Καλάθης: «Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Ευρωμπάσκετ»

Καλάθης: «Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Ευρωμπάσκετ»

Την άποψή του πως κάθε ομάδα που μετέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάκτησή του, εξέφρασε ο Νικ Καλάθης.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε για το ματς που ακολουθεί με την Γαλλία, υποστηρίζοντας πως πρέπει να περιοριστούν οι σκόρερ που διαθέτουν οι «μπλε», ενώ παράλληλα, μίλησε και για τις εκπλήξεις της Γεωργίας και της Φινλανδίας στην πρεμιέρα του τουρνουά.

«Έλεγα στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι συγκάτοικός μου, πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο το Eurobasket 2017, μπορεί να το κερδίσει ο καθένας», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε για το ματς με την Γαλλία: «Είμαστε έτοιμοι. Η Γαλλία προέρχεται από ήττα και θα έχει περισσότερο κίνητρο. Εμείς θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Παρακολούθησα το ματς της Γαλλίας με την Φινλανδία, θεωρώ πως δεν έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν στην πρεμιέρα, αλλά οι διοργανωτές διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο. Πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ τους και τους παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές. Η Γαλλία έχει γκαρντ όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό και Ερτέλ, ενώ έχει και τον Ντιαό που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ισορροπία και στα γκαρντ και στη ρακέτα. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης στο λόου ποστ. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην επίθεση».

Όσον αφορά στην συνέχεια της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, σχολίασε: «Προχωράμε βήμα βήμα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Στο πρώτο ματς δεν παίξαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Το κλειδί και για τη συνέχεια θα είναι η άμυνα, γιατί έτσι βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στο σετ παιχνίδι πηγαίνουμε πιο αργά».

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας: «Φυσικά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλήγωσε την ομάδα, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην EuroLeague. Φυσικά δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει ό,τι ο Γιάννης μέσα στο γήπεδο, αλλά σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες που έπαιζαν κυρίως, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πολύ χρόνο. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Έχουμε πιο ισχυρό σύνολο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για 40 λεπτά. Αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε πιθανότητες νίκες. Αρκεί να σταματήσουμε τους γκαρντ τους».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved