Τα σενάρια για το top - 8 της Euroleague

Τα σενάρια για το top - 8 της Euroleague

Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague θα κρίνουν ποιες ομάδες θα πάνε με πλεονέκτημα έδρας στα play offs, αφού μετά την 26η αγωνιστική της regular season όλα είναι ανοικτά.

Οι ήττες του Ολυμπιακού (18-8) από την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ, της Ρεάλ Μαδρίτης (19-7) από τον Παναθηναϊκό Superfoods (15-11) στο ΟΑΚΑ και της ΤΣΣΚΑ (19-7) από την Μπασκόνια κράτησαν το ενδιαφέρον της φετινής Euroleague αμείωτο, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον όσον αφορά τις μάχες της τετράδας και της οκτάδας.

ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζουν αυτή τη στιγμή να ηγούνται της κατάταξης έχοντας πίσω τους Ολυμπιακό στην τρίτη θέση και Φενερμπαχτσέ στην τέταρτη, ωστόσο οι νίκες της Φενέρ, του Παναθηναϊκού Superfoods, του Ερυθρού Αστέρα, της Μπασκόνια και της Εφές τους έδωσαν ελπίδες να ονειρεύονται την τετράδα. Από κοντά ακολουθεί και η Νταρουσάφακα που βρίσκεται μια θέση πίσω από την συμπολίτισσα της Εφές.

Ο Ολυμπιακός με νίκη δεν σφράγιζε μαθηματικά την είσοδό του στην τετράδα, όμως θα είχε αναμφίβολα το μεγάλο αβαντάζ που θα τον οδηγούσε με πλεονέκτημα έδρας στη συνέχεια των play offs και θα έπιανε τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ στο 19-7.

Η Φενέρμπαχτσε που είναι στην τέταρτη θέση και στο (17-9) πέρασε νικηφόρα από τη Γερμανία και βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό, διεκδικώντας την τρίτη θέση. Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Ρεάλ ανέβηκε στο 15-11 και έχει συγκάτοικους την Μπασκόνια και τον Ερυθρό Αστέρα που επίσης επιβλήθηκαν των ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι αντίστοιχα.

Στην όγδοη θέση είναι η Εφές με μια νίκη λιγότερη 14-12, ενώ τον ακολουθεί η Νταρουσάφακα στο 13-13.

Πάμε λοιπόν να δούμε βάσει προγράμματος ποια είναι τα πιθανά σενάρια για τους οκτώ των play offs. Όπως θα διαπιστώσετε τα ντέρμπι αρχίζουν τώρα, ενώ αυτή την στιγμή όπως είναι η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός στην τρίτη θέση «σταυρώνει» με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουμε η Ευρώπη να ζήσει ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων».

Η ΤΣΣΚΑ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Νταρουσάφακα που όπως γράψαμε λίγο πριν είναι ακόμα μέσα στο... κόλπο. Έπειτα αντιμετωπίζει την Ούνιξ εκτός έδρας, τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και κλείνει τα «ντέρμπι» της υποδεχόμενη στη Μόσχα τον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατά σειρά την Μπαρτσελόνα εντός, τον Ολυμπιακό εκτός, την Φενερμπαχτσέ εντός και την Εφές στην Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με την Εφές και κλείνει στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Η Φενερμπαχτσέ πρώτα παίζει στην Τουρκία με την Μακάμπι, έπειτα αντιμετωπίζει εκτός την Εφές, μετά στην Μαδρίτη με την Ρεάλ και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Τουρκία.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πρώτα παίζει στην Αθήνα με την Αρμάνι, έπειτα πάει στη χώρα των Βάσκων για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, στη συνέχεια περιμένει την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και κλείνει τον όμιλο στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι.

Η Μπασκόνια θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παίξει κόντρα στην Μπάμπεργκ, μετά περιμένει τον Παναθηναϊκό Superfoods, συνεχίζει με τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας και κλείνει με την Ζαλγκίρις στην Ισπανία.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό, μετά πάει στη Βαρκελώνη, στη συνέχεια στο Βελιγράδι με την Μπασκόνια και κλείνει στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα.

Η Εφές θα πάει στο Κάουνας, έπειτα θα υποδεχθεί την Φενέρ και τον Ολυμπιακό, ενώ την 30η αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Μαδρίτη.

Η Νταρουσάφακα θα αντιμετωπίσει εκτός την ΤΣΣΚΑ, μετά θα υποδεχθεί την Γαλατάσαραϊ, την 29η αγωνιστική θα παίξει στην Γερμανία με την Μπάμπεργκ και την 30η θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα.

Όπως καταλαβαίνετε η Euroleague ξεκινάει τώρα, αφού έχει έρθει η στιγμή οι ομάδες να πατήσουν το γκάζι προκειμένου να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού σε αυτές οι εννιά πρώτες ομάδες  θα κληθούν να δώσουν αγώνες - φωτιά (πολλοί και μεταξύ τους) και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο μέχρι την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής.

Δείτε τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 92-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 88-82

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 78-83

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 71-78

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 71-80

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 67-56

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 79-78

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων και την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί μετά την 26η αγωνιστική.

27η αγωνιστική

Μπάμπεργκ-Μπασκόνια

Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι

Παναθηναϊκός Superfoods-Αρμάνι Μιλάνο

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νταρουσάφακα

Γαλατάσαραϊ-Ούνιξ Καζάν

Ζαλγκίρις-Εφές

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

28η αγωνιστική

Εφές-Φενέμπαχτσέ

Αρμάνι Μιλάνο-Μπάμπεργκ

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός Superfoods

Μακάμπι-Ζαλγκίρις

Νταρουσάφακα-Γαλατάσαραϊ

Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης

Ούνιξ Καζάν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

29η αγωνιστική

Εφές-Ολυμπιακός

Μπάμπεργκ-Νταρουσάφακα

Μπαρτσελόνα-Μακάμπι

Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια

Παναθηναϊκός Superfoods-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε

Ζαλγκίρις-Αρμάνι Μιλάνο

30η αγωνιστική

Μπάμπεργκ-Γαλατάσαραϊ

Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια-Ζαλγκίρις

Μακάμπι-Παναθηναϊκός Superfoods

Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας

Αρμάνι Μιλάνο-Ούνιξ Καζάν

Ρεάλ Μαδρίτης-Εφές

ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός

euroleague26


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βόμβα» από Μπασκόνια, νίκησε την ΤΣΣΚΑ!

«Βόμβα» από Μπασκόνια, νίκησε την ΤΣΣΚΑ!

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 71-80: Του έκλεισε το σπίτι...

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 71-80: Του έκλεισε το σπίτι...

Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved