Ζούρος: «Θα συνεχίσει και χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός»

Ζούρος: «Θα συνεχίσει και χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός έχει τις βάσεις να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη και χωρίς το Βασίλη Σπανούλη, σύμφωνα με τον Ηλία Ζούρο.

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, με δηλώσεις του στο Sentra FM 103.3, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη λιθουανική ομάδα, τους «αιώνιους», καθώς και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από το Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιστροφή του στη Ζαλγκίρις Κάουνας: «Ο Ρουμανόφ είναι παρελθόν και η ομάδα ξαναρχίζει από την αρχή. Έχει πολύ μεγάλο χρέος κι έχει ξεκινήσει για να το αποπληρώσει τα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε μπει σε διαφορετικό δρόμο με μικρό μπάτζετ για να γίνει η εξυγίανση και θα δουλέψουμε με μικρούς παίκτες».

Για το πώς δέχθηκε την πρόταση της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Ο τρόπος προσέγγισης κάθε ομάδας είναι αυτό που σε κάνει να δεχθείς ή να απορρίψεις μια πρόταση. Είχα τέσσερις προτάσεις από καλούς και ανταγωνιστικούς συλλόγους της Ευρώπης. Ο τρόπος προσέγγισης της Ζαλγκίρις Κάουνας με ώθησε να πω ναι με μεγάλη χαρά, ξέροντας πόσο δύσκολο θα είναι».

Για το ρόστερ της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Στο ρόστερ μόνο ο Γιαφτόκας έχει συμβόλαιο, ο Κλιμαβίτσιους επιστρέφει ένα χρόνο μετά την εγχείρησή του και ξεκινάμε από την αρχή. Η ομάδα πρέπει να είναι ανταγωνιστική κι ας είναι νεαροί οι παίκτες, θέλουμε να εκφράζει τη φιλοσοφία του προπονητή, να είναι δυνατή αμυντικά».

Για τους νέους παίκτες: «Όταν δεν έχεις χρήματα δεν είναι εύκολο να σε προσεγγίσουν. Το καλό με τη Λιθουανία είναι ότι υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που στελεχώνουν και τις εθνικές ομάδες. Αυτοί πρέπει να βγουν προς τα έξω».

Για τους Έλληνες του εξωτερικού: «Οι Έλληνες έχουν δείξει ότι διαθέτουν την τεχνική κατάρτιση. Το μπάσκετ είναι στο αίμα των Ελλήνων, αυτό μας έχει δώσει το πλεονέκτημα να προχωράμε έξω. Το ότι ο Αντετοκούμπο ήταν στο νούμερο 15 στα ντραφτ είναι μεγάλη επιτυχία, ένα τόσο νεαρό παιδί να βρεθεί σε μια τόση υψηλή θέση. Καλό θα είναι να προσπαθήσουμε όλοι που είμαστε στο εξωτερικό να φέρνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και να ανοίγουμε το δρόμο».

Για την Ευρωλίγκα: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όλες οι ομάδες παλεύουν για τη νίκη και σημασία έχει πώς θα βρεθείς τη συγκεκριμένη ημέρα. Υπάρχουν ομάδες με τρομερό ρόστερ από οικονομικής άποψης ή με μεγάλα ονόματα. Όμως, ομάδες που έχουν την ίδια βάση είναι το πιο υγιές. Όταν υπάρχει υπομονή και έχει μια ομάδα το ίδιο ρόστερ με κάποιες προσθαφαιρέσεις έχει καλά αποτελέσματα. Επειδή είναι μια σκληρή διοργάνωση, υπάρχουν ανατροπές, εκπλήξεις και σκληρές έδρες. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όταν ξεκινάς κάτι από την αρχή το βλέπεις βήμα βήμα».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το Βασίλη Σπανούλη: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που πρωταγωνιστούν. Θα αλλάξουν κάποια δεδομένα αν φύγει ο Σπανούλης, αλλά υπάρχει βάση παικτών, μένουν ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης και ο Λο. Είναι μια ομάδα που έχει μια βάση παικτών, ένα στιλ μπάσκετ, μια φιλοσοφία που έχει συνεχιστεί. Άλλαξε ο προπονητής, αλλά η φιλοσοφία έχει μείνει η ίδια. Οι παίκτες έχουν ενστερνιστεί αυτή τη φιλοσοφία και παίζουν αυτό το μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης, έχει δείξει την αξία του, η μόνη παρένθεση ήταν το NBA, αλλά να έμενε δυο χρόνια και να έδειχνε πράγματα. Η ομάδα θα συνεχίσει, και οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν όπως είναι και δείχνουν πάντα καλά στοιχεία».

Για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ανέλαβε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: «Είναι ο πλέον πολυνίκης προπονητής στην Ευρώπη. Έχει κατακτήσει τόσες Ευρωλίγκες, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον Ομπράντοβιτς, δεν υπάρχει κάποιος να πει μια κουβέντα. Αποκτά ποιότητα η Φενέρμπαχτσε με τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη, αλλά θέλει χρόνο. Δεν γίνονται όλα μαγικά, σίγουρα όμως θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο».



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved