Φενέρμπαχτσε

Η ώρα των playoffs της Euroleague πλησιάζει αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε, στο πρώτο παιχνίδι τους μεταξύ τους σειράς.

Η δεύτερη… πράξη της Euroleague ξεκινά απόψε και ο Παναθηναϊκός Superfoods καλείται να πάρει την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται επί της Φενέρ προκειμένου να πετάξει για το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να υπερασπιστούν την έδρα τους και στη συνέχεια να πάνε στην Πόλη και να πάρουν εκεί το εισιτήριο της επιστροφής, διαφορετικά αυτό θα «σφραγιστεί» σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ!

Η Φενέρμπαχτσε θα ψάξει από την πλευρά της την εκτός έδρας προκειμένου να διεκδικήσει φέτος το τρόπαιο στην χώρα της.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός

Σε μια ομάδα που διαθέτει τόσο υψηλό μπάτζετ είναι αυτονόητο ότι πολλοί μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ωστόσο η Φενέρ διαθέτει έναν παίκτη τον οποίο όταν ο αντίπαλος τον περιορίζει, δυσκολεύει συνολικά το παιχνίδι της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπογκντάνοβιτς.

Ο Σέρβος είναι το «μυαλό» της τουρκικής ομάδας και από αυτόν εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό το επιθετικό κομμάτι της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στην καλή του μέρα βάζει καλάθια με κάθε τρόπο και η λογική λέει ότι αυτός θα είναι και το «βαρόμετρο» των Τούρκων στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Τα δυνατά της χαρτιά

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους Ούντοχ, Ντίξον, Σλούκα, Ντατόμε και Βέσελι. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο ηγέτης στο σκοράρισμα και ο «εγκέφαλος» της ομάδας, αφού κατά βάση σε αυτόν στηρίζεται το παιχνίδι επιθετικά.

Κάτω από τις ρακέτες Ούντοχ και Βέσελι αποτελούν φόβητρα για τους αντιπάλους. Ειδικά ο πρώτος είναι πολύ δυναμικός στο παιχνίδι του και οι επιδόσεις του τον κάνουν να ξεχωρίζει στους αγώνες. Ο Ούντοχ τις δύο τελευταίες σεζόν κάνει... όργια κάτω από τα καλάθια και είναι ότι πιο «δυνατό» διαθέτει η Τουρκική ομάδα στο οπλοστάσιό της. Φέτος είναι πρώτος στα ριμπάουντ με μέσο όρο 7.65 σε 26 αγώνες ενώ η δύναμή του είναι και στα μπλοκ όπου φιγουράρει κι εκεί στην κορυφή της Euroleague με 2,12 σε κάθε ματς της ομάδας του! Τέλος να αναφέρουμε ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση του συνολικού συστήματος αξιολόγησης στη φάση των ομίλων με 19,65, ενώ πρώτος είναι ο Νάντο Ντε Κολό και δεύτερος ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Ντίξον και Σλούκας είναι οι παίκτες που δίνουν τον ρυθμό στο παιχνίδι των Τούρκων και όταν έχουν καλή απόδοση αποτελούν τα βασικά στηρίγμτα του Μπογκντάνοβιτς.

Που εμφανίζεται πιο δυνατή

Η Φενέρμπαχτσε στη φάση των ομίλων έκανε δώδεκα ήττες. Από αυτές οι οκτώ ήταν εκτός έδρας (Μπασκόνια, Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Νταρουσάφακα, Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης) και οι τέσσερις εντός (Ούνιξ, Νταρουσάφακα, Μπασκόνια και Μακάμπι).

Τα ριμπάουντ και το μαρκάρισμα στον οργανωτή θα κρίνουν πολλά

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός έχει σε μία πρώτη όψη το πλεονέκτημα λόγω της έδρας. Απέναντί του όμως έχει μία ομάδα που είναι κατά μεγάλο ποσοστό ίδια με πέρσι ενώ έχει στον πάγκο της μία από τις «αλεπούδες» των ευρωπαϊκών γηπέδων (βλ. Ζέλικο). Μεγάλη διαφορά θα παίξει η λεπτομέρεια, οπότε πρώτο μέλημα μετά από κάθε σουτ των αντιπάλων από την περιφέρεια και όχι μόνο είναι οι κατοχές. 

Με την παρουσία του Γκιστ που είναι κυρίαρχος των αιθέρων αλλά και των Μπορούση-Γκάμπριελ (και του Φώτση εφόσον αγωνιστεί), οι πράσινοι θα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς δεν οι Τούρκοι δεν είναι να τους χαρίζεις δεύτερες ευκαιρίες.

Επίσης ένα θετικό είναι ότι ο Καλάθης μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη κλειδί στην άμυνα καθώς απέναντί του θα έχει τον Ντίξον που καλός παίκτης είναι ωστόσο για οργανωτής παίρνει κοντά στη βάση και αν τον αποκόψει από την υπόλοιπη ομάδα, η Φενέρ θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Όπως και να έχει η μεγάλη σειρά Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ είναι λίγες ώρες μακριά. Ετοιμαστείτε, γιατί η Euroleague τώρα πραγματικά αρχίζει...

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανέτοιμος για Φενέρ ο Παναθηναϊκός Superfoods (vid)

Πανέτοιμος για Φενέρ ο Παναθηναϊκός Superfoods (vid)

Το ΟΑΚΑ φλέγεται…

Το ΟΑΚΑ φλέγεται…

Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved