ΕΣΑΚΕ: Το Λαύριο το «πάνω χέρι» στη Ρόδο!

ΕΣΑΚΕ: Το Λαύριο το «πάνω χέρι» στη Ρόδο!

Το Λαύριο μετράει πέντε νίκες και μόλις δυο ήττες στις αναμετρήσεις με τον Κολοσσό στη Ρόδο

Σε καλό «φεγγάρι» βρίσκει Κολοσσό H Hotels και Λαύριο Megabolt το μεταξύ τους παιχνίδι, την Κυριακή (8/1, 17:00, ΕΡΤ Sports) για την 11η αγωνιστική της Basket League. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες, ο Κολοσσός H Hotels επί του Άρη εκτός και του Περιστερίου bwin εντός έδρας ενώ το Λαύριο Megabolt μετά το αρχικό 0-8, επικράτησε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό και του Ιωνικού εντός έδρας.

Ο Κολοσσός H Hotels έχει κάνει το 4/4 στη Ρόδο για πρώτη φορά σε δύο συνεχόμενες σεζόν ενώ αυτή είναι η τέταρτη συνολικά στην ιστορία του στην Basket League, που νίκησε στα τέσσερα πρώτα, εντός έδρας παιχνίδια του. Στην περσινή σεζόν αλλά και στην περίοδο 2011-12, το αήττητο σερί έφτασε μέχρι το 5-0 για τον Κολοσσό H Hotels ενώ στην περίοδο 2009-10 σταμάτησε στο 4-0.

Το Λαύριο Megabolt πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τις δύο διαδοχικές νίκες του αφού ξεπέρασε την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και «έπιασε» τον Ιωνικό έναντι του οποίου απέκτησε πλεονέκτημα με τη νίκη που σημείωσε με 32 πόντους. Εκτός έδρας ωστόσο είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν νίκη. Η ομάδα της λαυρεωτικής έχει ρεκόρ 0-4 ενώ το συνολικό, εκτός έδρας σερί της έχει φτάσει στο 0-8 μετά τη νίκη που σημείωσε επί του Ιωνικού (84-91) στις 26 Μαρτίου 2022.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels έκανε το μοναδικό του 2/2 επί του Λαυρίου Megabolt στη σεζόν που πέρασε, νικώντας δηλαδή τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ωστόσο η ομάδα της λαυρεωτικής διατηρεί το προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αγώνων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Λαύριο Megabolt νίκησε στα πέντε πρώτα παιχνίδια που έγιναν στη Ρόδο, για να απαντήσουν οι «θαλασσί» με νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια του νησιού.

Αυτές οι δύο εντός έδρας νίκες του Κολοσσού H Hotels μάλιστα, ήρθαν με διψήφιες διαφορές αφού επικράτησε…

*Με 77-62 για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2020-21 (Κερέμ Καντέρ 23π, 7/10δ, 1/2τρ, 8ρ, Μιχάιλο Άντριτς 15π, 4/6τρ, Ξανθόπουλος 4π, 7ρ, 7ασ, 2κλ – Ντέβιν Ντέιβις 19π, 5ρ, 3κλ, Σιζ Άλστον 11).

*Με 82-59 για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2021-22 (Κένι Ουίλιαμς 16, Στέφαν Ποτ 12π, 6ρ, 4ασ. – Βασίλης Μουράτος 12, Τάισον Κάρτερ 11).

Οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Κολοσσός H Hotels - Λαύριο Megabolt 5-9

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS

Κολοσσός H Hotels - Λαύριο Megabolt 2-5

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

2021-22: Κολοσσός H Hotels - Λαύριο Megabolt 82-59

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

2018-19: Κολοσσός H Hotels - Λαύριο Megabolt 76-80 (Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε 23 για τον Κολοσσό H Hotels)

2020-21: Κολοσσός H Hotels - Λαύριο Megabolt 77-62 (Ο Κερέμ Καντέρ είχε 23 για τον Κολοσσό H Hotels)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος χρειάζεται δύο εύστοχα δίποντα για να φτάσει τα 300 στην Basket League. Σε 267 αγώνες έχει 298/594 (50,16%).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε 34 πόντους με 4/9 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels κόντρα στον Άρη και το Περιστέρι bwin. Στα οχτώ που προηγήθηκαν είχε συνολικά 50 πόντους με 5/25 τρίποντα.

* Τι Τζέι Σταρκς και Γιανίκ Μορέιρα έγιναν οι πρώτοι παίκτες που έφτασαν τους 100 πόντους στη φετινή Basket League. Με αυτούς η σχετική λίστα του Κολοσσού H Hotels απαριθμεί 107 παίκτες.

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος μοιράζεται με τέσσερις παίκτες τη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων τριπόντων σε απόλυτους αριθμούς, έχοντας οχτώ (3/11) στο ματς με τον Ιωνικό.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels μοιράζεται με τον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ, αφού είχε 26 στο ματς της 7ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

- Σε ένα από τα παιχνίδια που τον οδήγησαν στο εντός έδρας 4-0, εκείνο με τον ΠΑΟΚ mateco, ο Κολοσσός H Hotels περιορίστηκε στις έξι ασίστ που είναι το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Basket League.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Με την 354η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα ο Θόδωρος Ζάρας θα μπει στην 25άδα της σχετικής λίστας της Basket League (από το 1992-93) και στη 40άδα εκείνης της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) ξεπερνώντας τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Μετά από ένα σερί εννιά αγώνων με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Αρ Τζέι Κόουλ έμεινε στους εννιά κόντρα στον Ιωνικό. Ο Αμερικανός όμως έχει οχτώ σερί παιχνίδι με 3+ ασίστ.

* Ο Σάβιον Φλαγκ μοιράζεται με τον Ίσμαελ Σανόγκο το ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ του φετινού Πρωταθλήματος, αφού είχε οχτώ στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

* Στα δύο νικηφόρα παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον Ιωνικό, ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε 34 πόντους, 3/4 βολές, 8/13 δίποντα, 5/6 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο τάπες.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt είχε 38 αμυντικά ριμπάουντ στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον Ιωνικό και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

- Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε 10 εύστοχα δίποντα στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna, σημειώνοντας το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν.



Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved