Γκαγκαλούδης: «Φαβορί με Φενέρ ο Παναθηναϊκός»

Γκαγκαλούδης: «Φαβορί με Φενέρ ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε για τον Παναθηναϊκό Superfoods και την ευρωπαϊκή του πορεία 


Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Ηρακλή στον ΣΠΟΡ FM:

Για την ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις που έφερε αντίπαλο του Παναθηναϊκού την Φενέρ: «Αυτό που έγινε χθες είναι άλλη μία απόδειξη πως δεν είναι όλα ονειρικά και στρωμένα με ροδοπέταλα στο κόσμο του μπάσκετ. Δεν νομίζω πως ήταν τυχαίο το χθεσινό αποτέλεσμα. Η Μπασκόνια δεν ήθελε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Κι εγώ αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο ομάδες θα ζύγιζα τα δεδομένα, ποιος μου ταιριάζει καλύτερα. Θεωρώ πως η Μπασκόνια χθες έκατσε και έχασε επειδή έχει κάνει ήδη δυο ήττες από τον Παναθηναϊκό φέτος. Είναι μία ομάδα που στην έδρα της καταπίνει κάθε αντίπαλο και έχασε από την αδιάφορη Ζαλγκίρις».

Για την ομάδα στην οποία ποντάρει για πρόκριση: «Ποντάρω στον Παναθηναϊκό λόγω έδρας διότι εκτός από τον Ολυμπιακό με ένα πόντο, δεν έχει χάσει από κανένα στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα γήπεδο κολαστήριο για οποιαδήποτε ομάδα».

Για όσα προσέφερε η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ: «Μπορεί να αλλάζει όλα τα μαρκαρίσματα στην άμυνα και να παίζει πικ εν ρολ στην επίθεση. Με την επιστροφή του έδεσε όλος ο Παναθηναϊκός τόσο μπροστά όσο και πίσω».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φενερ το τελευταίο διάστημα δείχνοντας πως δεν είναι καλά «χτισμένη» αλλά και το τι μπορεί να κάνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω πως ο Oμπράντοβιτς ήθελε αυτή τη σειρά, για πολλούς λόγους, συναισθηματικούς και αγωνιστικούς. Έχει περάσει το ένα τρίτο της ζωής του σε αυτό γήπεδο, έχοντας γράψει με κεφαλαία γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Η Φενερ με όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο, με κάποιους να λένε πως η πορεία του είναι αποτυχημένη. Το παιχνίδι βρίσκεται στο ψυχολογικό «βάρος» πως το φάιναλ φορ είναι στην έδρα της Φενερ».

Για το αν είναι μία ευκαιρία για τον Πασκουάλ να πάρει ρεβάνς για παλαιότερο αποκλεισμό από τον Ζοτς: «Ένας προπονητής έξι χρόνια μετά μπορεί να μη θυμάται καν τι είχε γίνει το 2011, όταν μπροστά του έχει να παίξει πέντε τελικούς. Πιστεύω πως θα πάνε σε πέμπτο ματς και θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός διότι έχει το μομέντουμ. Είναι σε καλή κατάσταση, γύρισε την εις βάρος του κατάσταση χάρη στην έλευση Πασκουάλ, ο οποίος έχει αφήσει την σφραγίδα του και αν μείνει θα αφήσει εποχή. Αυτό διότι είμαστε στην Ελλάδα και δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται».

Για την αλλαγή του Νίκου Παππά προς το καλύτερο: «Ο Νίκος έχει τρομερό μπασκετικό ταλέντο. Είχε ένα κύκλο δύσκολο και αυτό που βλέπαμε ήταν ένα παιδί στεναχωρημένο, εκτός ομάδας. Ο ίδιος ανέτρεψε αυτή την κατάσταση. Ο προπονητής του του έδωσε ρόλο σε ένα σύνολο που έχει πολλές λύσεις στην επίθεση και πολλούς καλούς παίκτες. Κουβαλά το επιθετικό κομμάτι και για να βρεις χρόνο σε τέτοιο ρόστερ είναι σημαντικό. Θεωρώ ότι ο για τον Παναθηναϊκό δεν έχει υπάρξει καλύτερη τριάδα από αυτή με Σπανούλη Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη. Ήταν κάτι το εκπληκτικό».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον οποίο και έχει ζήσει ως παίκτης: «Δάσκαλος! Μου έμαθε πολλά πράγματα, τόσο αγωνιστικά όσο και σε συμπεριφορά».

Για το πώς προσεγγίζει ο Ομπράντοβιτς παιχνίδια στα οποία δεν τον θεωρούν φαβορί: «Θα είναι δύο διαβολοβδομάδες για τους παίκτες της Φενέρ. Αναλύει και εστιάζει στις αδυναμίες του αντιπάλου. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη»!

Για το «κλειδί» της πρόκρισης απέναντι σε μία ομάδα που επιδιώκει να παίζει σκληρά: «Αναγκαστικά πάει στη δύναμη διότι του λείπουν οι παίκτες που δημιουργούν. Παράδειγμα ο Ντίξον που δεν είναι καθαρός οργανωτής και αναλαμβάνει τον ρόλο λόγω έλλειψης επιλογών. Ο Σλούκας είναι εκτός εξαιτίας τραυματισμού και ο Μπογκντάνοβιτς δεν είναι καλά. Συνεπώς ψάχνεις άλλους τρόπους. Έχει παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν το δυνατό παιχνίδι και πολλά πράγματα θα κριθούν στη γραμμή των ψηλών διότι οι λύσεις στην περιφέρεια είναι περιορισμένες».

Για το γεγονός πως ο Πασκουάλ έχει βάλει σε καλούπι την παραγωγική ή μη «τρέλα» του Τζέιμς: «Σε ομάδα τέτοιου βεληνεκούς δύο ή τρια χρόνια θα του κάνουν πολύ καλό. Θα μάθει να παίζει σαν άσσος με τρίπλα αντί σαν δυάρι με σουτ που είναι τώρα. Περισσότερο παίζει με έναν αμερικάνικο τρόπο, πιο ελεύθερο».

Για την ομάδα του τον Ηρακλή: «Έχουμε έξι ματς ακόμα και θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση. Είμαι τυχερός διότι βρίσκομαι σε μία ιστορική ομάδα με κόσμο και ζούμε εποχές Α1 που το γήπεδο γεμίζει. Επειδή είμαι ποδοσφαιρικός να πω πως θεωρώ ότι ο Ηρακλής θα σωθεί, εκτός και αν υπάρξει πρόβλημα με το φάκελο».



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved