Παπαλουκάς: Αξέχαστο το ματς στο ΟΑΚΑ (photos)

Παπαλουκάς: Αξέχαστο το ματς στο ΟΑΚΑ (photos)

Οι χαμένες βολές στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας εν έτει 2007, φαίνεται πως έχουν στοιχειώσει το Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο παλαίμαχος γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη μέσω του επίσημου λογαριασμού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου στο Twitter. Αναφέρθηκε δις στο χαμένο τελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό, απάντησε στο αιώνιο δίλημμα Γκάλης ή Γιαννάκης και αποκάλυψε τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο από το μπάσκετ τώρα που έχει κρεμάσει τη φανέλα του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το τι του λείπει περισσότερο από τότε που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση: «Καμιά φορά μου λείπει το πάθος που υπήρχε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος για την καριέρα μου και τις στιγμές που έζησα».

Για την ομάδα που έχει τις καλύτερες αναμνήσεις: «Έπαιξα σε τρεις ομάδες. Τις καλύτερες στιγμές μου τις είχα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά είχα καλές στιγμές και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με τον Ολυμπιακό».

Για το παρατσούκλι του «Mythos» (εννοώντας «Mytos»): «Είναι η μύτη στα ελληνικά. Αν δεις μία φωτογραφία μου θα το καταλάβεις!».

Για το εάν βρέθηκε ποτέ κοντά σε συμφωνία με κάποια ισπανική ομάδα: «Είχα μιλήσει με την Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια. Είχαμε ορισμένες εξαιρετικές συζητήσεις. Από όσο ξέρω ποτέ δεν μίλησα με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για το εάν προτιμάει το Νίκο Γκάλη ή τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Και οι δύο είναι σπουδαίοι παίκτες. Και οι δύο έχουν την δική τους θέση στην ιστορία».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης και ποιος ο καλύτερος προπονητής στην Ευρωλίγκα: «Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές. Εκείνος που με βοήθησε περισσότερο ήταν ο Έτορε Μεσίνα. Αναφορικά με τον παίκτη, υπάρχουν σπουδαίοι όπως ο Σπανούλης, ο Ναβάρο, ο Διαμαντίδης, ο Ροντρίγκεθ, ο Μίροτιτς, ο Κριάπα... Είναι τόσοι πολλοί!».

Για τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του: «Οι καλύτερες είναι τόσες πολλές, επίσης και με την Εθνική Ελλάδας. Οι χειρότερες είναι οι τραυματισμοί και οι χαμένες βολές στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο «νέος Παπαλουκάς»: «Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες. Κάθε περίοδος έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Τα στάνταρ αλλάζουν».

Για το πώς νιώθει που συνάντησε παλιούς συμπαίκτες του στα Χανιά, όπως οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Φώτσης: «Ήταν πολύ όμορφα. Ήταν και ο Πρίντεζης εκεί! Θυμηθήκαμε πολλές παλιές ιστορίες. Ήταν ωραία που περάσαμε χρόνο μαζί ύστερα από πολύ καιρό».

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης του: «Δυστυχώς, το Twitter έχει μόνο 140 χαρακτήρες. Ήταν τόσοι πολλοί!».

Για το εάν είναι φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, αλλά υπάρχουν ακόμα η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός».

Για το παιχνίδι που θα επέλεγε να παίξει και πάλι: «Το ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός το 2007 και το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τους τελικούς του πρωταθλήματος».

Για το ποιους παίκτες θα επέλεγε στην κορυφαία all time πεντάδα: «All time; Είναι πολύ δύσκολο. Σάρας, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ναβάρο, Άντονι Πάρκερ, Σμόντις, Βούισιτς, Κριάπα, Λάνγκτον, Χόλντεν... Τόσοι πολλοί παίκτες για να διαλέξεις. Εγώ θα ήμουν σίγουρα ο έκτος παίκτης».

Για την άποψή του για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς: «Είναι εξαιρετικός προπονητής που δουλεύει με νέα παιδιά. Σπουδαία ταλέντα βγαίνουν από τις ομάδες του».

Για το εάν μπορεί ο Κώστας Σλούκας να γίνει ο «νέος Σπανούλης»: «Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης. Πρόκειται για μια γενιά με σπουδαία ταλέντα».

Για το μεγαλύτερο «θαύμα» που έχει δει στην καριέρα του: «Ο ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ 2005 απέναντι στη Γαλλία και ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις ΗΠΑ το 2006. Η νίκη επί της Σλοβενίας το 2007 και για το Top 16 μία νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι στη Ρόμα με τρίποντο από τον Λάνγκτον».

Για το ποιος είναι ο πιο αθλητικός παίκτης που έπαιξε μαζί του: «Θα πρέπει να είναι ο Φώτσης. Πηδάει τόσο ψηλά!».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved