Ζήσης: «Έτοιμοι για ένα δύσκολο αγώνα»

Ζήσης: «Έτοιμοι για ένα δύσκολο αγώνα»

Στη δυσκολία του σημερινού (03/09, 18.00) αντιπάλου της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας στάθηκε ο Νίκος Ζήσης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εξέδρα», παραδέχθηκε πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν. Έκανε, επίσης, τον απολογισμό των πρώτων δύο αγώνων με Βοσνία και Φινλανδία, αναφέρθηκε στους «πρωτάρηδες» και το μοίρασμα του χρόνου, αλλά και το στόχο της Εθνικής στον όμιλο. «Κοιτάζουμε να εξασφαλίσουμε αυτή την πρόκριση όσο γρηγορότερα γίνεται και μετά να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα», εξήγησε. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν έχει μείνει ικανοποιημένος από τις έως τώρα εμφανίσεις της Εθνικής, η οποία έχει κάνει το «δύο στα δύο»: «Σαφώς και οι νίκες μετράνε πάνω από όλα. Τις θέλαμε και τις πήραμε. Από εκεί και πέρα, ναι, υπάρχουν και άλλα σημεία που είναι θετικά έπειτα από τα πρώτα δύο παιχνίδια. Με τους Φινλανδούς εμφανιστήκαμε καλύτεροι από την πρεμιέρα, έστω κι αν είχαμε πάλι κενά διαστήματα που χρειάζονται προσοχή. Γενικά, όμως, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια απέναντι σε μια ομάδα που υστερεί μεν σε μπασκετικά προσόντα, όμως έχει καλούς αθλητές.

Συνολικά κάναμε αρκετά καλή δουλειά, και το καλύτερο είναι ότι μετά το κακό πρώτο ημίχρονο με τη Βοσνία διαρκώς βελτιωνόμασταν. Είμαστε καλύτεροι από ημίχρονο σε ημίχρονο, αλλά πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάζουμε μπροστά, αφού οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες».

Για την ΠΓΔΜ: «Είναι επικίνδυνος αντίπαλος και ήδη δουλέψαμε αρκετά μέσα από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή, 02/09) προπόνηση. Θα είναι ψυχολογικά ντοπαρισμένοι μετά τη μεγάλη νίκη που πήραν από τους Κροάτες, ενώ έχουν φέρει και πολύ κόσμο εδώ που φωνάζει, τους εμψυχώνει, ενώ με εμάς που υπάρχουν και οι γνωστές ιστορίες θα είναι ακόμα πιο ένθερμοι. Τα περιμένουμε όλα αυτά όμως και θα είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο αγώνα».

Για τους «πρωτάρηδες» της Εθνικής κι αν έχουν ξεπεράσει το άγχος: «Κάθε ημέρα που περνάει τους κάνει να κατανοούν όλο και περισσότερο τι εστί Ευρωμπάσκετ: ένα μεγάλο τουρνουά με έντονη πίεση. Κάθε ημέρα προσαρμόζονται στις παράξενες συνθήκες που δημιουργούνται στο άδειο γήπεδο, αφού στο δικό μας για ένα λόγο που δεν έχω καταλάβει σπάνια μαζεύονται πάνω από 500 άτομα. Ξέρεις, είναι δύσκολη κατάσταση κι αυτή, όταν στα τουρνουά προετοιμασίας παίζαμε μπροστά σε 5.000-6.000 ανθρώπους. Πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά για να συνηθίσεις τέτοια ατμόσφαιρα και, αν έρχεσαι από τον πάγκο, ακόμα πιο δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν είσαι και άπειρος».

Για το γεγονός πως ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε σε όλους τους παίκτες στα πρώτα δύο παιχνίδια: «Αυτό λοιπόν που λες είναι ίσως το πιο σημαντικό. Κατάλαβε ο καθένας μας ότι είμαστε ομάδα, ότι θα έρθει η στιγμή που ο καθένας θα χρειαστεί να προσφέρει. Σε τόσο μεγάλο τουρνουά, μία ο ένας θα δίνει περισσότερα, μία ο άλλος. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να καλύψουν και την κακή βραδιά του συμπαίκτη τους. Να δίνουν όλοι από κάτι, όποτε αυτό χρειαστεί, με κοινό στόχο φυσικά στο τέλος να νικάει η ομάδα».

Για το εάν ο στόχος της Ελλάδας είναι η πρωτιά στον όμιλο: «Χωρίς να αλλάζει το γεγονός ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, αφού κάναμε σωστά τα δύο πρώτα βήματα κοιτάζουμε να εξασφαλίσουμε αυτή την πρόκριση όσο γρηγορότερα γίνεται και μετά να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Οι ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία που έχουμε αντιπάλους είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο και ικανές να κάνουν τη ζημιά. Ας κερδίζουμε εμείς, γιατί είναι και παράξενο το σύστημα και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το καλό θα είναι να έχουμε φύγει νικητές με τις ομάδες που θα συνεχίσουν, ώστε να πάρουμε μαζί μας τους βαθμούς».

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε και στην εφημερίδα «Goal». Είπε μεταξύ άλλων…

Για τις απουσίες: «Είναι αλήθεια πως φέτος μας λείπουν μεγάλοι παίκτες κι έτσι έχουμε μεγαλύτερο βάρος κάποιοι άλλοι. Το θέμα είναι πως η Εθνική γεννιέται και πεθαίνει μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Σεπτεμβρίου και σε αυτό το διάστημα όλοι μας πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να την οδηγήσουμε ψηλά».

Για τα νέα, αυξημένα, καθήκοντά του στην Εθνική: «Πάντα στην καριέρα μου, είτε ήμουν πρωταγωνιστής είτε 10ος και 11ος παίκτης, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να νικάμε. Έτσι το βιώνω και τώρα».

Για τη σημερινή (03/09, 18.00) αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ: «Είναι καλή ομάδα, αλλά φυσικά δεν είναι κάνα μεγαθήριο. Ο Μακ Κάλεμπ τους ανεβάζει δύο ταχύτητες, καθώς είναι τρομερά εκρηκτικός. Είναι φοβερός στη διείσδυση και δημιουργεί ρήγματα σε πολλές φάσεις του. Δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτούς και πάνω από όλα πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας».

Για το εάν θα δεχόταν νατουραλιζέ στην Εθνική, όπως έχουν οι Σκοπιανοί: «Βλέπουμε ότι οι περισσότερες από τις 24 εθνικές έχουν από έναν. Βασικά είναι θέμα της ομοσπονδίας, αυτοί που ελέγχουν αν είναι σημαντικό να υπάρχει ένας τέτοιος στην ομάδα. Οι Έλληνες δείχνουν ότι υπάρχει αρκετό υλικό από πίσω ώστε να διαδεχθεί την επιτυχημένη φουρνιά που σιγά σιγά θα αποχωρήσει».

Ο διεθνής γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη και στην εφημερίδα «Πράσινη», στην οποία ανέφερε…

Για τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η Εθνική στη Λιθουανία: «Είναι το δυσκολότερο τουρνουά, καθώς δεν έχεις την πολυτέλεια να χαλαρώσεις ποτέ! Φάνηκε άλλωστε και απέναντι στη Φινλανδία, όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι όλη την ώρα στο παιχνίδι και δεν επαναπαυθήκαμε καθόλου. Δεν μπορούμε να ανάψουμε τις μηχανές, να πατήσουμε ένα κουμπί και απλώς και μόνο με τα ονόματα και τις φανέλες να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι».

Για το τι χρειάζεται να κάνει η Εθνική στη συνέχεια, σε σχέση με τους πρώτους δύο αγώνες: «Πρώτα από όλα να μην υπάρχουν κενά διαστήματα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους. Όμως, πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα στη συνέχεια, καθώς θα βρεθούμε απέναντι σε πιο ποιοτικές ομάδες, με περισσότερο ταλέντο και παίκτες που τραβάνε το σκορ για τον αντίπαλο. Κομβική για την πορεία μας είναι η άμυνά μας. Στην επίθεση ξέρουμε τους ρόλους μας και είμαι σίγουρος ότι ο πάγκος θα βοηθήσει».

Για τις προσκλήσεις των Σκοπιανών: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά για να μην την πατήσουμε στις προκλήσεις που θα υπάρξουν. Τους αντιμετωπίσαμε και πριν από δύο χρόνια ξανά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλώς να αφοσιωθούμε στο δικό μας παιχνίδι για να κερδίσουμε και να προκριθούμε το συντομότερο δυνατό στην επόμενη φάση. Η οποιαδήποτε πρόκληση θα μας δώσει έξτρα κίνητρο για να πετύχουμε το στόχο μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Μπαμ» με Νασρί η Αντάλιασπορ
«Μπαμ» με Νασρί η Αντάλιασπορ
Δεν φεύγει ο Κουρμπέλης!
Δεν φεύγει ο Κουρμπέλης!
Χωρίς τον Ταχτσίδη ο Ολυμπιακός με Ριέκα
Χωρίς τον Ταχτσίδη ο Ολυμπιακός με Ριέκα
Η αποκάλυψη του Ντάνου για τις σεξουαλικές ορμές στο Survivor (video)
Η αποκάλυψη του Ντάνου για τις σεξουαλικές ορμές στο Survivor (video)
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης