Λυκογιάννης: «Το τέλειο παιχνίδι για να κερδίσουμε τη Μάλαγα»
Intime

Λυκογιάννης: «Το τέλειο παιχνίδι για να κερδίσουμε τη Μάλαγα»

Στην αμυντική αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει το σύνολό του για να κατακτήσει τη νίκη, επικέντρωσε εμφατικά σήμερα ο Αρης Λυκογιάννης εν όψει της αυριανής μάχης του ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League, στο PAOK Sports Arena, απέναντι στη Μάλαγα (19:30).

Παιχνίδι στο οποίο ο «Δικέφαλος» θέλει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης για τα πλέι ιν της διοργάνωσης και ο Ελληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου και του Τζέιλεν Ράιλι.

Ο Αμερικανός γκαρντ έλειψε από τις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας (Καρδίτσα, Ολυμπιακό), λόγω του τραυματισμού του, θα μπει όμως αύριο κανονικά στο πλάνο του Λυκογιάννη.

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως γιατί παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι αήττητη στο BCL, έχει κάνει 7 συνεχείς νίκες στην ισπανική λίγκα. Εχει γεμάτο ρόστερ με αρκετούς παίκτες οι οποίοι διαθέτουν παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, όπως ο Τομας , ο Κάρτερ, Πέρι. Είναι μια κλασσική ισπανική ομάδα. Πρέπει να πιάσουμε το τέλειο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Οι βασικές μας μονάδες πρέπει να είναι στην ιδανική μέρα και όσοι έρθουν από τον πάγκο να κάνουν το ίδιο, ώστε να μην έχουμε κενά στο παιχνίδι μας. Θέλει 40 λεπτά συγκέντρωσης, δεν μπορεί να είσαι καλά 30, 32 λεπτά απέναντι στην Μάλαγα, η οποία έχει δείξει σε αναμετρήσεις της πως μπορεί να διαλύσει τον αντίπαλό της στα τελευταία 6 λεπτά. Αυτό συμβαίνει γιατί αμυντικά και σε επίπεδο ενέργειας, είναι καλά μέχρι το τέλος του κάθε παιχνιδιού της. Θα πάμε να κάνουμε την προσπάθειά μας», τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ μιλώντας, σε εκπροσώπους του Τύπου, πριν από την προπόνηση με την οποία ολοκλήρωσαν οι «ασπρόμαυροι» την προετοιμασία τους για το ματς με τους Ισπανούς.

Πρόσθεσε ο Λυκογιάννης λέγοντας: «Από τα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει η Μάλαγα, εμείς ήμασταν η πιο ανταγωνιστική ομάδα απέναντί της, με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, σε πολύ καλό βαθμό και ενέργεια από ότι το κάνουμε τον τελευταίο μήνα. Τα παιδιά που παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις χρειάζεται να είναι σε καλή μέρα. Από εκεί και πέρα, τα σενάρια για την πρόκριση είναι δεδομένα. Αν η Σάσαρι βρεί μια νίκη, πρέπει και εμείς να βρούμε μία, μαζί της θα διεκδικήσουμε την τρίτη θέση . Νομίζω πως είναι δύσκολο να βρει νίκη την επόμενη αγωνιστική παίζοντας στη Μάλαγα. Αυτή η αγωνιστική θα δείξει αν θα χρειαστεί να παλέψουμε για νίκη μας στο Ντιζόν. Ανοικτό είναι και το σενάριο της δεύτερης θέσης, βέβαια, σε περίπτωση που έχουμε μια νίκη παραπάνω από την Σάσαρι».

Για τον Ράιλι σχολίασε: «Είναι ένας παίκτης που αμυντικά κάνει πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν τα βλέπει και δεν τα καταλαβαίνει. Μας έλειψε τελευταία, αύριο τον υπολογίζουμε κανονικά. Η Μάλαγα έχει 10 παίκτες που μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι, για αυτό είναι επιπλέον σημαντική η παρουσία του Ράιλι».

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανή διαφοροποίηση στο ρόστερ για το άμεσο μέλλον απάντησε εξηγώντας: «Θα γίνει κίνηση μόνο στην περίπτωση που συνεχίσει η ομάδα στο Basketball Champions League. Η πρόκριση θα μας δώσει τη σκέψη, τον προσανατολισμό να πάμε σε 7ο ξένο. Αυτήν τη στιγμή, δεν είναι στο μυαλό μας, για οικονομικούς και όχι μόνο, λόγους, να κάνουμε κίνηση».

Για τον αγώνα με τη Μάλαγα εκφράστηκε και ο Αμερικανός σέντερ του «Δικεφάλου» , Νέιτ Ρένφρο, δηλώνοντας: «Το σημαντικό για μας είναι να γυρίσουμε τη… σελίδα γρήγορα και να αφοσιωθούμε στο ματς με τη Μάλαγα. Ηταν υψηλής ενέργειας το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό (11/12), τώρα πρέπει να δώσουμε όλη τη συγκέντρωσή μας στον αγώνα με τη Μάλαγα. Θεωρώ πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι θα κάνουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο, χρειάζεται να παίξουμε δυνατή άμυνα, να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Η Μάλαγα είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά το ίδιο είμαστε και εμείς. Για τέτοια παιχνίδια έρχεσαι στην Ελλάδα, για να παίξεις εναντίον του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες του BCL, όπως είναι η Μάλαγα. Σου δίνουν επιπλέον κίνητρο αυτά τα ματς».

 



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved