Με Πόρτερ και Κοκόσκοφ το International Coaches Clinic!

Με Πόρτερ και Κοκόσκοφ το International Coaches Clinic!

Ο άλλοτε σταρ και νυν κόουτς στο ΝΒΑ, Τέρι Πόρτερ, και ο κατά πολλούς next big thing της προπονητικής στην Ευρώπη, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, θα είναι οι βασικοί ομιλητές του International Coaches Clinic που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Final-4 της Μαδρίτης.

Τα μυστικά μερικών εκ των κορυφαίων προπονητών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι παρακολουθήσουν το «International Coaches Clinic» που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη τις ημέρες του Final Four (16-17/05). Το κορυφαίο σεμινάριο προπονητής, θα είναι αφιερωμένο στον Χοσέ Λουίς Άμπος, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα. Βασικοί ομιλητές θα είναι δυο άνθρωποι με ξεχωριστή προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία στους πάγκους. Ο λόγος για τον Τέρι Πόρτερ, άλλοτε σταρ των Μπλέιζερς, και νυν προπονητή ομάδων στο ΝΒΑ, που θα είναι ο ένας εκ των δυο βασικών ομιλητών και τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Κοκόσκοφ the expert

Ο 44χρονος Σέρβος προπονητής είναι assistant coach στους Ορλάντο Μάτζικ στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα είναι ομοσπονδιακός προπονητής στη Γεωργία. Μάλιστα, έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με τη δουλειά που έχει κάνει, τόσο στο κομμάτι που του αναλογεί στις ΗΠΑ όσο κυρίως με την Εθνική Γεωργίας και όσοι γνωρίζουν καλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ αναφέρουν πως ο Κοκόσκοφ είναι το next big thing της προπονητικής στη «Γηραιά ήπειρο»!

Πριν από το Ορλάντο, ο Κοκόσκοφ είχε διατελέσει assistant σε Κλίβελαντ Καβαλίερς, Φίνιξ Σανς, Ντιτρόιτ Πίστονς και Λος Άντζελς Κλίπερς, ενώ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που κάθισε στον πάγκο ομάδας του NCAA ως άμεσος συνεργάτης του προπονητή στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, αλλά και σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου θεωρείται αυθεντία σε ειδικά κομμάτια που αφορούν τους προπονητές και την προετοιμασία των αγώνων, έχοντας πάρει τον τίτλο του 2004 στο ΝΒΑ με τους Πίστονς του Λάρι Μπράουν. Ο Κοκόσκοφ, είχε διατελέσει και μέλος του τεχνικού τιμ της Σερβίας όταν πρώτος προπονητής ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στην Εθνική Γεωργίας έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή από το 2008.

Όλα αυτά, τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους για να αποτελέσει τον βασικό ομιλητή στο International Coaches Clinic, μαζί με τον πολύπειρο Πόρτερ. Εκτός των δυο προπονητών που αναφέραμε, στο συνέδριο των προπονητών στη Μαδρίτη θα παραβρεθεί και ο Φώτης Κατσικάρης, αλλά και οι Λούκα Μπάνκι και Σίτο Αλόνσο.

Ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο θα ανοίξει τον σεμιναριακό κύκλο, ενώ θα ακολουθήσει ο Τέρι Πόρτερ. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ θα αναλύσει από την πλευρά του, τις πολλαπλές επιλογές σε γρήγορη επίθεση μετά από επιθετικό ριμπάουντ, την άμυνα στο pick & roll με μόνο έναν αμυντικό στη βοήθεια της αδύναμης πλευράς και τέλος τις σύνθετες βασικές ασκήσεις για τα γκαρντ.

Πόρτερ, ο θρύλος του Πόρτλαντ

Όσο για τον Τέρι Πόρτερ, για όσους… τυχόν δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν παίκτη – θρύλο για τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς που έγραψε τη δική του ιστορία από το 1985 ως το 1995 και ανάγκασε την ομάδα να αποσύρει τη φανέλα του με τον αριθμό 30. Ο Πόρτερ, ένας από τους πιο χαρισματικούς πόιντ γκαρντ στην ιστορία, αγωνίστηκε ακόμα και σε Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Μαϊάμι Χιτ και Σαν Αντόνιο Σπερς, σταματώντας την ενεργό δράση το 2002. Έκτοτε ασχολήθηκε με την προπονητική, ξεκινώντας άμεσα ως assistant στους Σακραμέντο Κινγκς. Ακολούθησαν οι Μιλγουόκι Μπακς, στους οποίους διετέλεσε και πρώτος προπονητής, το αγαπημένο του Πόρτλαντ, οι Φίνιξ Σανς και ξανά οι Μπακς από τους οποίους αποχώρησε πέρσι.

Η εμπειρία που αποκόμισε ο Πόρτερ παίζοντας στο ΝΒΑ, ήταν τεράστια. Ειδικότητά του, τα αμυντικά και επιθετικά plays, αφού κι ο ίδιος λάτρευε την πάσα έχοντας μοιράσει 7.160 ασίστ στα 1.274 παιχνίδια που αγωνίστηκε στον «μαγικό κόσμο». Στο International Coaches Clinic, ο Αμερικανός θα μιλήσει για την άμυνα στο pick & roll όπως αυτή γίνεται στο ΝΒΑ, ενώ θα αναλύσει και την γωνιακή επίθεση «Rick Adelman».



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved