Κέντρικ Ναν: «Να δείξουμε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό»

Κέντρικ Ναν: «Να δείξουμε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό»

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε για την έως τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό AKTOR, το πρώτο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την υποδοχή που είχε από τον Αταμάν, αλλά και τους λόγους που προτίμησε το Τριφύλλι.

Καλεσμένος στην εκπομπή Pick n' Roll της COSMOTE TV ήταν ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, την προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Προσεύχομαι αρκετά! Είμαι άνθρωπος που προσεύχεται κάθε μέρα, για τη ζωή που έχει. Είμαι Χριστιανός, οπότε προσεύχομαι για να τον ευχαριστήσω για τη θέση που με έχει βάλει και με έχει βοηθήσει στη ζωή μου» είπε αρχικά ο Αμερικανός και πρόσθεσε για το ντέρμπι της Δευτέρας (22/1, 20:15):

«Προφανώς θέλω την νίκη και για την ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να δείξουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανέφερε: «Μου πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ, αλλά νομίζω ότι τα πάω αρκετά καλά για τους δύο μήνες που είμαι εδώ. Ανταπεξέρχομαι καλά στο στιλ παιχνιδιού και στο physicality που υπάρχει, όχι μόνο στην EuroLeague, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό το επίπεδο του μπάσκετ. Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός. Προσπαθώ να δείξω ότι είμαι κυρίαρχος και γιατί είμαι ένας από τους κορυφαίους παίκτης της Λίγκας.

Η πιο μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το physicality που υπάρχει, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια. Παίζουμε ένα ή δύο παιχνίδια στην EuroLeague και ένα ματς στο πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα. Οι απαιτητικές προπονήσεις και αυτό το επίπεδο επαφών στα παιχνίδια. Πρέπει να αποδίδεις κάθε μέρα. Μόνο οι σκληροί επιβιώνουν. Δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση. Όπως είπα ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Μου αρέσει που είμαι μέρος όλου αυτού, το έχω αγκαλιάσει».

Όσο για το αν μπορεί να μείνει μέχρι το τέλος στην τετράδα της βαθμολογίας της EuroLeague ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο Κέντρικ Ναν είπε: «Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο (σσ. το Final Four) και ακόμα παρακάτω. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι καινούργιοι εδώ. Πρώτη χρονιά παίζουμε όλοι μαζί. Εγώ είμαι εδώ δύο μισή μήνες και όπως μπορείτε να δείτε σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Το να βρίσκουμε ελεύθερα σουτ, να παίζουμε μαζί στην άμυνα και να παίρνουμε ομαδικές νίκες είναι κάτι που θέλουμε όλοι και αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό».

Για την πρώτη του επαφή με τον Εργκίν Αταμάν ανέφερε: «Δεν πολυμιλούσε ο κόουτς Αταμάν όταν ήρθα εδώ. Δεν ήμουν σε αγωνιστική φόρμα, γιατί δεν είχα κάνει προετοιμασία. Σε κάθε φάση στην προπόνηση έβγαζε ένα play για μένα μέχρι να κουραστώ. Αυτό γινόταν συνεχόμενα επί μία εβδομάδα. Ήταν πολύ έντονο. Δεν το λέω με κακό τρόπο ότι ήταν έντονο. Προετοίμαζε απλά το σώμα μου για να έρθω στο ίδιο επίπεδο με όλους τους άλλους, γιατί ήρθα λίγο αγότερα. Αυτός είναι ο ρόλος που ήθελα να έχω και αυτό σίγουρα δούλεψε για μένα».

Τέλος, σχολίασε και το ενδιαφέρον που υπήρχε για τον ίδιο από άλλες ομάδες της EuroLeague και τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, την Παρτίζαν και την Αρμάνι εκείνη την εποχή. Προφανώς επέλεξα τον Παναθηναϊκο. Δεν είχα ιδέα που θα έμπλεκα, όπου και να πήγαινα. Αλλά οι μάνατζέρ μου και ο κύκλος με βοήθησαν να ζυγίσω τις επιλογές και να αποφασίσω πιο fit θα ήταν το καλύτερο για μένα.

Ο προπονητής και το στυλ παιχνιδιού ήταν σίγουρα σημαντικά στοιχεία για μένα. Ο Αταμάν δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες στην επίθεση, παρότι είναι αμυντικογενής προπονητής. Κι αυτό με ευνοεί, ευνοεί τις δυνατότητές μου. Είναι μια καινούργια ομάδα, όπως είπα. Μόνο 2-3 παίκτες υπήρχαν από την περασμένη σεζόν και ήθελα να ενταχθώ σε ένα φρέσκο σύνολο, όπου όλοι θα γνωριζόμασταν μεταξύ μας την ίδια στιγμή».



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved