Άρης: Μόνο η φανέλα του Γκάλη θυμίζει το ένδοξο παρελθόν!

Άρης: Μόνο η φανέλα του Γκάλη θυμίζει το ένδοξο παρελθόν!

Ο Άρης βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και το OnSports κάνει μικρή αναδρομή σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα

Τα σημάδια διάλυσης του Άρη είχαν φανεί πολύ πριν την αποχώρηση του άμεσου συνεργάτη του Σάββα Καμπερίδη, Δημήτρη Νικολαϊδη, αφού οι απεργίες των παικτών και η άρνηση τους να προπονηθούν γιατί ήταν απλήρωτοι, αποτελούσε θέμα που αντιμετώπιζε συχνά-πυκνά ο προπονητής της ομάδας.

Τόσο πριν την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, όσο και πριν το τζάμπολ με τον Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο, όπου οι παίκτες έκαναν υπέρβαση και κέρδισαν την ομάδα της Πάτρας, οι «κίτρινοι» αρνήθηκαν να προπονηθούν.

Οι σκέψεις παραίτησης του Καμπερίδη

Η κατάσταση αυτή έφερε στα όρια της υποβολής παραίτησης τον Σάββα Καμπερίδη, ο οποίος είναι και ο τελευταίος που μπορεί να πει κάποιος ότι φταίει για το… χάλι που επικρατεί στην ομάδα, που κάποτε άδειαζε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας κάθε Πέμπτη βράδυ.

Βέβαια, δεν μπορείς να ζεις με το παρελθόν, αλλά με το παρόν και η αλήθεια για τον Άρη είναι πικρή. Μόνο η φανέλα του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάλη στην οροφή του Αλεξανδρείου Μελάθρου θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Τίποτε άλλο, πέρα από τον «γκάνγκστερ» του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν ανακαλεί στην μνήμη του κόσμου τον «πάλαι ποτέ κραταιό αυτοκράτορα».

Η έλλειψη ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα είναι μια παθογένεια για τον Άρη εδώ και πολλά χρόνια, για την οποία δεν υπάρχει λύση. Ο κορωνοϊός και η έλλειψη του κόσμου στέρησε από τον σύλλογο ένα έσοδο που απλά θα έδινε μια μικρή ανάσα στον Άρη, αλλά δεν θα έλυσε σε καμία περίπτωση το πρόβλημα.

Ο ρόλος της FIBA

Η FIBA μέσα από έναν διακανονισμό των παλαιών χρεών επέτρεψε στους «κίτρινους» να κάνουν μεταγραφές αλλά πλέον πληρώνει τα επίχαιρα! Ο Μάριο Τσάλμερς με ανάρτηση του στα δικά του social media έγραψε πως έχει κουραστεί να του λένε ψέματα.

Προφανώς και αν δεν βρεθεί λύση το συντομότερο, η κατάσταση θα χειροτερέψει κι άλλο. Η ευελιξία που επέδειξε η FIBA ενδεχομένως ήταν λάθος και μια άλλη προσέγγιση να έδειχνε εάν υπάρχει η όχι φως στο βάθος του τούνελ για τον σύλλογο…

Μπορεί να ακολουθεί ένα κλασικό ντέρμπι από το παρελθόν, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν απασχολεί ουδόλως τους ξένους παίκτες που πολύ απλά θέλουν τα λεφτά τους.

Στον Άρη οφείλουν πλέον αυτοί που βγήκαν μπροστά το προηγούμενο διάστημα για να αρθούν οι απαγορεύσεις μεταγραφών και συμμετείχαν στην δημιουργία της ομάδας να αναλάβουν δράση λέγοντας όλη την αλήθεια για την κατάσταση στον σύλλογο.

Πριν φτάσει ο Άρης στην διάλυση…

 

 



Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved