Περιστέρι bwin-Καρδίτσα: Θέλει να κρατήσει χαμηλά τους Θεσσαλούς

Περιστέρι bwin-Καρδίτσα: Θέλει να κρατήσει χαμηλά τους Θεσσαλούς

Το Περιστέρι bwin έχει στόχο να κρατήσει την Καρδίτσα στους 64.66 πόντους που σκοράρει μέσο όρο για να φτάσει στη νίκη

Περιστέρι bwin και Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή (6/11, 19:15, ΕΡΤ3) για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Οι «κυανοκίτρινοι» επιστρέφουν στην έδρα τους μετά το παιχνίδι που έδωσαν στην Πάτρα με τον Απόλλωνα και με το οποίο έφτασαν στο 2-2. Επιστροφή στη δράση για τους Θεσσαλούς μετά την αναβολή του παιχνιδιού τους για την 4η αγωνιστική με τον Προμηθέα.

Το Περιστέρι bwin με τις νίκες επί του ΠΑΟΚ mateco και του Απόλλωνα αλλά και τις ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, βρίσκεται στο 2-2 για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και συνολικά για έκτη φορά στα 21 χρόνια του στην Basket League.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό γνώρισε την ήττα και στα δύο πρώτα, εκτός έδρας παιχνίδια της στην κατηγορία, αφού δεν τα κατάφερε κόντρα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Ενδιάμεσα ωστόσο βρήκε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα επί του Κολοσσού H Hotels.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο ομάδες θα αρχίσουν να γράφουν αύριο τη μεταξύ τους ιστορία στην Basket League αλλά οι δρόμοι τους δεν διασταυρώνονται για πρώτη φορά. Στην περίοδο 2017-18 που οδήγησε το Περιστέρι bwin στην επάνοδο του στη «μεγάλη» κατηγορία, οι δυο τους συνυπήρξαν στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Στο αντίστοιχο παιχνίδι του Περιστερίου, οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στην επικράτηση με 81-68 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Κίκι Κλαρκ με 14 πόντους ενώ ο Βασίλης Σίμτσακ είχε οχτώ πόντους, επτά ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για την Καρδίτσα ο Θωμάς Αμπαράς είχε 19 πόντους. Στο ματς του δεύτερου γύρου που έγινε στη θεσσαλική πόλη, το Περιστέρι είχε επικρατήσει και πάλι με 77-62 (Τζόρτζεβιτς 16 – Κλαρκ 19).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Μωραίτης απέχει έξι πόντους από τους 500 στην Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έχει 494 πόντους σε 112 αγώνες έχει 494 (4,41 μέσος όρος).

RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μάρκους Ντένμον είναι ένας από τους τρεις παίκτες της Basket League –Γιανγκ και Μαυροκεφαλίδης είναι οι άλλοι δύο- που έχει μέσο όρο 20+ πόντων.

* Ο Μίρο Μπίλαν εκτέλεσε 30 βολές, τις περισσότερες από κάθε άλλον στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

* Ο Δημήτρης Μωραίτης είναι ο μόνος παίκτης του Περιστερίου bwin που έφτασε μέσα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές σε διψήφια νούμερα πόντων (25), ριμπάουντ (11) και ασίστ (13).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Περιστέρι bwin κρατάει την κορυφαία επίδοση πόντων από αιφνιδιασμούς της φετινής Basket League, αφού σημείωσε 26 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

- Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν τις λιγότερες τάπες μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας, αφού μέτρησαν συνολικά τέσσερις στα τέσσερα παιχνίδια τους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

MILESTONE

* Ο Γιάννης Αγραβάνης απέχει 23 πόντους από τους 600 ενώ χρειάζεται άλλες εννιά βολές για να φτάσει τις 100 στην Basket League.

RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζέιμς Μπέιτμον είχε 14+ πόντους, 3+ ριμπάουντ, 3+ ασίστ, 2+ κλεψίματα και 13+ ranking στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του στην Basket League.

* Ο Σαϊντ Πρίτζετ είχε 3+ εύστοχα δίποντα αλλά και 2+ λάθη σε καθένα από τα τρία παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Ο Τζάβιν Ντελόριερ μπήκε με 2/2 double-double στην Basket League έχοντας συνολικά 24 πόντους και 21 ριμπάουντ στα παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels και τον Απόλλωνα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Βαγγέλης Αγγέλου έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση της φετινής Basket League, αφού κράτησε τον Κολοσσό H Hotels στους 57 πόντους στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

- Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό ήταν η μόνη ομάδα που δεν κατάφερε να φτάσει τους 200 πόντους στα τρία ματς της Basket League. Με 64,66 πόντους ανά αγώνα έχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας.

 



Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved