Παπανικολάου: «Αθάνατος ο Παύλος Γιαννακόπουλος» (video)

Παπανικολάου: «Αθάνατος ο Παύλος Γιαννακόπουλος» (video)

Συγκλονισμένος από την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε την Τετάρτη (13/6) στην Μητρόπολη Αθηνών για το «ύστατο χαίρε» στον «Πατριάρχη» της οικογένειας Γιαννακόπουλου και στάθηκε στις υψηλές αξίες του Παύλου Γιαννακόπουλου και της οικογένειάς του.

Αρχικά, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ανέφερε: «Νομίζω ότι παγκοσμίως όλοι όσοι γνώρισαν τον κ. Παύλο, το συμπέρασμα είναι κοινό, για την αγάπη που του είχαν, γιατί όλοι αυτοί οι αθλητές και καλύτεροι από μένα, μεγαλύτερου επιπέδου, έχουν γνωρίζει πολλούς επιχειρηματίες, αλλά λίγους ανθρώπους. Ο κ. Παύλος και όλη η οικογένεια των Γιαννακόπουλων, πρώτα ήταν άνθρωποι και μετά επιχειρηματίες. Αυτό είναι που τον έκανε να ξεχωρίζει και αυτό είναι τελικά και το νόημα της ζωής, γιατί κάποια στιγμή όλοι εδώ θα βρεθούμε».

Ακόμα, μίλησε και για την «εικόνα» που είχε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο πριν την συνεργασία τους: «Γνώριζα έναν πολύ δυνατό επιχειρηματία που ξέραμε όλοι. Άνθρωποι που έχουν «πατρίς, θρησκεία οικογένεια» το τρίπτυχο, όλη η οικογένεια το έχουν πάρα πολύ ψηλά και το βλέπεις από τα γραφεία τους, από παντού πόσο ευλαβικά προσηλωμένοι ήταν σ’ αυτό. Ίσως για μένα δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παύλος έφυγε μικρό διάστημα μετά τον κ. Κώστα, που δείχνει και πόσο δεμένη οικογένεια είναι. Κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Πολλές φορές μπορεί να ευλογούμε γένια ανθρώπων που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση ευλογούμε έναν άνθρωπο πρώτα απ’ όλα. Αυτό είναι που μένει και αυτό είναι ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους, ότι πρώτα πρέπει να είσαι άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα».

Όσον αφορά στην απόφαση που έπαιξε ρόλο να κάνει την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Αυτό είναι κομβικό. Και ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης που ήταν τότε στην ομάδα, ήταν κομβικό. Κατ’ αρχήν, αν και αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό σήμερα, η πρώτη προσέγγιση του κ. Παύλου ήταν το ’97 που μου έκανε μία φορά τετραπλάσια από τον Ολυμπιακό και την Κίντερ, τότε, στο σπίτι του που με είχε καλέσει και του είπα: «Όχι κ. Παύλο, δεν είναι τα χρήματα τα πάντα στην ζωή» και μου είπε: «Μ’ αυτό που άκουσα σ’ εκτιμώ ακόμα περισσότερο και κάποια στιγμή θα φορέσεις την φανέλα του Παναθηναϊκού». Η δεύτερη ήταν όταν και έγινε η μεταγραφή, όπου ήμουν πάλι 3-4 ώρες στα γραφεία της «ΒΙΑΝΕΞ» και δεν υπέγραφα, χωρίς να υπάρχει οικονομικός λόγος μια και η προσφορά ήταν πάρα πολύ καλή σε σχέση με τις άλλες που μερικές δεν υπήρχαν και ήταν εικονικές και αυτοί οι άνθρωποι έχουν να πουν όλοι οι αθλητές, όπως είπα και παγκοσμίου επιπέδου και καλύτεροι από μένα, το ίδιο συμπέρασμα. Ήταν ένας άνθρωπος που ερχόταν κάθε μέρα στην προπόνηση και ρώταγε για την οικογένειά σου, για τα παιδιά σου, αν σου λείπει κάτι. Δεν σε έβλεπε σαν ένα κομμάτι «κρέας» που το πληρώνω και θα δουλεύει. Ήθελε να δουλεύεις, πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είχε απαιτήσεις και ήταν λογικό. Αλλά ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσες να μιλήσεις μαζί του και να μάθεις πολλά. Όπως και ο κ. Θανάσης και όλη η οικογένεια».

Αναφορικά με τις πρώτες του σκέψεις μετά την είδηση της απώλειάς του: «Κάναμε όλοι ένα deja vu, μας ήρθαν πράγματα από παλιά. Εγώ τον κ. Παύλο τον είδα τελευταία φορά πέρυσι σ’ ένα θερινό σινεμά στην Βάρκιζα που είχαμε συναντηθεί κι άλλες φορές. Ήταν τόσο απλός άνθρωπος. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Τον χρόνο δεν τον νικάει κανείς, βιολογικά, αλλά κατάφερε να μείνει αθάνατος μ’ όλο αυτό που έχτισε, όχι μόνο υλικά, την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού, αλλά σαν άνθρωπος. Αυτοί οι άνθρωποι οι γνωστοί, δίνουν ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα όταν φεύγουν, πως μπορείς να φτάσεις και με ηθικές αξίες να φτάσεις ψηλά. Ζούμε σε μία χώρα που όλα είναι μελανά και περίεργα και δείχνει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός της ηθικής, των αρχών, των αξιών και των άπεπτων ηθικών αξιών. Νομίζω ότι το δυσκολότερο αυτή τη στιγμή είναι για την οικογένεια του. Όλοι εμείς στενοχωριόμαστε βαθύτατα, αλλά τον «Γολγοθά» τον περνάει η οικογένειά του».

Τέλος, για τον δύσκολο δρόμο που είχε επιλέξει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ανέφερε: «Ήταν ένας άνθρωπος που τον ήθελες και τον έβρισκες. Ερχόταν μόνος του και σε έβρισκε. Έχουμε περάσει πολλούς προέδρους που δεν τους έβρισκες ή που έκανες αίτημα και παρέπεμπαν σε μάνατζερ. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν εκεί για σένα, όπως και ο κ. Θανάσης και τώρα ο Δημήτρης απ’ ότι γνωρίζω γιατί δεν έχω συνεργαστεί μαζί του. Όλη η οικογένεια έχει γαλουχηθεί μ’ αυτές τις αρχές. Όλος ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει να είναι περήφανος και αυτός ο άνθρωπος θα τιμάται για πάντα. Πολλές φορές, αυτή η διαδικασία κρατάει κάποιες ώρες και κάποιες μέρες, αλλά αυτός ο «θόρυβος» είμαι σίγουρος ότι το αξίζει ο κ. Παύλος, θα εξυμνείται για πολλά χρόνια και το έργο που έχει αφήσει, έχει γραφτεί στην ιστορία».

Δείτε το βίντεο...


Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved