Παναθηναϊκός - Τουρόφ 84-77

Παναθηναϊκός - Τουρόφ 84-77

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί και στην Euroleague επικρατώντας των Πολωνών με 84-77 αν και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με τη… φωτιά

Όσο ο Παναθηναϊκός «χτίζεται» και δημιουργείται όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο νέος Παναθηναϊκός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε την επιθυμητή πρεμιέρα στην Euroleague, επικρατώντας της Τουρόφ με Οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, αλλά τα πολλά αμυντικά κενά τους λίγο έλειψε να τους… στοιχήσουν. Στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός είχε την λύση φτάνοντας στην τελική επικράτησε. Για ένα ακόμα βράδυ οι 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» δημιούργησαν μαγική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Η αρχή του παιχνιδιού ήτα υπόθεση για δύο. Από τη μία Εστέμπαν Μπατίστα και από την άλλη ο Ιβάν Τζιγκεράνοβιτς. Οι σέντερ των δύο ομάδων ανέλαβαν να κουβαλήσουν επιθετικά τους.. συμπαίκτες τους και στο τέταρτο λεπτό το σκορ ήταν 4-4 με Μπατίστα και Τζιγκεράνοβιτς να είναι οι μόνοι που σκοράρουν. Ο Μάρντι Κόλινς πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, 4-6, όπως και ο Σλότερ, 6-6, με τον Παναθηναϊκό από εκεί και έπειτα να κάνει το… κομμάτι του. Με πολύ καλή άμυνα άφησε την Τουρόβ χωρίς σκορ για περίπου 4 λεπτά με τους Γιάνκοβιτς και Σλότερ να αναλαμβάνουν δράση και να διαμορφώνουν το 14-8, κάτι λιγότερο από τρία λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Τότε ήταν που πέρασε στο παρκέ και ο Τζούλιαν Ράιτ ο οποίος με ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα έκανε το 18-14.

Τα βλέμματα στον Ράιτ, «γκάζωνε» ο Παππάς

Ο Ράιτ πρόλαβε να… εντυπωσιάσει στο τέλος της πρώτης περιόδου και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και στην εκκίνηση της δεύτερης. Αφεντικό στα ριμπάουντ, κόψιμο και κάρφωμα στο ρεπερτόριό του και με 4 συνεχόμενους πόντους από τον Νίκο Παππά ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με 24-16 στο 12’. Ο Έλληνας παίκτης είχε βρει ρυθμό και συνέχιζε να δίνει λύσεις, αλλά οι «πράσινοι» στην άμυνα είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους. Με αρκετά λάθη και πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους Πολωνούς, οι «πράσινοι» έδωσαν δικαιώματα, το 24-16 έγινε 24-21 και στο 14’ ο Κιούλιτζ με τρίποντο έκανε το 26-26, με το σερί των Πολωνών να φτάνει το 2-10.

«Βόμβες» Μπλουμς

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Γιάνις Μπλουμς. Ο παίκτης του «τριφυλλιού», με το σκορ στο 30-29, σκόραρε 6 συνεχόμενους πόντους (από φάουλ του Κόλινς και τεχνική ποινή που δέχθηκε ο παίκτης της Τουρόβ) σήκωσε το ΟΑΚΑ στο… πόδι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 36-29. Ο Παναθηναϊκός όμως για μία ακόμα φορά επέτρεψε στους αντιπάλους του να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Τα τρία φάουλ των Διαμαντίδη και Μποχωρίδη, έφεραν και πάλι τον Γιάνκοβιτς στο «4» και τον Σλότερ και πάλι στην πεντάδα. Ο Κόλινς στο 18΄μείωσε σε 36-34, αλλά Γιάνκοβιτς και Παππάς απάντησαν άμεσα σε 40-34. Ο Γιάνκοβιτς σαν… τεσσάρι είχε βρει το αδύναμο σημείο του Μολντοβεάνου, που δε μπορούσε να τον ακολουθήσει στα πόδια και με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το 42-35.

Έδειχνε να το «καθαρίζει», αλλά…

Με τη φόρα του τελευταίου λεπτού του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη για να… τελειώνει την αναμέτρηση. Με τον Σλότερ «καυτό» και τους Παππά καιΓ Γιάνκοβιτς να συνεχίζουν να δίνουν λύσεις συνεχώς ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» σερί 10-3 και προηγήθηκε με 50-38 στο 23΄. Οι «πράσινοι» είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους και έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ με τους Παππά και Σλότερ να τρέχουν συνεχώς το γήπεδο. Ο Μπατίστα στο 26΄έκανε το 58-44 για την ομάδα του, αλλά οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξαν σημάδια χαλάρωσης, δεν είχαν καθόλου καλές επιστροφές και στο 27 οι Πολωνοί μείωσαν στους 10 πόντους, 60-50. Ο Σλότερ έδωσε… ανάσα έξω από τα 6.75 μέτρα, 63-51, αλλά οι παίκτες της Τουρόφ κατάφεραν να μειώσουν σε 66-59 με τον Σλότερ να γράφει το 68-59 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Είχε τις λύσεις όταν έπρεπε

Στο 32΄ο Τέιλορ έβαλε.. δύσκολα στον Παναθηναϊκό αφού με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 68-62, αλλά ο Αντώνης Φώτσης χωρίς να χάσει χρόνο απάντησε με το ίδιο νόμισμα κάνοντας το 71-62. Ο Τέιλορ συνέχιζε το… τρίποντο κρεσέντο, 71-65 με τον Γιάνκοβιτς να απαντάει με πολύ ωραίο μπάσιμο και να κάνει το 73-65. Ο Παναθηναϊκός όμως έμοιαζε να έχει μείνει από… λύσεις με το σκορ στο 73-69 5:50 πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χωρίς να χάσει χρόνο κάλεσε τάιμ άουτ και επιστράτευσε Παππά και Διαμαντίδη (μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αγωνιστεί για 9:46 έχοντας δύο ριμπάουντ και 3 ασίστ). Όσο ο Παναθηναϊκός είχε τα… κενά του στην άμυνα, ο Κιούλιτζ μείωνε ακόμα περισσότερο, 73-71, αλλά ο Παππάς δεν έχασε την ευκαιρία και με τρίποντο πήγε τη διαφορά και πάλι στους πέντε πόντους, 76-71. Διαμαντίδης και Γκιστ έβγαλαν τη φάση της… βραδιάς, 78-72, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού με δύο βολές να κάνει το 80-72 πετυχαίνοντας τους πρώτους του πόντους και τελειώνοντας την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά, αλλά οι «πράσινοι» με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών νίκησαν 84-77 και ξεκίνησε με νίκη την πορεία τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα:18-14, 42-35, 68-59, 84-77

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 3 (1), Παππάς 14 (2), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 5, Μπατίστα 10, Μπλουμς 11 (2), Ράιτ 4

Τουρόφ (Μίοντραγκ Ραΐκοβιτς): Κόλινς 23 (2), Κούλιγκ 17 (1), Τσιλίνσκι 10 (2), Γιάραμαζ 3, Βισνιέφσκι, Μολντοβεάνου 5, Νίκολιτς, Τέιλορ 9 (2), Ζιγκεράνοβιτς 10

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports

Παναθηναϊκός - Τουρόφ 84-77



Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved