Καλάθης: «Μετάλλιο με Εθνική,  επιστροφή στα Final-4»!

Καλάθης: «Μετάλλιο με Εθνική, επιστροφή στα Final-4»!

Ο Νικ Καλάθης άνοιξε την καρδιά του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και οριοθετεί τον διπλό στόχο

 

Λένε πως «η ποιότητα ενός ηγέτη αντικατοπτρίζεται στα στάνταρντ που βάζει για τον εαυτό του» και ο Νικ Καλάθης είτε φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, είτε της Εθνικής ομάδας, έχει μάθει να βάζει πάντα ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών του και να τους υλοποιεί.

Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, το «μυαλό» του «τριφυλλιού», αλλά και της «επίσημης αγαπημένης», αποτελεί έναν από τους βασικούς «πυλώνες» της τακτικής του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει ξανά στα μετάλλια σ’ ένα Ευρωμπάσκετ.
Ο Νικ Καλάθης, ανοίγει την καρδιά του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και μιλάει για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να ανέβει ξανά στο βάθρο, ενώ βλέπει μέχρι το Βελιγράδι και το Final-4 της Euroleague, γιατί έτσι έχει μάθει. Τα στάνταρ που βάζει για τον εαυτό του και για την ομάδα που αγωνίζεται και δίνει και την ψυχή του, είναι πάντα υψηλά.

Νικ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη φετινή Εθνική ομάδα;
«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ευτυχώς όλοι μας είμαστε υγιείς κι έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό στο Ευρωμπάσκετ. Οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί στο τουρνουά και δεν βλέπω τον λόγο που δεν θα έπρεπε να είναι υψηλοί. Δουλεύουμε σκληρά κι όλοι είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε με τους υπόλοιπους κι είμαστε σαν μια οικογένεια. Είναι φυσιολογικό λοιπόν οι στόχοι μας να είναι υψηλοί σε αυτό το τουρνουά.

Ποιες είναι οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή ομάδα;
«Η αλήθεια είναι ότι πέρσι σταθήκαμε άτυχοι και δεν είχαμε παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Σλούκας κι ο Πρίντεζης. Είναι πολύ καλοί παίκτες και σημαντικά κομμάτια γι' αυτή την ομάδα κι είναι πολύ καλό που τους έχουμε στη φετινή προσπάθεια. Μπορούν να δώσουν πολύτιμες βοήθειες... Όπως είπα και πριν, είμαστε όλοι εδώ και θα είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα στους αγώνες».

Εφτά χρόνια δίχως μετάλλιο είναι πάρα πολλά για την Ελλάδα. Δεν συμφωνείς;
«Αυτός είναι κι ο στόχος μας! Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο... Προς το παρόν, πάντως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και να δέσουμε ως ομάδα. Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε όταν έρθει η ώρα»!

Αισθάνεσαι ότι υπάρχει πίεση για το μετάλλιο, επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά το 2009 στο Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία;
«Όχι! Δεν νοιώθουμε καμία πίεση... Ξέρουμε ο ένας τον άλλον και παίζουμε καλά μαζί, συνεπώς δεν υπάρχει πίεση. Για να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει κι είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε κι όλα θα πάνε καλά».

«Μας αμφισβήτησαν μετά την Φενέρ, αλλά δείξαμε ποιοι είμαστε»

Στους περσινούς τελικούς ο Νικ Καλάθης ήταν ο κινητήριος μοχλός των «πρασίνων» και εκείνος που έδωσε το σύνθημα για τον τίτλο στο ΣΕΦ. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά θέλει να αξιοποιήσει ο «στρατηγός» Μίσσας και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods άλλωστε έχει μάθει να σηκώνει το βάρος και να οδηγεί με ασφάλεια τους συμπαίκτες του στην εκπλήρωση του στόχου τους. Δεν θα διστάσει να βγει μπροστά, να αναλάβει δράση, να εμψυχώσει τους συναθλητές του, να πάρει την «μπάλα όταν καίει» και να κάνει το σωστό. Το έπραξε με υποδειγματικό τρόπο στους τελικούς και είναι έτοιμος να το κάνει και με την Εθνική ομάδα. Έχει άλλωστε την τεχνογνωσία για να το υποστηρίξει…

Σε προσωπικό επίπεδο, οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησες στους τελικούς των play offs με τον Ολυμπιακό μπορούν να αποτελέσουν μια προσωπική... ώθηση ώστε να ηγηθείς και της Εθνικής ομάδας;
«Είναι πράγματι μια καλή... ώθηση! Καταφέραμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό Superfoods και συνεχίζω με το επόμενο βήμα, το οποίο είναι η Εθνική ομάδα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της».

Σε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και δύσκολες στιγμές ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε το νταμπλ. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για το «χτίσιμο» του χαρακτήρα της ομάδα για τα επόμενα χρόνια;
«Ήταν πολύ σημαντικό! Όλοι μας αμφισβήτησαν μετά τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά εμείς δείξαμε ότι διαθέτουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα με πολλές επιλογές και καταφέραμε να πάρουμε παιχνίδια στα οποία χρειαζόμασταν τη νίκη, όπως ήταν ο πέμπτος τελικός στο ΣΕΦ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιστεύαμε ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ καλό που δείξαμε πόσο σκληρή ομάδα διαθέτουμε».

«Ο τίτλος στο 5ο ματς ότι καλύτερο»

Η πίστη του Νικ Καλάθη στην ανατροπή του σκηνικού στους τελικούς των play offs μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε εμπεδώθηκε στο παρκέ, όπου ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Η νέα χρονιά μπορεί να αργεί ακόμη, αλλά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν μπορεί να αρκεστεί με τίποτε λιγότερο από την προσπάθεια για να φτάσει στο Βελιγράδι, όπου θα πραγματοποιηθεί το Final-4 της Euroleague. Ξέρει καλά ο Νικ ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει μεγάλες προσδοκίες και το ίδιο αισθάνεται κι εκείνος από την μεριά του. Όταν έρθει εκείνη η ώρα φαίνεται από τώρα έτοιμος για να διεκδικήσει την εκπλήρωση του στόχου του.

Ως αρχηγός, πίστευες ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods θα ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν;
«Το πίστευα 100%! Και δεν το πίστευα μόνο εγώ αλλά όλη στην ομάδα το πιστεύαμε. Όλοι στα αποδυτήρια γνωρίζαμε τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε! Σίγουρα θα θέλαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα νωρίτερα και να μην χρειαστεί να φτάσουμε ως το Game 5 στους τελικούς αλλά αυτό το έκανε ακόμα καλύτερο για εμάς»!

Θεωρείς ότι ο μεγάλος στόχος φέτος για την ομάδα είναι το Final-4 της Euroleague στο Βελιγράδι;
«Δεν το σκέφτομαι ακόμα, καθώς προέχει η Εθνική ομάδα αλλά όταν έρθει αυτή η ώρα με τον Παναθηναϊκό Superfoods θα είναι κάτι στο οποίο σίγουρα θα εστιάσουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θέλουμε να φέρουμε και πάλι τον Παναθηναϊκό Superfoods στο Final-4 της Euroleague. Συνεπώς, ένα μετάλλιο με την Εθνική κι η επιστροφή στο Final-4 της Euroleague με τον Παναθηναϊκό Superfoods θα είναι ό,τι καλύτερο για τη φετινή χρονιά».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved