O Giannis θα είναι εκεί!
In Time

O Giannis θα είναι εκεί!

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει τα 90 δευτερόλεπτα που άλλαξαν τον κόσμο και οδήγησαν την Εθνική με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη επί της Κροατίας, αλλά επισημαίνει και τον ρόλο των συμπαικτών του

Αν ο Άρβιντας Σαμπόνις ήταν το θαύμα της φύσης για το Παγκόσμιο μπάσκετ πριν από τρεις δεκαετίες, το σύγχρονο θαύμα της φύσης είναι δίχως άλλο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος οδήγησε εκ του ασφαλούς στο φινάλε την Ελλάδα στη νίκη επί της Κροατίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ το Μιλάνο.

Το «Greek Freak» και το «φρικιό» δεν αποτυπώνουν την επίδραση που έχει ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τους Κροάτες έκανε τα πάντα.

Αρχικά, πήρε θέση για να υποδεχθεί την μπάλα και να καρφώσει ανάποδα στην πάσα του Νικ Καλάθη πάνω από τη στεφάνη, στη συνέχεια είπε «στοπ» στον Ίβιτσα Ζούμπακς. Στην ύστατη προσπάθεια του αντιπάλου να πλησιάσει όταν σηκώθηκε ο Τζαλίν Σμιθ για τρίποντο τέντωσε το κορμί του προσφέροντας ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός με την τάπα στον Αμερικανό γκαρντ. «Κερασάκι στην τούρτα» των 90 δευτερολέπτων ήταν το «γκολ-φάουλ» με αντίπαλο τον Μάριο Χεζόνια στην τελευταία επίθεση «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ελληνική ομάδα.

Giannis tapa

Ουσιαστικά αυτά τα 90 δευτερόλεπτα επιβεβαίωσαν εμφατικά γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μοναδικό αθλητικό φαινόμενο, που καθηλώνει τον κόσμο μετατρέποντας το μπάσκετ σε απόλαυση που θέλεις να ζήσεις!

Τι μας δίδαξε το πρώτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ; Πολύ απλά ότι όσο οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα απλά και τα αυτονόητα, ο ίδιος θα είναι εκεί ως… απομηχανής θεός για να «καθαρίζει την μπουγάδα» όταν τα πράγματα θα ζορίζουν.

Ασφαλώς και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και σήκωσε την Ελλάδα στους ώμους του για ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν συγκλονιστικός στην άμυνα (είχε 7 ριμπάουντ) και όταν απαιτήθηκε σκόραρε κιόλας και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε πολύ δουλειά.

Οι δυο γκαρντ Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας μπορεί να μην βρέθηκαν και στην καλύτερη βραδιά, δικαιολογημένα ειδικά ο δεύτερος που προέρχονταν από τραυματισμό και απουσία όμως τα έδωσαν όλα στο παρκέ, ενώ τρομερή δουλειά έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Δημήτρης Αγραβάνης στην ρακέτα κερδίζοντας πολλές μάχες.

Όσο θα μάχονται με το ίδιο πάθος και με «μάτι που γυαλίζει», στο τέλος θα είναι πάντα εκεί ο Giannis, για να τελειώσει τη δουλειά. Πολύ απλά γιατί είναι μοναδικό αθλητικό φαινόμενο, είναι ένα «φρικιό» που γουστάρει όλη η Ελλάδα να βλέπει στο παρκέ με την φανέλα με το εθνόσημο.

Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εθνικής, κάτι απόλυτα λογικό, αφού τα προβλήματα τραυματισμών δεν αφήνουν τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες σε ησυχία, όμως ένα είναι σίγουρο.

Η παρουσία και το πάθος του «Greek Freak» αποτελούν το καλύτερο συστατικό για να πετύχουμε στο Ευρωμπάσκετ. Αρκεί, όπως είπαμε και παραπάνω να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες την δουλειά τους, τίποτε περισσότερο. Αυτό που ξέρουν, ο καθένας στον ρόλο που τους έχει αναθέσει ο Δημήτρης Ιτούδης και στο τέλος κάτι καλό θα βγει…



Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved