Θέλουν τελικό «αιωνίων» Διαμαντίδης και Πρίντεζης!

Θέλουν τελικό «αιωνίων» Διαμαντίδης και Πρίντεζης!

Σε ερωτήσεις των φιλάθλων απάντησαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Γιώργος Πρίντεζης, στο πλαίσιο της συνέντευξης, την οποία διοργάνωσε η εταιρία αθλητικών ειδών, adidas, με τους δύο παίκτες να επιθυμούν τελικό «αιωνίων». 

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να… ανακρίνουν τους δύο παίκτες μόλις μία εβδομάδα πριν από το Final 4 της Κωνσταντινούπολης και τους ημιτελικούς αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά οι απαντήσεις των δύο παικτών...

Για το γεγονός πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι αουτσάιντερ:

Διαμαντίδης: «Δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα αυτό. Θα μιλήσω για το δικό μας ζευγάρι. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία καλή ομάδα, μας έχει νικήσεις δύο φορές. Το γεγονός ότι είμαστε αουτσάιντερ δεν θα μας επηρεάσει. Εμείς θα κατέβουμε για να πάρουμε το παιχνίδι».

Πρίντεζης: «Από την αρχή της χρονιας δεν είμαστε φαβορί, όμως βελτιωνόμαστε καθημερινά. Θα πάμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στον τελικό».

Για το γεγονός πως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χαμηλότερα μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι:

Διαμαντίδης: «Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι δεν παίζει μεγάλο ρόλο το το μπάτζετ που έχει μία ομάδα. Ας πούμε ο Ολυμπιακός φέτος είχε χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι και σε κάθε παιχνίδι παρουσίαζε μεγάλη βελτίωση. Και εμείς είχαμε χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, αλλά η ομάδες».

Πρίντεζης: «Μετράει πολύ το μπάτζετ όμως φέτος ήταν ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν ορισμένα παιδιά. Παίξαμε πολύ καλά και είμαστε δεμένοι με αποτέλεσμα να μας βγαίνει σε καλό».

Για το αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να περάσει την ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε: «Θέλουμε να περάσουμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν αξίζουμε θα περάσουμε αν δεν αξίζουμε δεν θα περάσουμε».

Για το αν υπάρχει πίεση για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης τόνισε: «Δεν υπάρχει πίεση, όμως όπου υπήρχε παίξαμε καλά. Πάμε να κερδίσουμε και αν χάσουμε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Για το καινούριο παπούτσι της adidas:

Διαμαντίδης: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μέσα στο παιχνίδι. Με έχει βοηθήσει πολύ όλο αυτό το διάστημα και εύχομαι να με βοηθήσει και στη συνέχεια».

Πρίντεζης: «Καταπληκτικό το καινούριο παπούτσι της Adidas. Βοηθάει πολύ που είναι τόσο ελαφρύ και ταιριάζει σε κάθε παίκτη, είτε ψηλό είτε κοντό».

Για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα περάσουν στον τελικό της Ευρωλίγκας:

Διαμαντίδης: «Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να είναι και οι δύο ομάδες στο φαιναλ φορ και να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο».

Πρίντεζης: «Περνάει την κρίση του το ελληνικό μπάσκετ και το να περάσουμε και οι δύο στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για το τι θα παίξει μεγάλο ρόλο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε: «Ρόλο θα παίξουμε και οι μικρότερες δυνατές λεπτομέρειες, όπως το να μην κάνουμε πολλά λάθη, κάτι που για τον κόσμο δεν είναι σημαντικό αλλά για εμάς και την έκβαση του παιχνιδιού είναι. Τα λάθη και η τύχη θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Το πικ εν ρολ είναι το βασικό παιχνίδι της ομάδας μας, είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό αλλά να βρούμε και άλλες λύσεις».

Για το αν το κενό των δέκα ημερών θα επηρεάσει αρνητικά τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης απάντησε: «Θα δείξει αν επηρεαστούμε από το κενό των δέκα ημερών. Καλό θα ήταν να υπήρχαν αγώνες, όμως είναι και οι εκλογές. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τις λύσεις που έχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Διαμαντίδης τόνισε: «Παίζουμε με μία καλή ομάδα, μία γεμάτη ομάδα. Από κει και πέρα χρειάζεται πολύ δουλειά και συγκέντρωση. Επίσης σημαντικό θα είναι να μας πάει καλά το παιχνίδι για να μπορέσουμε να έχουμε τύχη να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: «Ομάδες που κρατούν βασικό κορμό πάνε καλά. Αν μείνουν παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους τότε κρατάς τη «χημεία» της ομάδας. Μαζί με 1-2 προσθήκες βελτιώνεσαι».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αντιπαλότητα των δύο «αιωνίων», όπως και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Οι αντιπαλότητα υπάρχει, αλλά είναι σε ένα παιχνίδι συγκεκριμένο που έχει ιδιαιτερότητες. Μέσα στο γήπεδο όμως, όπως θέλει ο Γιώργος να κερδίσει, τόσο θέλω και εγώ. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και όλα τα υπόλοιπα μένουν στην απέξω. Εξάλλου, με τα παιδιά, είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα. Για τον Ομπράντοβιτς όλοι ξέρουν ποιος είναι. Για μένα σημαντικό είναι και πως είναι ως άνθρωπος και αυτό τα λέει όλα».

Για το αν πίστεψε πως ο Ολυμπιακός δεν θα φτάσει στο Final 4, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Κάναμε κακή αρχή με τη Μπιλμπάο και τότε κανείς δεν το πίστευε ούτε το περίμενε. Αργότερα βελτιωθήκαμε, ήρθαν οι νίκες και το πιστέψαμε».

Για το αν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, κούραση, ο Διαμαντίδης είπε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα κούρασης, η ομάδα έχει κερδίσει τίτλους και έχει κερδίσει φέτος το κύπελλο και θέλει να κατακτήσει κι άλλους τίτλους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια ο αρχηγός των «πρασίνων» αναφέρθηκε και στο μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Να ξεκινήσουμε από τη διοίκηση τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Το γεγονός πως είναι η ίδια τεχνική ηγεσία, αλλά και ο ελληνικός κορμός, είναι τα τρία σημαντικά πράγματα για να βρίσκεται μία ομάδα ψηλά».

Για το αν σκέφτονται το ΝΒΑ ή να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους οι δύο παίκτες απάντησαν:

Διαμαντίδης: «Για το ΝΒΑ δεν έχω να πω σίγουρα τίποτα. Στον Παναθηναϊκό έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ».

Πρίντεζης: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, όμως θέλω να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναπεί πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Για τα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του Final 4 της Ευρωλίγκας οι δύο αθλητές είπαν:

Διαμαντίδτης: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι και μάλιστα δύσκολο. Μακάρι να φτάσουμε στον τελικό. Νομίζω πάντως πως θα είναι πιο δύσκολος ο τελικός».

Πρίντεζης: «Μόνο καλύτεροι γινόμαστε. Αν χάσουμε δεν θα πεθάνουμε κι' όλας. Δεν μας αγχώνει που η Μπαρτσελόνα είναι σε καλή κατάσταση».

Οι δύο παίκτες πάντως δεν συμφώνησαν στο αν το Final 4 θα επηρεάσει τους τελικούς της Α1 Ανδρών:

Διαμαντίδης: «Οι μεταξύ μας αγώνες μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και την έκβαση του Final 4, αλλά θα παίξει ρόλο και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ίσως όχι μεγάλο ρόλο, αλλά θα παίξει. Θα δούμε πως θα πάει».

Πρίντεζης: «Δε νομίζω πως ό,τι γίνει στο Final 4 θα μας επηρεάσει στους τελικούς της Α1. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, και αν έρθει κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε στην ερώτηση αν θα ήθελε κάποιον άλλον για συμπαίκτη του από τις άλλες τρεις ομάδες του Final 4: «Υάρχουν παίκτες που είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά νομίζω ότι είμαι ευχαριστημένος με τους συμπαίκτες που έχω στην ομάδα μου. Η ομάδα μου έχει παίκτες που είναι πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω πως θέλω κάποιον παίκτη».

Ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης αν δεν έχει καλό σουτ: «Το σουτ που έχει κάποιος σαν ταλέντο. Αν δεν το έχεις κάνεις 300 σουτ την ημέρα για να γίνεις καλύτερος».

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μιλάει για τον Αντρέι Κιριλένκο: «Είναι σημαντικός παίκτης, τους δίνει πολλά πράγματα, είναι παντού σε όλες τις φάσεις. Μας προβληματίζει και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτός, υπάρχουν και άλλοι απλά είναι και αυτός».

Από την πλευρά του ο Πρίντεζης μίλησε για την απουσία του Ρίκι Ρούμπιο: «Ο Ρούμπιο δεν έκανε τη διαφορά στη Μπαρτσελόνα όσο στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας είναι εξίσου καλός. Είχε τον κορμό της και είναι δεμένη ομάδα. Έχει τους Ναβάρο και Λόρμπεκ και αν τους περιορίσουμε θα έχουμε πιο πολλές ελπίδες».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν έχει κάποιους στόχους: «Δεν έχω βάλει κάποιον στόχο. Ήρθα σε μια ομάδα που έχω τη δυνατότητα να παίζω σε υψηλό επίπεδο, έχω πάρει τίτλους, ότι στόχο έχει η ομάδα είναι και δικός μου στόχος».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Καλός προπονητής είναι αυτός που παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Ένας από αυτούς είναι ο προπονητής μας».

Στη συνέχεια οι φίλαθλοι ρώτησαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη αν έχει μετανιώσει που αποχώρησε από την Εθνική και θέλει να ξαναγυρίσει: «Δεν έχω μετανιώσει, έχω πάρει μία απόφαση. Οι υποχρεώσεις μου είναι με τον Παναθηναϊκό πλέον», ενώ σε ερώτηση για το πώς ένιωσε όταν έβαλε το τρίποντο με τη Γαλλία, απάντησε: «Πολύ όμορφα είναι λογικό να νιώθω όμορφα περάσαμε στον τελικό».

Στη συνέχεια οι δύο παίκτες αναφέρθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Πρίντεζης: «Το ελληνικό μπάσκετ περνάει μια κρίση, όμως ο Έλληνας το αγαπάει. Η επαρχία έχει το ρόλο της στην Α1 και το μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία πολύ. Εκεί ο κόσμος αγκαλιάζει αρκετά το άθλημα».

Διαμαντίδης: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο όπως και η Εθνική ομάδα. Από κει και πέρα μικρές εθνικές ομάδες που δείχνουν ότι υπάρχουν παιδιά που βγαίνουν. Μπορεί οι άλλες ομάδες να μην είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο, ωστόσο έχει αποδειχτεί πως αν δεν μπεις στο γήπεδο, να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου θα την «πατήσεις». Θέλουμε ένα καλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε πιο πολλές ομάδες από την επαρχία, εκεί όπου διψάει ο κόσμος για μπάσκετ. Τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα με την κρίση. Εύχομαι να περάσει και να βελτιωθεί.

Στη συνέχεια οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς στη χώρα μας:

Πρίντεζης: «Γουστάρουν όλοι μια έδρα καυτή, με φωνές και πολύ κόσμο, όμως δεν πρέπει να φτάνουν σε ακρότητες. Να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνει κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός».

Διαμαντίδης: «Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο και πετάνε διάφορα αντικείμενα ή θα χτυπήσουν κάποιον ή δεν ξέρω και εγώ τι μπορεί να γίνει. Θέλω να τους βάλω στη δική μας θέση και να πάμε εμείς στη δικιά τους και να τους πετάω πράγματα και να δούμε πως θα νιώσουν. Είναι εύκολο να λέμε και να λέμε, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει. Παρακαλάμε να μην μας πετύχει τίποτα και γίνει κάτι κακό».

Για το γεγονός πως ο κόσμο τους φαντάζεται μερικές φορές με αντίθετες φανέλες οι δύο παίκτες απάντησαν:

Διαμαντίδης: «Μπα, δε νομίζω (γέλια)».

Πρίντεζης: «Με φανέλα Παναθηναϊκού; Δε νομίζω (γέλια). Αν θέλει να έρθει ο Δημήτρης στον Ολυμπιακό»!

Στη συνέχεια ο Πρίντεζης τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον ομαδα: «Το δυνατό σημείο της ομάδας μας είναι πως είμαστε... ομάδα! Μπασκετικά, τα συστατικά μας είναι η σκληρή άμυνα και οι καλές επιστροφές. Αν τα βγάλουμε αυτά μπορούμε να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα».

Για το πότε και πως θέλει να σταματήσει το μπάσκετ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε: «Το πότε θα σταματήσω δεν το ξέρω ακόμα. Είμαι στα 32 και από δω και πέρα η καριέρα μου θα παίρνει την κατιούσα. Θέλω όσο μπορώ να είμαι καλά και όταν δω ότι δεν είμαι σε ένα καλό επίπεδο, τότε θα αποχωρήσου. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με υγεία».

Για το αν οι δύο παίκτες έχουν μετανιώσει για κάτι στην καριέρα τους:

Πρίντεζης: «Δεν μετανιώνω για κάτι. Πιστεύω πως ό,τι σου τυχαίνει έχει και την θετική του πλευρά».

Διαμαντίδης: «Υπάρχουν πράγματα που δεν έχω κάνει σωστά, αλλά αυτές είναι οι επιλογές μου. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι, αλλά δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Ίσως στην αντίδραση μου με τον Τεόντοσιτς, ίσως ήταν λάθος, αλλά κάτι είχε προηγηθεί πιο πριν».

Για τη μεταγραφή του στη Μάλα ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Συμπαίκτες και προπονητής με βοήθησαν να βελτιωθώ. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να βελτιωθώ και δεν έχασα ούτε μία μέρα προπόνησης. Δε μου άξιζε αυτό που συνέβη στη Μάλαγα, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, και ήθελα να γυρίσω καλύτερος».

Για το επίπεδο των άλλων ελληνικών ομάδων ο Διαμαντίδης απάντησε: «Δεν είναι κακό το επίπεδο των άλλων ομάδων. Αυτούς έχουν και με αυτούς παίζουν, αλλά αν δεν είσαι καλός χάνεις όπως έγινε στην Καβάλα που είναι το πιο τρανό παράδειγμα».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει μέλλον: «Έχει μέλλον ο Ολυμπιακός, αυτό μας δείχνει φέτος. Δουλεύουμε πολύ και αν κρατήσουμε έναν κορμό έχει μέλλον τα επόμενα 5-10 χρόνια».

Ο «3D» αναφέρθηκε στη συνέχεια και πάλι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η ΤΣΣΚΑ τρέχει αρκετά και έχει ψηλούς παίκτες και μπορεί να δημιουργήσει διάφορα «ματς απ». Το δικό μας το «πικ εν ρολ» μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Θα δούμε. Είναι βασικό συστατικό το «πικ εν ρολ».

Σε ερώτηση για το αν έχει αντιγράψει το «χουκ» του, ο Πρίντεζης απάντησε: «Δεν έχω αντιγράψει το «χουκ». Βγήκε στην πορεία! Σημασία έχει να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι».

Από την πλευρά του ο Διαμαντίδης αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τον Ηρακλή: «Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου από την Καστοριά και πήγα στον Ηρακλή πέρασα πολύ ωραία, έκανα φίλους και ήμουν τυχερός που βρέθηκα σε μία ομάδα σαν τον Ηρακλή».

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Να κερδίσει αυτός που το αξίζει, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μην υπάρξουν ακρότητες».

Σε ερώτηση πως γίνεται ο Διαμαντίδης με τον Μπατίστ να βρίσκονται τόσο εύκολα με «κλειστά μάτια», ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού απάντησε: «Όταν παίζουμε πολλά χρόνια μαζί είναι λογικό».

Τέλος, ερωτώμενος με ποιον παίκτη θα ήθελε να παίξει μαζί και ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε τον Πρίντεζη, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού απάντησε: «Και εγώ με τον... Γιασικεβίτσιους (γέλια)!».

Για το γεγονός πως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χαμηλότερα μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι:

Διοαμαντίδης:  «Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι δεν παίζει μεγάλο ρόλο το το μπάτζετ που έχει μία ομάδα. Ας πούμε ο Ολυμπιακός φέτος είχε χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι και σε κάθε παιχνίδι παρουσίαζε μεγάλη βελτίωση. Και εμείς είχαμε χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, αλλά η ομάδες»

Θέλουν τελικό «αιωνίων» Διαμαντίδης και Πρίντεζης!



Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved