Σαβάνοβιτς: «Όλα είναι πιθανά στο ΣΕΦ»

Σαβάνοβιτς: «Όλα είναι πιθανά στο ΣΕΦ»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στο Final Four του Λονδίνου για Ολυμπιακό και Εφές Αναντόλου, σύμφωνα με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς.

Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν για πέμπτη και τελευταία φορά στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (26/04, 21.45), με το νικητή να εξασφαλίζει την παρουσία του στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο Σέρβος φόργουορντ των Τούρκων, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, θεωρεί πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας, η ομάδα του όμως έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον πέμπτο και τελευταίο τελικό με τον Ολυμπιακό: «Ετοιμάζομαι για ένα από τα μεγαλύτερα ματς της καριέρας μου. Αν κερδίσουμε θα πάμε στο Final Four, αν όχι θα δούμε το Final Four από την τηλεόραση. Και κανείς δεν θέλει το δεύτερο, πιστέψτε με».

Για την ισοφάριση της σειράς σε 2-2, από 2-0 που βρέθηκε να προηγείται ο Ολυμπιακός: «Καταφέραμε να μείνουμε ζωντανοί παίρνοντας μία νίκη που ένας φίλος μου είπε πως έρχεται έτσι μία φορά στο εκατομμύριο. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που καταφέραμε. Ο Τζαμόν Λούκας μας έσωσε και πάλι, με απίθανη εμφάνιση στο τρίτο ματς και το νικητήριο καλάθι στο τέταρτο».

Για το «κλειδί» της νίκης στο ΣΕΦ: «Πιστεύω πως και το τελευταίο ματς θα κριθεί στην τελευταία κατοχή, στο τελευταίο λεπτό. Θα είναι ένα σκληρό και γεμάτο ένταση παιχνίδι. Είμαι βέβαιος. Και οι δύο ομάδες θέλουν την πρόκριση στο Final Four. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά πιστεύω πως εμείς έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ μετά τις τελευταίες νίκες μας. Θα είναι 50-50, κάτι που δεν πιστεύω μόνο εγώ. Όλα είναι πιθανά. Θα πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα από τα πρώτα δύο παιχνίδια στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου δύο τόσες κακές βραδιές από πλευράς ευστοχία. Πιστεύω πως δεν μπορεί να επαναληφθεί και για αυτό θεωρώ πως έχουμε καλύτερες πιθανότητες σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο ματς της σειράς. Αν είμαστε εύστοχοι πιστεύω πως θα είμαστε εντάξει».

Για το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη: «Μέρος της τακτικής μας ήταν να περιορίσουμε το Βασίλη Σπανούλη και να τον εμποδίσουμε να κάνει το σύνηθες παιχνίδι του. Είναι δύσκολο να μαρκάρεις έναν παίκτη σαν κι αυτόν. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να σε τιμωρήσει, όσο κι αν προσπαθήσεις. Για αυτό είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όχι μόνο για να σταματήσουμε αυτόν, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος, εν όψει του πέμπτου αγώνα: «Θέλω πολύ να πάω στο Final Four. Κάθε παίκτης στην Ευρώπη το ονειρεύεται και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να είμαι εκεί. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στον πέμπτο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως έχουμε δείξει πόσο πολύ θέλουμε να είμαστε εκεί. Υπόσχομαι πως θα ξυρίσω το κεφάλι μου αν πάμε στο Final Four. Ούτως ή άλλως, χάνω τα μαλλιά μου και θα μοιάζει με τον Ζιντάν, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Είναι υπόσχεση κι ελπίζω να την κρατήσω».



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved