Μπατίστα: «Δυνατοί στο σπίτι μας!»

Μπατίστα: «Δυνατοί στο σπίτι μας!»

Ο Εστέμπαν Μπατίστα αποθεώνει τον Διαμαντίδη και μιλάει για τη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα περιμένοντας γεμάτο το ΟΑΚΑ.

Απολαυστικός ήταν ο στο blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague o Eστέμπαν Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός σέντερ ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο Βερολίνο και περιμένει από τους φίλους του «τριφυλλιού» να δώσουν ώθηση στην ομάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Παράλληλα, ο Μπατίστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά το blog του Μπατίστα:

«Κερδίσαμε την Άλμπα στο Βερολίνο. Ήταν κρίσιμο για εμάς να κερδίσουμε εκτός έδρας. Πριν από αυτό το παιχνίδι είχαμε μόλις μια εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague και ήταν… ανοιχτό θέμα για εμάς. Καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη εκτός με τον τρόπο που νικάμε στο σπίτι μας. Είχαμε δείξει δυο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση, ένα εντός και ένα διαφορετικό εκτός. Χρειαζόταν να παίξουμε με την ίδια ένταση που έχουμε συνήθως στην έδρα μας. Γνωρίζαμε ότι η Άλμπα παίζει σκληρά για 40 λεπτά και το παιχνίδι στο Βερολίνο θα ήταν δύσκολο. Παλέψαμε πολύ και κάποια στιγμή έμοιαζε με παιχνίδι ποδοσφαίρου. Νομίζω το σκορ ήταν 3-3 έπειτα από πέντε λεπτά! Πήραν μεγάλο προβάδισμα κάποια στιγμή και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Προηγούνταν 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν ότι δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Είχαμε αυτό το πρόβλημα εκτός έδρας, όταν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο χάναμε την επαφή μας με το παιχνίδι. Αυτή τη φορά απαντήσαμε με δυναμικό τρόπο, αντιμετωπίσαμε την επιθετικότητά τους και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Σε αυτόν τον όμιλο το να παίρνεις εκτός έδρας νίκες μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στο αν θα πας στα πλέι-οφ ή όχι.

Υπήρχαν πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και θέλω να τους ευχαριστήσω για την τρομερή στήριξή τους. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, με τρομερή ατμόσφαιρα και μια εκτός έδρας νίκης! Ήταν ένα ματς δυνατό και το ότι είχαμε τόσους οπαδούς μας να μας στηρίζουν ήταν τρομερό. Σπάνια βλέπεις οπαδούς και των δυο ομάδων στο ίδιο παιχνίδι, όλοι να στηρίζουν τη δική τους ομάδα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν ακρότητες και οι παίκτες μπόρεσαν να απολαύσουν τη μπασκετική ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί και των δυο ομάδων υποστήριξαν τη δική τους ομάδα, χωρίς κάτι άλλο. Ήταν ένα εξαιρετικό ματς.

Αυτή την εβδομάδα αντιμετωπίζουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Φυσικά, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους ψηλότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Έχω παίξει απέναντι στον Γιάο Μινγκ μια φορά και ένιωθα σαν… νάνος! Δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν ψηλότερο από τον Μαριάνοβιτς στην Ευρώπη, αυτό είναι σίγουρο. Είναι ταλαντούχος και αποτελεσματικός κάτω από το καλάθι. Τον έχω αντιμετωπίσει στην προετοιμασία και πάνω-κάτω έχω μια ιδέα του πως παίζει. Για το ύψος του έχει πολλές λύσεις, έχει καλό άγγιγμα στη μπάλα και καλές κινήσεις κάτω από το καλάθι. Λόγω του ύψους του και του ανοίγματος των χεριών του είναι δύσκολο να παίξεις άμυνα απέναντί του. Θα χρειαστεί να παίξουμε με ενέργεια και να προσπαθήσουμε να πάρει τη μπάλα μακριά από το καλάθι, όπου δεν νιώθει άνετα. Φυσικά, το να τον κάνουμε να κάνει φάουλ θα είναι ιδανικό. Είναι πολύ ψηλός, κάνει μπλοκ και αλλάζει αρκετά σουτ. Η φυσική του παρουσία δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσω να πάρω αβαντάζ απέναντί του και να επιτεθώ στα αδύναμα σημεία του, τα οποία προφανώς δεν θα συζητήσω εδώ!

Ευτυχώς οι τραυματίες επιστρέφουν

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, όμως τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα. Είναι μια χρονιά περίεργη για εμάς, καθώς όταν ένας παίκτης αναρρώνει κάποιος άλλος τραυματίζεται και αυτό συνεχίζεται. Ευτυχώς, η ομάδα νιώθει καλύτερα πλέον και επιστρέφουν οι τραυματίες μας. Σχεδόν έχουμε πλήρες ρόστερ γιατί κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε καν να προπονηθούμε σωστά, έπρεπε να χρησιμοποιούμε παίκτες σε άλλες θέσεις από τις φυσικές τους. Πράγματα σαν αυτά συμβαίνουν σε κάθε ομάδα και ελπίζουμε να είμαστε υγιείς στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν ώστε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε όταν θα κρίνονται τίτλοι.

«Θρύλος» της Euroleague ο Διαμαντίδης

Αγωνίζομαι μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη εδώ και τέσσερις μήνες και απολαμβάνω κάθε λεπτό της συνεργασίας. Μια μέρα, όταν θα αποσυρθώ, θα μπορώ να πω ότι είχα την τύχη να παίξω με έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είχα την τύχη να παίξω με έναν εξαιρετικό παίκτη και καλό φίλο, τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, όμως ο Διαμαντίδης είναι ένας «θρύλος» της Euroleague! Το ότι έχω αυτή την εμπειρία σαν παίκτης, να μοιράζομαι το παρκέ με έναν παίκτη αυτού του βεληνεκούς, με κάνει πολύ χαρούμενο. Νιώθω άνετα να παίζω μαζί του, γιατί πάντα είναι έτοιμος να σου δώσει μια πάσα που δεν την περιμένει κανείς και σου δίνει τη δυνατότητα να σκοράρεις ελεύθερος. Έχει τρομερό χαρακτήρα και είναι τρομερός συμπαίκτης, τρομερός άνθρωπος, πολύ ταπεινός. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση εντός και εκτός παρκέ. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και γνωρίζει τα πάντα για το μπάσκετ.

Κάθε ομάδα στο Top 16 είναι επικίνδυνη, δεν υπάρχουν εύκολοι και… σοφτ αντίπαλοι. Κάθε ομάδα μπορεί να σε νικήσει ή να σε κάνει να ανησυχήσεις και αυτό φαίνεται κάθε εβδομάδα. Αρκεί να δεις τις βαθμολογίες για να καταλάβεις ότι όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σαν ομάδα ώστε να πάρουμε κάθε νίκη, τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα τώρα. Κάθε παιχνίδι είναι σκληρό αλλά πιστεύω πως εμείς πάμε στη σωστή κατεύθυνση. Καταφέραμε να νικήσουμε στο Βερολίνο, όπου ηττήθηκε η Μπαρτσελόνα και αρκετές ομάδες έχουν να παίξουν εκεί απέναντι στην Άλμπα. Αυτή είναι θα βοηθήσει πολύ και ίσως αποδειχθεί… κλειδί στη συνέχεια.

Φυσικά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί στο σπίτι μας. Όλο και καλύτερες ομάδες έρχονται να μας αντιμετωπίσουν, όπου περιμένω όλο και περισσότερο κόσμο να γεμίζει το ΟΑΚΑ. Δεν είναι απλά μύθος, οι οπαδοί μας πραγματικά μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ άνετα στην έδρα μας και η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, ειδικά απέναντι σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και μας δίνουν ένα αβαντάζ για να κερδίζουμε παιχνίδι. Ελπίζω να σας δω όλους εδώ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αυτή την εβδομάδα».



Conference League: Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη για τον τελικό – «Αστακός» η OPAP Arena
Conference League: Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη για τον τελικό – «Αστακός» η OPAP Arena
Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Masters της Ρώμης - Τα highlights (videos)
Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Masters της Ρώμης - Τα highlights (videos)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Σλούκας
Euroleague playoffs Top-10: Στην κορυφή ο Καλάθης
Euroleague playoffs Top-10: Στην κορυφή ο Καλάθης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved