Μανωλόπουλος: «Θέλουμε ομάδα με διάρκεια»

Μανωλόπουλος: «Θέλουμε ομάδα με διάρκεια»

Το πλάνο του Σωτήρη Μανωλόπουλου για την ΑΕΚ και το μήνυμα για τους Έλληνες παίκτες

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, τόνισε, με δηλώσεις του στην σημερινή media day της Ένωσης, πως το πλάνο είναι να μπορεί η ομάδα να στηρίζεται σε λίγα χρόνια σε Έλληνες παίκτες. Επιπλέον ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανωλόπουλου:

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Έχω πει και πριν την περίοδο των μεταγραφών ότι ο στόχος της ΑΕΚ είναι να φτιάξει έναν κατά βάσει ελληνικό κορμό που θα μείνει για χρόνια, αλλά και να βρούμε και κάποια παιδιά, ξένους, που θα μπορέσουν να μείνουν χρόνια στην ΑΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα που θα έχει διάρκεια. Αυτό βέβαια θέλει υπομονή, δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Νομίζω όμως ότι με τις κινήσεις του προέδρου της ΑΕΚ και της διοίκησης, να φέρνουν κάθε χρόνο ταλέντα και νέα παιδιά, κάτι τέτοιο θα γίνει».

Για τις μεταγραφικες κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι: «Είμαστε μία καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες. Υπάρχει ταλέντο. Φέτος η αγορά ήταν δύσκολη και ήταν δύσκολο να κάνεις μεταγραφές. Νομίζω όμως ότι στο τέλος φέραμε παίκτες που θέλαμε, που έχουν αρκετό ταλέντο και προσωπικότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό».

Για τον Μωραΐτη και τον Τσαλμπούρη: «Ελπίζω και θέλω να δω τα νέα παιδιά, όπως ο Μωραΐτης και ο Τσαλμπούρης, να παίξουν. Τις ευκαιρίες σίγουρα θα τις πάρουν».

Για το αν η ΑΕΚ θα ρίξει βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις ή στην Ευρώπη: «Είμαστε στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει, έχει πάντα ψηλά τον πήχη, απλώς πρέπει να συνδυάσουμε και άλλα πράγματα μαζί. Η άποψή μου είναι ότι το να φτιάχνουμε μία ομάδα μόνο για έναν χρόνο είναι λάθος. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μείνει κάποια χρόνια μαζί. Έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή».

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, λόγω κάποιων δικών μου θεμάτων δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια στον βαθμό που να μπορούσα να τα αναλύσω. Πιστεύω σε αυτή την Εθνική ομάδα, σε αυτά τα παιδιά και αυτό τον προπονητή. Δεν το συζητάω για σήμερα, πιστεύω ότι η ομάδα θα κερδίσει. Πρέπει να κερδίσει και θα κερδίσει. Είναι καλή ομάδα. Κάνοντας τη σημερινή νίκη όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Για τον Μάνι Χάρις, που ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην ΑΕΚ λόγω υποχρεώσεων στην Κίνα: «Είναι ένα πρόβλημα αυτό για εμάς, το οποίο δεν είχαμε προβλέψει. Βέβαια παίζει πάρα πολύ καλά στην Κίνα και η ομάδα του κερδίζει. Θα έρθει όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του. Είναι πρόβλημα σίγουρα. Πρέπει μόλις έρθει να ενταχθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Νομίζω ότι θα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον διατηρήσουμε σε αυτή την κατάσταση».



Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved