Eίναι τελικά ο Μπαρτζώκας καλός προπονητής;

Eίναι τελικά ο Μπαρτζώκας καλός προπονητής;

Σου λέμε τα στοιχεία και εσύ αποφασίζεις

Είναι ο πιο επιτυχημένος Έλληνας κόουτς των τελευταίων χρόνων. Από βοηθός στο Μαρούσι, ανέβασε τρία επίπεδα την Ολύμπια Λάρισας. Έφτασε σε σημείο το Μαρούσι να ανταγωνίζεται στα ίσα Παναθηναϊκό Superfoods και Ολυμπιακό, ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς που κατακτά την Ευρωλίγκα. Ωστόσο η απόλυσή του από το λιμάνι και τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα με την Μπαρτσελόνα είναι αρκετά για να τον θέσουν υπό αμφισβήτηση. Είναι άραγε καλός ή τελικά είναι άλλο ένα… αερόστατο που ξεφούσκωσε πριν καν πετάξει;

Σου παραθέτουμε παρακάτω την πορεία του στα παρκέ και στο τέλος αποφασίζεις. Είναι καλός προπονητής τελικά ή όχι;

Αποστολή 1η: Ολύμπια Λάρισας

Η πρώτη του αποστολή ως πρώτος προπονητής σε πάγκους στην Α1 ήταν στην Ολύμπια Λάρισας. Υπό την καθοδήγησή του η ομάδα συμμετείχε δύο συνεχόμενες φορές στα play-off της Α1, ενώ τη βοήθησε να εξασφαλίσει θέση για πρώτη και τελευταία φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (EuroCup). Σε αυτό το διάστημα μάλιστα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Γιώργο Πρίντεζη (δανεικός τη σεζόν 2006-07) δουλεύοντας αρκετά το παιχνίδι του. Αποχώρησε το 2009 λόγω οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου.

Αποστολή 2η: Μαρούσι

pan

Η σεζόν 2009-10 ήταν η χρονιά που τον ανέδειξε για τα καλά, καθώς κατέκτησε το βραβείο του «Καλύτερου Προπονητή της Χρονιάς». Με απειροελάχιστο μπάτζετ, ο Μπαρτζώκας δημιουργεί μια ομάδα-όνειρο η οποία μπαίνει σφήνα ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» ενώ προκρίνεται στην Ευρωλίγκα φτάνοντας μάλιστα μέχρι το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα φτάνει μια ανάσα από τους τελικούς ωστόσο ο Ολυμπιακός του Γιαννάκη έχει περισσότερες λύσεις στα ημιτελικά. Με το τέλος της σεζόν η ομάδα διαλύεται λόγω διοικητικής αβεβαιότητας και ο Μπαρτζώκας αποχωρεί.

Αποστολή 3η: Πανιώνιος

Η επόμενη διετία τον βρήκε στον Πανιώνιο στον οποίο εργάζεται με νέα παιδιά. Η ομάδα του παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, αναδεικνύει νέους παίκτες (βλ. Τζον Ντίμπλερ της Γαλατασαράι), και στο τέλος της χρονιάς είναι ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό.

Αποστολή 4η: Ολυμπιακός

Στον Πειραιά οι πρώτοι 7 μήνες είναι εξαιρετικοί καθώς η ομάδα του πάει «τρένο» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός Superfoods του στερεί το δικαίωμα να κατακτήσει το κύπελλο (οι πράσινοι νίκησαν στον τελικό με 81-78) ωστόσο στο Final Four της Ευρωλίγκα κάνει κυριολεκτικά περίπατο απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης, φέρνοντας για 2η σερί σεζόν την κούπα στην Ελλάδα.

bar3

Στο πρωτάθλημα πάντως ο αιώνιος αντίπαλός του τον περιμένει με άγριες διαθέσεις και παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλεονέκτημα έδρας τον «σκουπίζει» με 3-0 νίκες προσγειώνοντας ανώμαλα την πορεία του Μπαρτζώκα και της ομάδας του.

Η επόμενη χρονιά θα βρει τον Ολυμπιακό να κερδίζει το Διηπειρωτικό τρόπαιο, να χάνει ξανά το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι προηγείται με 2-1 νίκες και το τέταρτο παιχνίδι παίζεται στο ΣΕΦ!

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν 2013-14 θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Έλληνα τεχνικού (ήττα από τον ελλιπή Παναθηναϊκό Superfoods στον προημιτελικό του κυπέλλου στο χωρίς φιλάθλους ΟΑΚΑ), και μετά το ματς υποβάλλει την παραίτησή του.

 

Αποστολή 5η: Λοκομοτίβ Κουμπάν

Μετά από διάλειμμα σχεδόν ενός χρόνου, ο Μπαρτζώκας αναλαμβάνει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν η οποία συμμετέχει στην Ευρωλίγκα. Με παίκτες όπως ο Ντιλέινι, ο Σίνγκλετον, ο Κλαβέρ, ο Ράντολφ και ο Ντρέιπερ απογοητεύει στο εγχώριο πρωτάθλημα ωστόσο στην Ευρώπη βουλώνει στόματα. Η Κουμπάν είναι εξαιρετική και φτάνει μέχρι το Final Four του Βερολίνου.

bar51 copy copy

Στα προημιτελικά μάλιστα αποκλείει με επικό τρόπο την Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ καθώς βρίσκεται με 2-1 πίσω στις νίκες και παίζει το 4ο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.  Τελικώς κερδίζει το παιχνίδι στην παράταση (92-80) και στον πέμπτο αγώνα κάνει πάρτι στην τελευταία περίοδο απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που βλέπουν το Final Four από το σπίτι τους. Μετά από αυτό το ματς μάλλον «γυάλισε» στους αντιπάλους.

Αποστολή 6η: Μπαρτσελόνα

Το καλοκαίρι ο κύκλος του Πασκουάλ κάνει τον κύκλο της και ο Μπαρτζώκας είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στη νέα εποχή. Από την περσινή ομάδα παραμένουν οι Ναβάρο, Τόμιτς, Ντόρσεϊ, Περπέρογλου, Βεζένκοφ, Ρίμπας, Λαβάλ, Έρικσον, Όλεσον και Ντόελμαν στους οποίους προσθέτονται ακόμα οι Ταϊρίς Ράις, Βίκτορ Κλαβέρ, Πέτερι Κόπονεν και Άλεξ Ρέφρο, και αργότερα οι Φαβεράνι, Μάμφορντ.

Παρόλα αυτά οι «μπλαουγκράνα» φέτος κινούνται στη μετριότητα καθώς κάθε τρεις και λίγο οι περισσότεροι παίκτες τραυματίζονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δέσει το ρόστερ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση της ACB με ρεκόρ 13-5, εκτός απροόπτου θα βρεθεί εκτός τελικής 8άδας στην Ευρωλίγκα. Το χειρότερο πάντως είναι το αρνητικό ρεκόρ της ομάδας των τελευταίων 20 ετών καθώς έχει ηττηθεί σε 18 από τα 39 παιχνίδια που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις.

bar

Σου δώσαμε λοιπόν μια συνολική εικόνα του τι έχει κάνει ο Μπαρτζώκας σε όλα του τα χρόνια ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο. Η συγκομιδή του αναφέρει:

1 Ευρωλίγκα, 1 Διηπειρωτικό, 1 Βραβείο «Καλύτερου Προπονητή της Α1», 1 Βραβείο «Καλύτερου Προπονητή της Ευρωλίγκα».

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μπεις και εσύ στη συζήτηση. Τι πιστεύεις ;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμός με Μπαρτζώκα, γιούχα και... μαντήλια! (video)

Χαμός με Μπαρτζώκα, γιούχα και... μαντήλια! (video)

Τα «καρφιά» του Μπαρτζώκα για τον Ντόρσεϊ

Τα «καρφιά» του Μπαρτζώκα για τον Ντόρσεϊ

Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved