Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 85-80: Πήρε το ντέρμπι κι «αγκάλιασε» την πρωτιά στη Basket League!

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 85-80: Πήρε το ντέρμπι κι «αγκάλιασε» την πρωτιά στη Basket League!

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός: Οι «πράσινοι» νίκησαν 85-80 τους «ερυθρόλευκους» στο «καυτό» ΟΑΚΑ, για τη 15η αγωνιστική της Basket League κι «αγκάλιασαν» την πρώτη θέση στη regular season και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς με τον Ολυμπιακό, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» πήραν σε 2-3 περιπτώσεις διψήφια διαφορά, αλλά στο τέλος χρειάστηκε να δείξουν ψυχραιμία για να καταφέρουν να λυγίσουν τον αντίπαλό τους, οι οποίοι βρήκαν τρόπους να επιστρέψουν. Μάλιστα, το κοντό σχήμα που επέλεξε να παίξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πήγε να γυρίσει... τούμπα το ντέρμπι στο τέλος.

Το «τριφύλλι» είχε παράπονα από τη διαιτησία και μάλιστα κατέθεσε ένσταση στο ημίχρονο του ματς, «καθώς ένα καλάθι 2 πόντων του Πίτερς 8'22" πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου μέτρησε για 3 πόντους. Οι διαιτητές δεν πήγαν να το δουν», όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, ουσιαστικά, εξασφάλισε την πρώτη θέση στη regular season και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs, καθώς για να τον προσπεράσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες λιγότερος στα ματς που απομένουν.

Αμφότερες οι ομάδες, πάντως, αγωνιούν για τους τραυματίες τους, καθώς ο Κώστας Σλούκας κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποχώρησαν με πρόβλημα. Μάλιστα, ο Σέρβος αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων από το παρκέ, με τον κόσμο να είναι και πάλι υποδειγματικός και την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ να είναι μαγική για ακόμα μια φορά.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός

Με το ΟΑΚΑ να δίνει σε ακόμα ένα παιχνίδι μια μοναδική ενέργεια, ο Παναθηναϊκός AKTOR κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ στο ξεκίνημα.

Τα πάντα ξεκίνησαν από την άμυνα, με τους Ναν και Γκραντ να ασκούν πίεση πάνω στην μπάλα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε λάθη. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν βρήκαν ρυθμό, έβαλαν τα περιφερειακά σουτ και προηγήθηκαν με 21-8 (7’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πέντε λάθη στο πρώτο 8λεπτο, αλλά κατάφεραν να βρουν «απαντήσεις» και πλησίασε στο +3 (23-20 στο 11’).

Ο Ναν, όμως, πήρε μπρος στη δεύτερη περίοδο κι άρχισε να δίνει μια εντυπωσιακή παράσταση στο παρκέ! Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τους 15 πόντους με 6/8 σουτ, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε το «τριφύλλι» να ξεφύγει με 40-26 (16’).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ανακάτεψαν την τράπουλα, βρήκαν λύσεις από τον πάγκο και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι «έσβησαν» ξανά τη διψήφια διαφορά των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε 28 πόντους μέσα στο «ζωγραφιστό» στο πρώτο μέρος κι από το -14 βρέθηκε στο -2 (44-42).

Ο Κώστας Σλούκας πρόλαβε να παίξει μόλις 7’11’’ στο πρώτο μέρος και τέθηκε νοκ άουτ, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα του οποίου ο Ολυμπιακός έχασε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος ψηλός πάτησε στο πόδι του Παπανικολάου κι αποχώρησε (εν μέσω χειροκροτημάτων) χωρίς να μπορεί να πατήσει το αριστερό πόδι του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» μπήκαν μετά την ανάπαυλα, κάνοντας σερί 6-0 και βρίσκοντας 17 πόντους από τα 12 λάθη των φιλοξενούμενων «έχτισε» ξανά διψήφια διαφορά (56-46 στο 26’).

Ο εξαιρετικός Πετρούσεφ (18π., 6ριμπ.) προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό, ο οποίος μείωσε σε 58-54 (28’), αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR, παίρνοντας ώθηση από το «καυτό» ΟΑΚΑ, ξέφυγε και πάλι με διψήφια διαφορά! Συγκεκριμένα, με τον Γκριγκόνις να σημειώνει 7 πόντους, «έτρεξε» σερί 9-0 και προηγήθηκε με 73-58 (33')!

Τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε με πέντε φάουλ και τον κορυφαίο παίκτη του (βλ. Πετρούσεφ). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και μετέτρεψαν σε ντέρμπι το φινάλε του αγώνα, καθώς μείωσαν σε 80-76, 1'40'' για το τέλος.

Μετά από διαδοχικά λάθη από τις δύο ομάδες, ο Πίτερς με τρίποντο έφερε την ομάδα του Πειραιά στον πόντο (80-79), στα 28.1'' πριν το φινάλε! Ακολούθησαν 1/2 βολές από Γκραντ και Ουίλιαμς - Γκος, ενώ ο Γκριγκόνις έβαλε και τις δύο όταν βρέθηκε στη γραμμή, για το 83-80, 10.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Ουόκαπ έκανε λάθος επαναφορά, με τον Καλαϊτζάκη να κλέβει και με 2/2 βολές «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Πιτσίλκας
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Γκραντ 19 (1τρ., 5ασ.), Ναν 16 (1), Λεσόρ 11 (7ριμπ.), Γκριγκόνις 18 (3), Μήτογλου 13 (9ριμπ.), Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 4, Ερνανγκόμεθ 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 11 (1τρ., 6ασ., 6λ.), Κάνααν 2, Παπανικολάου 5 (1τρ., 5ριμπ.), Πίτερς 14 (2τρ., 7ριμπ.), Μιλουτίνοφ 4, Ουίλιαμς-Γκος 16 (1τρ., 7ασ.), Λαρεντζάκης 6 (2), Μήτρου-Λονγκ, Μπραζντέικις 4, Πετρούσεφ 18 (1τρ., 6ριμπ.)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εργκίν Αταμάν (Παναθηναϊκός AKTOR)

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός)



Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved