Ελλάδα-Πολωνία 95-77: Ξέσπασε, πέρασε και τώρα... Λιθουανία!

Ελλάδα-Πολωνία 95-77: Ξέσπασε, πέρασε και τώρα... Λιθουανία!

Η Ελλάδα έκανε «περίπατο» στον «τελικό» με την Πολωνία (95-77) και πήρε με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τους «16» του Ευρωμπάσκετ- Τρομεροί οι Καλάθης, Σλούκας, στο 65% τα τρίποντα και τώρα... Λιθουανία στο πρώτο νοκ άουτ

Η Εθνική έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο στο κρίσιμο παιχνίδι με την Πολωνία. Ήταν απόλυτα έτοιμη για το do or die ματς και κατάφερε να επικρατήσει με εμφατικό τρόπο (95-77) παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «16», όπου και θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία στην Πόλη το Σάββατο (9/9).

Έστω και την ύστατη ώρα, η «γαλανόλευκη» έβγαλε στο παρκέ μέρος των δυνατοτήτων της και με τον Καλάθη, να κάνει ρεκόρ πόντων με τη φανέλα της Εθνικής με 24 πόντους και 10 ασίστ, να ηγείται διέλυσε τους Πολωνούς.

Ο άσος του Παναθηναϊκού βγήκε μπροστά έχοντας μάλιστα 4/7 τρίποντα και μαζί με τον Σλούκα που είχε 26 πόντους με 5/6 τρίποντα οδήγησαν την Ελλάδα στη νίκη με το ποσοστό της ομάδας από τα 6.75 να φτάνει στο 65%!

Μολονότι οι παίκτες του Κώστα Μίσσα είχαν αρκετά προβλήματα με τους ψηλούς της Πολωνίας στο 1ο δεκάλεπτο και βρέθηκαν στο -8 (19-27 και 21-29), έκλεισαν το ημίχρονο προβάδισμα έξι πόντων χάρη σε ένα σερί 11-0 της «γαλανόλευκης» με μπροστάρηδες τους Καλάθη και Σλούκα.

Το εξαιρετικό ποσοστό της Εθνικής στα τρίποντα (65% !) και το γεγονός ότι υπήρχε αν μη τι άλλο ένα ξεκάθαρο πλάνο αλλά και αυταπάρνηση σε μπάλες που έκαιγαν, διατήρησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ρόλο οδηγού.

Ο Καλάθης μαζί με τον Σλούκα αποτελούσαν το κύριο όπλο της Ελλάδας τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά, κάτι που σε συνδυασμό με τις άμυνες και τα σουτ που βγήκαν μας έδωσε τη δυνατότητα στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο να πάρουμε διαφορά 9 πόντων 84-75 με κάρφωμα του Παπαγιάννη.

Παρότι οι Πολωνοί επιχείρησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, η Ελλάδα έσφιξε την άμυνά της και με τρίποντο του Πρίντεζη έγινε 87-75 2'11'' πριν το τέλος. Η νίκη-πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ κλείδωσε με νέα τρίποντα του Καλάθη και του Σλούκα στο φινάλε που διαμόρφωσαν το 95-77.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 24 (4), Μπουρούσης 10, Σλούκας 26 (5), Παππάς 3 (1), Παπαγιάννης 8, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Θ. Αντετοκούνμπο

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μάικ Τέιλορ): Σοκολόφσκι 2, Τσελ, Κούλιγκ 26 (3), Ζαμοϊσκι 5 (1), Πονίτκα 8, Βαζίνσκι 17 (1), Κόζαρεκ 12 (2), Καρνόφσκι 7

 

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι της Εθνικής από το Live Chat του Onsports:

 



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved