El maestro Xavi!

El maestro Xavi!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας που χτίζεται, καθοδηγώντας τη στη νέα σεζόν που ανοίγεται μπροστά της

Το εναρκτήριο λάκτισμα για το «τζάμπολ» και τη δρομολόγηση τριών ξεχωριστών περιόδων του Παναθηναϊκού Superfoods το δίνει φέτος ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ουσιαστικά διανύει την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν με το «τριφύλλι». Ποιες είναι αυτές; Μεταγραφική περίοδος, καλοκαιρινή προετοιμασία και φυσικά η επερχόμενη σεζόν 2017-18. Ο Καταλανός τεχνικός είναι ο άνθρωπος ο οποίος βάζει την υπογραφή του σε όλες αυτές τις περιόδους για το «τριφύλλι», έχοντας ουσιαστικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την ομάδα του, το χτίσιμό της, τη δουλειά που θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο και το μπάσκετ που θα παίξει τη νέα χρονιά. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις και προσθήκες, να έχει εντάξει στο δυναμικό του σημαντικές μονάδες και παίκτες που έρχονται για να τον ανεβάσουν επίπεδο και να πλαισιώσουν τις υπόλοιπες μεγάλες προσωπικότητες αυτής της ομάδας, η οποία ξεχειλίζει από ταλέντο και συνάμα διαθέτει αρκετές ηγετικές φυσιογνωμίες, ωστόσο, ο ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο Τσάβι Πασκουάλ. Τον περασμένο Οκτώβριο άλλωστε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να φέρει στο ΟΑΚΑ αυτή την προπονητή οντότητα, ποντάροντας πολλά πάνω της και δίνοντας με κλειστά τα μάτια στον Καταλανό τα κλειδιά για το άμεσο μέλλον του «τριφυλλιού». Πλέον, ο Πασκουάλ έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, τις συνθήκες αλλά και την αφετηρία που δεν είχε πέρυσι, προκειμένου να φτιάξει την ομάδα που οραματίζεται και αυτός, αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Έδειξε τη φιλοσοφία του

Μολονότι ήρθε ένα μήνα μετά από την έναρξη της περσινής σεζόν, χωρίς να έχει επιλέξει το υλικό που συνάντησε στο ΟΑΚΑ, ούτε και να το έχει προετοιμάσει έτσι όπως αυτός ήθελε, ο Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του και να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό Superfoods. Επέβαλλε τα «θέλω» του στο παρκέ, δείχνοντας ποιο είναι το μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα του, έστω και με τα εργαλεία που βρήκε στον Παναθηναϊκό, χωρίς να είναι δικές του επιλογές. Ο Καταλανός έδωσε τα πρώτα δείγματα του επιθετικογενούς μπάσκετ, με ελευθερία κινήσεων στους παίκτες του, έφεση στο γρήγορο τρανζίσιον και με έντονο το στοιχείο της αθλητικότητας και στις δύο άκρες του παρκέ. Πλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει όλα του τα πλάνα στο παρκέ με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού έχει επιλέξει και θα προετοιμάσει τους παίκτες με τους οποίους θα το κάνει.

Προετοιμασία αλά… Καταλανικά!

Για κάθε προπονητή, η καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα του είναι κάτι παραπάνω από ιερή. Το ίδιο και για τον Τσάβι Πασκουάλ. Σε αντίθεση με πέρυσι, ο Καταλανός θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον τόπο και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα προετοιμάσει την ομάδα του για τη νέα σεζόν, προσπαθώντας να διοχετεύσει στην ομάδα και κυρίως στους νέους του παίκτες τη φιλοσοφία του, πέραν φυσικά της δουλειάς που θα γίνει στη φυσική κατάσταση, που είναι επίσης σπουδαίας σημασίας από τη στιγμή που ο Τσάβι βασίζει πολλά στην αθλητικότητα και στο physical game.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved