Χωρίς Σλούκα ο τελικός δεν θα ήταν… έπος! (photo+videos)

Χωρίς Σλούκα ο τελικός δεν θα ήταν… έπος! (photo+videos)

Έφτασε τόσο κοντά στην πηγή αλλά… νερό δεν ήπιε αυτή τη φορά. Δεν πειράζει όμως, όλοι είδαν ότι αν δεν ήταν αυτός, ο τελικός δεν «γύριζε» με τίποτα!

Με την ΤΣΣΚΑ να είναι σταθερά μπροστά με 17+, τις επιθέσεις να γίνονται χωρίς καθαρό μυαλό και τραβηγμένες, ενώ τα χρονικά περιθώρια στένευαν ο Κώστας Σλούκας μπήκε στο γήπεδο και εξελίχτηκε σε παράγοντα-Χ για τη Φενέρ.

Αν μάλιστα το τρόπαιο του αγώνα-έπους που είναι βέβαιο ότι συγκαταλέγεται ήδη στους κλασικούς τελικούς της Euroleague, κατέληγε στην τούρκικη ομάδα, τότε 26χρονος γκαρντ θα μπορούσε σίγουρα να εξελιχτεί σε πρόσωπο του Final 4. Θυμηθείτε μόνο ότι το δικό του μπάσιμο στον ημιτελικό με τη Λαμπροράλ ήταν αυτό που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εν συνεχεία ήρθε η πρόκριση για τον τελικό. Όσο για τον χτεσινό αγώνα (15/5), όλοι κατάλαβαν γιατί επέμενε ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι που τον ήθελε στην Κωνσταντινούπολη.

Με το σκορ να παίρνει διαστάσεις θριάμβου για την ΤΣΣΚΑ οι συμπαίκτες του Σλούκα έπιαναν τη μπάλα λες και κράταγαν… βόμβα, και όλα έδειχναν ότι οι Ρώσοι θα κατακτήσουν με… περίπατο το τρόπαιο. Ο Έλληνας γκαρντ ωστόσο δίχως να επηρεαστεί από το κακό διάστημα της ομάδας του έβαλε τέλος στην αναρχία εντός παρκέ και με προσωπικές ενέργειες και κινήσεις σπουδαίου «μαέστρου» έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη αντεπίθεση.

Με 5 συνεχόμενους πόντους έδειξε στους Ντίξον, Ντατόμε, Άντιτς και Ούντο που μέχρι εκείνο το σημείο «ψάχνονταν» ότι η άμυνα της ΤΣΣΚΑ δεν είναι απροσπέλαστη και σταδιακά μπήκαν στο παιχνίδι ενώ ταυτόχρονα έπαιξε σκυλίσια άμυνα εξαφανίζοντας τον Ντε Κολό. Αυτό χρειαζόταν για να πάρουν οι Ούντο και Ντίξον «φωτιά» με αποτέλεσμα το 69-53 υπέρ της ΤΣΣΚΑ στο τέλος της 3ης περιόδου να γίνει λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε 83-81 υπέρ της Φενέρ με βολές του Σλούκα!

Δυστυχώς ελέω Κριάπα (με το παλικαρίσιο φόλοου), Ντε Κολό και… Λαμόνικα (φάουλ στον Σλούκα που του έδωσε… πόδι, δεν χρέωσε βήματα στον Τεόντοσιτς και μπρος-πίσω του ΝτεΚολό στην παράταση) ο Σλούκας δεν κατάφερε να πάρει άλλο ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο ωστόσο απέδειξε για μία ακόμα φορά τη χρησιμότητά του.

Τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό έμαθε να ζει στη «σκιά» του Σπανούλη και να ξεχωρίζει κάθε φορά που χρειαζόταν (και χρειαζόταν πολλές φορές). Ή στη μοναδική του σεζόν στον Άρη κατάφερε να φαίνεται πιο πολύ και από τον μετέπειτα πρώτο σκόρερ της Euroleague, Μπόμπι Μπράουν! Ακόμα και αν στο τέλος δεν έπαιρνε τη δόξα ο ίδιος ξέρει καλά τι μπορεί να κάνει και δεν τον πειράζει ιδιαίτερα.

sloukas

Μπορεί οι αριθμοί του να μην ενθουσιάζουν στο Final 4 (10 πόντοι και 4 κερδισμένα φάουλ στον τελικό, και 13 πόντοι, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ στον ημιτελικό) ωστόσο η ενέργεια, το instant scoring και η αλλαγή ψυχολογίας που μπορεί να βγάλει αυτός ο παίκτης σπανίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, και χτες απεδείχθη γιατί μπορεί η Εθνική να αισθάνεται ασφαλής με εκείνον στην περιφέρεια.

Πού να είχε και ρυθμό από την αρχή της χρονιάς καθώς είχε πολλούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved