Η δικαίωση του Λάσμε

Η δικαίωση του Λάσμε

Ο παίκτης από την Γκαμπόν βγήκε νικητής σε μια ακόμα μάχη.

Ο Στεφάν Λάσμε έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού η FIBA αποφάσισε την επανεξέταση της τιμωρίας που του επιβλήθηκε από την Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρης.

Αυτό σημαίνει ότι ο σέντερ από την Γκαμπόν μπορεί να βγει στην αγορά και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με όποια ομάδα επιθυμεί, μέχρι τουλάχιστον αν εκδικαστεί ξανά η υπόθεσή του από την FIBA.

Ο Στεφάν Λάσμε λοιπόν δεν το έβαλε κάτω και σε μια ακόμα αναποδιά από τις πολλές που του έχουν συμβεί στη ζωή του, κατάφερε να βγει νικητής και να πετύχει τον στόχο του.

Ο Γκαμπονέζος κατάφερε να υπερπηδήσει τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του και να κάνει αυτό που αγαπά πιο πολύ. Να παίξει μπάσκετ.

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε παλιότερη συνέντευξή του ότι ο πατριός του (ο βιολογικός του τους είχε εγκαταλείψει όταν ο Λάσμε ήταν μόλις 3 χρονών) δεν ήθελε να ακούσει καν ότι ο γιός του θα ακολουθούσε καριέρα μπασκετμπολίστα.

Για αυτό και σε μικρή ηλικία απέφυγε το ραντεβού με τον… θάνατο, όταν βρέθηκε να παλεύει με την Ελονοσία επειδή ο πατριός του όταν καταλάβαινε ότι είχε πάει για προπόνηση, τον έκλεινε έξω από το σπίτι κι ο ίδιος κοιμόταν υπό το φόβο μην τον τσιμπήσει «μολυσμένο» κουνούπι.

Αυτό τελικά συνέβη, ο Λάσμε χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές εβδομάδες προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν από την απόφαση αυτή του πατέρα του.

Όμως όποιες κι αν ήταν οι συνέπειες αυτός δεν έδινε σημασία και συνέχιζε να κάνει αυτό που αγαπά.

Αργότερα, χρειάστηκε να πάρει το λεωφορείο προκειμένου να γυρίσει μόνος του από τις διακοπές στις οποίες επίτηδες ο πατέρας του είχε στείλει την οικογένεια σε μακρινό μέρος, προκειμένου να λάβει μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

Όταν πήγε στις ΗΠΑ χρειάστηκε να δώσει όσα χρήματα είχε για να επιβιώσει μακριά από την χώρα του, προκειμένου να πάρει μέρος στο καμπ που οι παίκτες που συμμετείχαν θα κέρδιζαν υποτροφία σε κολλέγιο. Τελικά το πέτυχε και πέρα από το γεγονός ότι του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει μπάσκετ, κατάφερε να αποκτήσει και τη μόρφωση που τόσο επιθυμούσαν οι δικοί του. 

Κάπως έτσι κατάφερε να γίνει ένας ολοκληρωμένος σέντερ που έλαμψε στα ευρωπαϊκά παρκέ. Και απ’ ότι φαίνεται, θα συνεχίσει να το κάνει…



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved