Ίβκοβιτς: «Μεγάλη τιμή για μένα»

Ίβκοβιτς: «Μεγάλη τιμή για μένα»

Η συνέντευξη Τύπου του φιλικού του Ολυμπιακού με τους επίλεκτους του Ντούσαν Ίβκοβιτς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8) στο ΣΕΦ.

Το φιλικό θα λάβει χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά αποτελεί το… αντίο του Σέρβου προπονητή από τους πάγκους, έπειτα από την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Για τον λόγο αυτό, στο φαληρικό στάδιο πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, όπου αποκαλύφθηκε πως τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού» και σε νοσοκομείο της Σερβίας, ενώ στο συγκεκριμένο ματς θα γίνει και η επίσημη πρώτη της νέας φανέλας των «ερυθρόλευκων».

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Πειραιωτών, ο οποίος ανέφερε: «Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση, για την τελευταία παράσταση του κόουτς Ίβκοβιτς. Είμαστε περήφανοι που θα είναι εδώ στο ΣΕΦ. Έκανε μία μεγάλη καριέρα. Ήταν δάσκαλος. Έβαλε τις βάσεις για τον Ολυμπιακό για να κατακτήσει την κορυφή δύο φορές. Το 1997 και το 2012. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την σκέψη του κόουτς για αυτόν τον αγώνα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να δώσουμε λάμψη, η οποία και θα τον συντροφεύσει. Θα γίνει μέλος του Hall Of Fame και θέλουμε να έχει και εκεί αυτή την λάμψη».

Και συνέχισε: «Θα είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας μας. Όλοι θα δώσουν το «παρών». Όλοι οι παίκτες. Διεξάγεται κάτω από την αιγίδα της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ίβκοβιτς θα αποτελείται από παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τον κόουτς Ίβκοβιτς όλα τα χρόνια της καριέρας του. Θα δώσουν το «παρών» μεγάλες προσωπικότητες. Τα εισιτήρια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από την Τρίτη. Θα έχουν κόστος 5 και 10 ευρώ. Ηλεκτρονικά, αλλά και από τα καταστήματα Γερμανός και ΟΤΕ. Δεν θα ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας. Η σκέψη του κόουτς είναι, πως όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε Ελλάδα και Σερβία. Τον αγώνα θα τον δείξει το Cosmote TV. Ετοιμάζουμε ωραία πράματα, αφιερώματα. Ο αγώνας θα μεταδοθεί και στο εξωτερικό. Σας περιμένουμε όλους στις 20 Σεπτεμβρίου».

Ίβκοβιτς: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό»

Ακολούθως, ο Σέρβος προπονητής μίλησε για το φιλικό… αποκαλύπτοντας πως στο ΣΕΦ θα βρεθούν παίκτες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε, όπως και την εθνική ομάδα της χώρας του για να τον τιμήσουν.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος κόουτς ανέφερε: «Χαίρομαι που εδώ κοντά σας. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Είμαστε περίπου 3 εβδομάδες πριν τον αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τους προέδρους που δέχτηκαν να οργανώσουν αυτό το παιχνίδι. Με τα τόσα χρόνια, με παίκτες και ομάδες, είμαι τυχερός άνθρωπος που είχα τόσο μεγάλους παίκτες, σε διαφορετικές γενιές. Η μόνη ομάδα που δούλεψα δύο φορές ήταν ο Ολυμπιακός. 1996-99 και 2010-2012. Δεν το έκανα ξανά. Είχα φιλοσοφία να μην δουλέψω δύο φορές στην ίδια ομάδα, αλλά θεωρώ πως δικαιώθηκα όταν αποφάσισα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό».

Ακόμα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς υποστήριξε: «Θέλουμε να γίνει το παιχνίδι ανταγωνιστικό. Θα είναι το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, να μαζέψουμε μία ομάδα που θα έχει υψηλό επίπεδο, επίπεδο Ευρωλίγκας. Θα είναι παίκτες από Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ, αλλά και από την Εφές, την τελευταία ομάδα μου. Θα είναι διεθνείς παίκτες και της Σερβίας. Θα έρθουν να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους φιλάθλους και τους καλώ να έρθουν. Ο αγώνας θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα χρήματα θα πάνε στο «Χαμόγελο του παιδιού» και σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Θα έχει ανθρώπινο χαρακτήρα. Θα είμαι εδώ συνέχεια μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά και στην διάθεση σας γενικότερα».

Σπανούλης: «Πολλοί παίκτες που έχει βγάλει»

Τέλος, τον λόγο πήρε ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στην συμβολή που είχε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην παραγωγή πολλών παικτών.

«Ό,τι και να πω για τον κόουτς Ίβκοβιτς δεν μπορώ να εκφράσω την ανεκτίμητη αξία του στο παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν είναι οι τίτλοι. Είναι οι πάρα πολλοί παίκτες που έχει βγάλει στην καριέρα του. Τρομάζεις και μόνο στο άκουσμα των παικτών που συνεργάστηκε. Είμαι τυχερός και περήφανος που τον είχα προπονητή. Μαζί κάναμε κάτι μεγάλο στον Ολυμπιακό, ύστερα από 15 χρόνια. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Το γήπεδο πρέπει να γεμίσει. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να δει και την ομάδα. Πιστεύω πως όλοι θα συντελέσουν για να γίνει μία μεγάλη γιορτή. Μία γιορτή αντάξια της προσφοράς του στον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved