Διαμαντίδης: «Το ευχαριστώ είναι… λίγο»

Διαμαντίδης: «Το ευχαριστώ είναι… λίγο»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο guest star του LG AegeanBall Festival και μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τα συναισθήματα που νιώθει ακόμα και τώρα όταν ακούει το όνομά του, αλλά και για την νέα σελίδα της Εθνικής ομάδας 

Είναι αλήθεια πως το LG AegeanBall Festival 2017 που διεξήχθη στη Σύρο και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, για ένα ακόμα καλοκαίρι, στήθηκε μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη να δίνουν το παρών και να γεμίζουν χαρά, χαμόγελα και απίθανες στιγμές όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο Δημαρχείο του νησιού και παρακολούθησε από κοντά το… φεστιβάλ μπάσκετ. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Γιάννης Μπουρούσης, Ίαν Βουγιούκας, Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης ήταν μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έδωσαν τις δικές τους «3 on 3»…. μάχες στην κεντρική πλατεία του νησιού, «τρελαίνοντας» τα… πιτσιρίκια που παρακολουθούσαν με ανοιχτό το… στόμα, αλλά η αλήθεια είναι πως ο πραγματικός… χαμός έγινε την Κυριακή το βράδυ με την εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι διοργανωτές του τουρνουά είχαν κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό την άφιξη του εμβληματικού αρχηγού του Παναθηναϊκού στο νησί, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ανεβάσουν ακόμα υψηλότερα τον πήχη, αλλά και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Όπως είναι φυσιολογικό, μόλις ο Διαμαντίδης έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο, στις εξέδρες προκλήθηκε…. χαλασμός Κυρίου με το κλασικό πλέον «Διαμαντίδης οε οε οε» να ακούγεται και στη Σύρο. Ένα σύνθημα που ακόμα και τώρα που ο Μήτσος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση ακούγεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Όπου και αν βρεθεί. Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως πριν από μερικές ημέρες το συγκεκριμένο σύνθημα δόνησε το «Αλεξάνδρειο» με τους Θεσσαλονικείς όρθιους να αποθεώνουν τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκτεμπολίστα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα μπορούσε να πει «όχι» στην πρόσκληση που του απεύθυνε ο Γιώργος Πρίνετζης, ο διοργανωτής του τουρνουά και έτσι άφησε για λίγο την οικογένεια και την αγαπημένη του Πάρο και βρέθηκε στη Σύρο, όπου… πάλεψε για ένα μετάλλιο. Μεταξύ των «μαχών» που έδωσε ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού βρήκε τον χρόνο να μιλήσει στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τη ζωή του μετά το μπάσκετ, για την αγάπη που του δείχνει ακόμα και σήμερα ο κόσμος όπου τον… πετυχαίνει, ενώ σχολίασε και τη νέα σελίδα της Εθνικής Ελλάδας, λίγο πριν τη συμμετοχή της στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ.

-Έκπληξη… μεγατόνων η παρουσία σου στο LG AegeanBall Festival Δημήτρη. Πως και αποφάσισες να έρθεις στη Σύρο;

«Από τη στιγμή που ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να έρθω δεν θα μπορούσα να πω όχι. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ και βάζω και εγώ από τη μεριά μου ένα λιθαράκι σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που γίνεται εδώ. Βλέπεις κι εσύ πως ένα νησί τόσες μέρες ζει… για το μπάσκετ. Δες πόσες οικογένειες, πόσα μικρά παιδιά είναι εδώ και χαίρονται με όσα βλέπουν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στον Πρίντεζη για όλη τους την προσπάθεια. Ο Γιώργος είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, πέρα από καλός παίκτης που το γνωρίζουν όλοι. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια έσοδα θα πάνε για καλό σκοπό».

-Με το που ήρθες στη Σύρο βραβεύτηκες κιόλας για την παρουσία σου εδώ από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το ήξερες;

«Όχι δεν ήξερα ότι θα με βραβεύσαν κιόλας. Και μάλιστα από έναν άνθρωπο που έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος γιατί αυτό που γίνεται εδώ δεν είναι… μεμονωμένο. Όλοι αντιλαμβάνονται στη σημασία του και γι’ αυτό είναι εδώ τόσο μεγάλα ονόματα και συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του».

-Δημήτρη, ακόμα και τώρα που πλέον έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που είπες «αντίο» στην ενεργό δράση, ο κόσμος όπου σε πετύχει φωνάζει το όνομά σου. Πώς αισθάνεσαι τώρα αυτή την αγάπη των φιλάθλων; Τώρα, που πλέον δεν είσαι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

«Είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος αναγνωρίζει ότι έδωσα κι εγώ κάτι και προσπάθησα για το μπάσκετ. Πραγματικά, το «ευχαριστώ» νομίζω ότι δεν αρκεί για να καταφέρω να ανταποδώσω στον κόσμο την αγάπη που μου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια και που μου δίνει ακόμα και σήμερα. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως εμείς έχουμε τελειώσει πια. Υπάρχουν παιδιά  που συνεχίζουν με την Εθνική. Κάθε τι φτάνει στο τέλος του. Για εμένα ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό, αλλά τώρα έχω άλλη ζωή».

-Ναι, έχεις άλλη ζωή, είσαι συνέχεια με την οικογένεια και τα παιδάκια σου, αλλά συνεχώς με ένα σορτσάκι σε ένα γήπεδο είσαι.

«Η αλήθεια είναι αυτή. Ειδικά το τελευταίο διάστημα παίζω συνεχώς σε αγώνες και βλέπω συνέχεια παλιούς συμπαίκτες μου και προπονητές. Σαφώς και είναι πιο χαλαρά τα πράγματα τώρα, αλλά όλα αυτά τα event που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό είναι πολύ όμορφα».

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουγιούκας: «Ευλογία ο Παναθηναϊκός»

Βουγιούκας: «Ευλογία ο Παναθηναϊκός»

Πρώτο θέμα στο σάιτ της Ευρωλίγκας η παραμονή του Γκιστ (vid)

Πρώτο θέμα στο σάιτ της Ευρωλίγκας η παραμονή του Γκιστ (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved